Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2016
Το Σατιρικό Θέατρο κάνει την αρχή του θεατρικού μας καλοκαιριού με την πρεμιέρα του έργου του Ανδρέα Κουκίδη Αίγια κότσιηνη πού πάεις… σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.
Υπόθεση
Σύγχρονη εποχή σε κάποιο χωριό της Κύπρου. Η “κοτζιάκαρη” Μαρία (Όλγα Ποταμίτου) ζει μόνη στο σπίτι της και έχει την απαίτηση από τα παιδιά της, η κοπέλα που θα την φροντίζει να είναι της πίστης μας και να μιλά ελληνικά. Η Ελένη, η κόρη της (Λουκία Μουσουλιώτου), της φέρνει διάφορες κοπέλες, αλλά η δύστροπη γριά τις εξαποστέλλει. Αφού ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τα παιδιά της τελικά ανακάλυψαν μια Ουκρανή, Ορθόδοξης πίστης και που έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Χώρας της Αρχαία Ελληνικά. Την φέρνουν στην Κύπρο και εγκαθίσταται στο σπίτι της Μαρίας. Η Ουκρανή (Μικαέλα Κάσινου) είναι μια όμορφη, ψηλή ξανθομάλλα και αρχίζουν οι περιπέτειες τους όταν η γρια της μιλά βαρετά κυπριακά και η Ουκρανή Αρχαία Ελληνικά. Δημιουργούνται διάφορα ευτράπλα αφού δεν καταλαβαίνει η μια την άλλη. Το μόνο τους κοινό σημείο είναι το τραγούδι. Η γριά Μαρία είναι καλλίφωνη κι όλη την ώρα τραγουδά κυπριακά τραγούδια. Επίσης η Ουκρανή τραγουδά, τραγούδια της πατρίδας της αλλά και τραγούδια σε στίχους αρχαίων τραγωδιών και βυζαντινών μελωδιών ή θρησκευτικών ύμνων, που αρέσουν πολύ στην κοτσιάκαρη.
Εντωμεταξύ το περιβάλλον της Μαρίας από τον 80χρονο “σιηράτο” γαμπρό της τον Περικλή (Σπύρος Γεωργίου), τον 60χρονο άντρα της Ελένης (Βασίλης Μιχαήλ) και τον γείτονά της τον “σιηράτο” τον Κωνσταντή (Ανδρέας Ρόζου), όλοι ερωτεύονται την Ουκρανή και θέλουν να την παντρευτούν…
Το έργο θέλει να τονίσει το θέμα της συνύπαρξης διαφορετικών ανθρώπων μέσα από κωμικές καταστάσεις.
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
04 Ιουνίου - 14 Αυγούστου 2016
Σχετικά
«Φροστ/Νίξον»: Μια συνέντευξη που έγραψε ιστορία γίνεται θεατρική μονομαχία στον ΘΟΚ
Ο Βαρνάβας Κυριαζής και ο Γιώργος Αναγιωτός αναμετρώνται στο πολιτικό δράμα του Πήτερ Μόργκαν, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, από τις 7 Νοεμβρίου
Η «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν έρχεται στο Θέατρο Ένα
Το ψυχολογικό δράμα για την ελευθερία, την επιθυμία και τις κοινωνικές προσδοκίες κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.
Τέσσερις ηθοποιοί, πάνω από 100 ρόλοι και ένα μυστήριο: Έρχονται τα «39 Steps»
Το Θέατρο Λέξη παρουσιάζει την κωμωδία μυστηρίου του Patrick Barlow, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, από τις 6 Νοεμβρίου στο Θέατρο Δέντρο.
Το «ALL OF IT» συνεχίζεται με 7 επιπλέον παραστάσεις μετά τα sold out στο Κτήριον 53
Ο μονόλογος που ακολουθεί τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση έως τον οριστικό αποχωρισμό επιστρέφει στο Κτήριον 53, με νέες ημερομηνίες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση - η θρυλική "Λωξάντρα" σε ηλικία 89 ετών
Τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια
The One MOM Show: Η μοναδική Κρίσταλ, ανεβαίνει στη σκηνή για ένα stand up comedy show αφερωμένο στις μαμάδες
Μια βραδιά γεμάτη γέλιο, αυτοσαρκασμό και αλήθειες που πονάνε — αλλά όταν τις ακούς από μικρόφωνο, γελάς!
Amalia melancholia: Μια γυναίκα στη γυάλινη προθήκη της Ιστορίας
Η Ζωή Χατζηαντωνίου μετατρέπει την ιστορία της βασίλισσας Αμαλίας σε μια συγκλονιστική σκηνική μελέτη για το γυναικείο σώμα, την επιβεβλημένη μητρότητα και την ανάγκη να ανήκεις κάπου. Με εξαιρετικές ερμηνείες από την Έμιλυ Κολιανδρή και τη Ρίτα Λυτού.
Το «Έλα στη θέση μου» επιστρέφει στο Artos House
Η ομάδα Teatro Angelico – Αόρατη Σκηνή παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση για τις σχέσεις, τις επιλογές και τη δύναμη της ενσυναίσθησης
«Μια Κύπρος Παραμύθκια»: Τρία κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη νέα παράσταση του Piccolo
Πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον για μια οικογενειακή παράσταση με χιούμορ, μουσική και ιστορίες από την κυπριακή παράδοση.
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία