5-7 July 2016
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Αγαμέμνων", "Χοηφόροι" του Αισχύλου από το θέατρο Κρέφελντ της Γερμανίας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2016

Το Θέατρο του Κρέφελντ και Μενχενγκλάντμπαχ, το μεγαλύτερο θέατρο στην κάτω περιοχή του Ρήνου στα δυτικά της Γερμανίας, παρουσιάζει τις δύο τραγωδίες, Αγαμέμνων και Χοηφόροι, της αισχύλειας τριλογίας Ορέστεια σε σκηνοθεσία Ματίας Γκερτ και σε μετάφραση Πέτερ Στάιν.

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος νικητής, έπειτα από τον δεκαετή Τρωϊκό πόλεμο. Εκεί η Κλυταιμνήστρα, μητέρα του Ορέστη, σύζυγος του Αγαμέμνονος και ερωμένη του Αίγισθου, τον υποδέχεται ως νικητή και τον δολοφονεί με την είσοδό του στο παλάτι, χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, παίρνοντας εκδίκηση για τη θυσία της κόρης τους Ιφιγένειας, αλλά και εξασφαλίζοντας στον Αίγισθο τον θρόνο του Άργους. Στη δεύτερη τραγωδία της τριλογίας, Χοηφόροι, ο εξόριστος Ορέστης επιστρέφει στο σπίτι του για να εκδικηθεί τον φόνο του πατέρα του.

Ο Αισχύλος αποκωδικοποιεί βαθιές πραγματικότητες της ανθρώπινης ψυχής και της ανθρώπινης σκέψης.

Συντελεστές
Μετάφραση: Πέτερ Στάιν
Σκηνοθεσία: Ματίας Γκερτ
Σκηνικά: Γκαμπριέλε Τρίντσεκ
Κοστούμια: Σιμπίλλε Γκέντεκε
Μουσική: Γιερκ Όστερμαϊερ
Χορογράφος: Νόρπερτ Νορτ
Δραματουργός/Διευθυντής Παραγωγής: Μάρτιν Βέρινγκερ
Διευθυντής Σκηνής: Πέτρα Χάκμπαρτ
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σάσια Μέυ

Διανομή: Εύα Σποττ (Κλυταιμνήστρα), Γιόαχιμ Χένσκε (Αγαμέμνων, Χορός Γερόντων Αργείων), Χέλεν Βεντ (Κασσάνδρα, Χορός Σκλάβων Γυναικών), Μπρούνο Βίντσεν (Αίγισθος, Χορός Γερόντων Αργείων), Κορνέλιους Γκέμπερτ (Ορέστης, Χορός Γερόντων Αργείων), Έστερ Κάιλ (Ηλέκτρα, Δούλος), Ρόννυ Τόμισκα (Πυλάδης, Χορός Γερόντων Αργείων), Γιόναταν Χούττερ (Χορός Γερόντων Αργείων), Άντριαν Λίνκε (Χορός Γερόντων Αργείων), Πάουλ Στάινπαχ (Χορός Γερόντων Αργείων), Κρίστοφερ Βίντγκενς (Αγγελιαφόρος, Χορός Γερόντων Αργείων), Λένα Άϊκενπους (Δούλος, Χορός Σκλάβων Γυναικών, Τροφός), Πάουλα Έμμριχ (Χορός Σκλάβων Γυναικών)

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Ώρα έναρξης: 21.00 Πληροφορίες: 70002414 www.greekdramafest.com Τιμές εισιτηρίων: €10 │ €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι) Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΙΤΙ για το 2016. Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close