Εστιατόρια

Γαστρονομική εμπειρία στο "Vivaldi by Mavrommatis"

Δείπνο στο ανανεωμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2016

Δε θα στο κρύψω! Περίμενα να ανοίξει τις πύλες του από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την αναμενομένη άφιξή του. Φυσικά το ήμισυ του ενδιαφέροντός μου έγκειτο και στην περιέργεια να πατήσω με το δεξί εντός του ολοκληρωτικά face lifted, πολυβραβευμένου ξενοδοχείου Four Seasons και έδρα του εν λόγω εστιατορίου.

Βάζω άριστα, με κάμποσους τόνους, μπαίνοντας στoυς minimal χώρους του ξενοδοχείου, αποθανατίζω τα bohemian, κρυστάλλινα διακοσμητικά που γεμίζουν φαντασμαγορικά τα ύψη και τους όγκους του ξενοδοχείου και κατευθύνομαι στο μέχρις πρότινος εστιατόριο Mavrommatis, που έδωσε τώρα θέση στο καινούριο εστιατορικό concept. Μινιμάλ, με ανυπέρβλητη αρχοντιά, το DNA του μακρόστενου χώρου, που σε θέλει χαλαρό να επιλέξεις ένα τραπέζι περιστοιχισμένο με υπόλευκες, art nouveau πολυθρόνες ή ένα καναπέ, πλάι στο ημιδιάφανο πιάνο ή ακόμη και ένα τραπέζι στην εμβληματική του βεράντα.

 

Αν με ρωτήσεις για το μενού, θα σου πω με σιγουριά ότι το χαρακτηρίζει η απλότητα του μεσογειακού, γαστρονομικού βασιλείου, μα από την άλλη, δομείται από όλο το μεγαλείο της γαλλικής αύρας και τεχνοτροπίας, όπως μόνο ο κορυφαίος κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης ξέρει καλά να μεγαλουργεί στο Παρίσι και όχι μόνο. Δε ξέρω αν και το δικό σου amuse bouche, θα είναι η τραγανή γαρίδα, με αγγουράκι και δροσιστική σούπα gazpacho, μα ειλικρινά στο εύχομαι από καρδιάς να έχεις αυτή την ευκαιρία.

 

Σίγουρα όμως θα σου πρότεινα να εμπιστευτείς το σεφ Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος θα φροντίσει να σου παρουσιάσει το κορυφαίο βοδινό καρπάτσιο του με καπονάτα (€18) ή το απίστευτα πρωτότυπο καρπάτσιο ντομάτας με τυριά (€17), το απόλυτο, καλοκαιρινό ορεκτικό σου. Ο metr Κυριάκος και ο βραβευμένος sommelier Μάριος Κωνσταντινίδης, θα αναλάβουν και τα δικά σου οινοπαντρέματα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, φροντίζοντας να απογειώσουν παραδειγματικά τα ραβιόλι με κουλίς σπανακιού (€19), το ανάλαφρο turbot σε σούπα minestrone ψαρικών (€36), αλλά και θα βρουν το ιδανικό κρασί που θα συνοδεύει το εγκιβωτισμένο σε ζύμη, μοσχαράκι (veal calzone - €35).

Οι γλυκές αμαρτίες του τέλους, όπως το Vivaldi tiramisu ή η σοκολατένια σφαίρα, θα σε υποχρεώσουν να χρησιμοποιήσεις τη κάμερα του κινητού σου, για να πείσεις εικονικά τους υπόλοιπούς σου φίλους, να σε ακολουθήσουν και κατά την επόμενή σου επίσκεψη. Μια εξαίρετη εστιατορική άφιξη, που στο εγγυώμαι θα αφήσει εποχή.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close