Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ανακαλύψαμε 8 νέες Ποδηλατικές Διαδρομές στη Λάρνακα

Πάρε το ποδήλατο και πάμε

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2016

Η Λάρνακα ενδείκνυται για ποδηλασία, και οι λόγοι είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων η μορφολογία του εδάφους της, το καλό της κλίμα σχεδόν ολόχρονα και η ποικιλία που διαθέτει όσον αφορά στα αξιοθέατα και τα σημεία αναφοράς.

Εξ ου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας ετοίμασε ηλεκτρονικό έντυπο Θεματικών Ποδηλατικών Διαδρομών, οι οποίες καλύπτουν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη και την επαρχία. 

Οι εν λόγω διαδρομές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΠ Λάρνακας στο link http://larnakaregion.com/page/thematic-cycling-routes. Ο τρόπος που παρουσιάζονται είναι πολύ κατατοπιστικός και περιλαμβάνει λεπτομερή διαδραστικό χάρτη για την κάθε διαδρομή, αποστάσεις, υψομετρικές διαφορές, βαθμό δυσκολίας, το είδος του ποδηλάτου που συνίσταται να χρησιμοποιηθεί καθώς και τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος που έκαστη διαδρομή καλύπτει. Αναγράφονται επίσης τηλέφωνα άμεσης ανάγκης σε περιπτώσεις αντιμετώπισης βλαβών στα ποδήλατα.

Οι οκτώ νέες Θεματικές Ποδηλατικές Διαδρομές της Λάρνακας είναι οι ακόλουθες:

1.     «Νεολιθική Διαδρομή - Η αρχαιότερη ποδηλατική διαδρομή της Ευρώπης», με επίκεντρο τις αρχαιότητες της Χοιροκοιτίας και της Καλαβασού.

2.     «Διαδρομή Κρασιού και Γαστρονομίας» που καλύπτει τα γραφικά χωριά στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας όπως είναι τα Λεύκαρα, ο Κάτω Δρυς και η Σκαρίνου.

3.     «Πολυπολιτισμική Διαδρομή». Περιλαμβάνει επισκέψεις σε ποικίλους χώρους λατρείας διαφόρων θρησκειών εντός της πόλης.

4.     «Ενετικοί Πύργοι-Aνατολική Παραλιακή Περιοχή» που καλύπτει τις κοινότητες Πύλας και Ξυλοφάγου.

5.     «Ενετικοί Πύργοι-Δυτική Παραλιακή Περιοχή», η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές Περβολιών και Κιτίου μέχρι και την Αλαμινό.

6.     «Διαδρομή Καμήλων και Γαϊδουριών», με επισκέψεις στο Πάρκο Καμήλων Μαζωτού και στη φάρμα-πολυχώρο Golden Donkeys στη Σκαρίνου.

7.     «Διαδρομή Σιτηρών και Ψωμιού» μ’ επίκεντρο την Αθηένου και με προτεινόμενες επισκέψεις στον παραδοσιακό αλευρόμυλο και το Καλλινίκειο Μουσείο.

8.     «Διαδρομή Πτηνοπαρατήρησης», που καλύπτει τη διαδρομή από τη Λίμνη Βορόκληνης μέχρι και την Αλυκή Λάρνακας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close