29-30 July 2016
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Αντιγόνη" του Σοφοκλή από την "5η Εποχή Τέχνης"

Πρωταγωνιστούν οι Νικήτας Τσακίρογλου και Ιωάννα Παπά

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2016

Τη σοφόκλεια τραγωδία Αντιγόνη, μια διαχρονική κριτική στην αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή, επιχειρώντας μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον επενδυμένο με σύγχρονη μουσική του Σταύρου Γασπαράτου.
 
Στην Αντιγόνη, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, αλήθεια, ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του; Η Αντιγόνη αποφασίζει να θάψει τον αδελφό της, θέτοντας την τιμή των Θεών και τους άγραφους νόμους της καρδιάς υπεράνω των νόμων των ανθρώπων.
 
Με αγγλικούς υπέρτιτλους
 
Συντελεστές
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Γεροδήμου
Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος
 
Διανομή:
Ιωάννα Παππά (Αντιγόνη), Νικήτας Τσακίρογλου (Κρέων), Ελένη Ζαραφίδου (Ισμήνη, Πολίτης της Θήβας), Σταύρος Ζαλμάς (Φύλακας, Άγγελος), Γιώργος Παπαπαύλου (Αίμων, Πολίτης της Θήβας), Νίκος Αρβανίτης (Τειρεσίας), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Ευρυδίκη, Πολίτης της Θήβας), Κώστας Φαλελάκης (Εξάγγελος, Πολίτης της Θήβας), Κώστας Βελέντζας, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης (Πολίτες της Θήβας)
Ώρα έναρξης: 21.00 Πληροφορίες: 70002414 www.greekdramafest.com Τιμές εισιτηρίων: €10 │ €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι) Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΙΤΙ για το 2016. Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close