Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2016
Μέσα από αυτό το σκεπτικό το ίδρυμα Άρτος παρουσιάζει το πρότζεκτ "MELLON" το οποίο αποτελείται από επιλεγμένες παρουσιάσεις από διακεκριμένους ειδήμονες του χώρου του σχεδιασμού δράσεων στους τομείς: Future Museum, Future Cities, Post Humanoid καθώς και από τους χώρους των τεχνών και των επιστημών. Η αφορμή δόθηκε όταν ο καθηγητής Φιλοσοφίας Δρ. Bradford Skow του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ, παρουσίασε μια νέα θεωρία του χρόνου η οποία εισηγείται ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν. Η διαφορά είναι ότι το παρόν δεν αποτελεί μια "προβολή του χρόνου" αλλά μια"«προσωρινά διάσπαρτη" κατάσταση.
Η ιδέα λοιπόν υλοποιεί το Γυμναστήριο Καινοτομίας (Innovation Gym), με τους Αχιλλέα Κεντώνη και Stelarc, ένα project που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ARTECITYA Δημιουργική Ευρώπη 2014 -2018, σαν μονοήμερο "crash-course" με θέμα την καινοτόμα διαδικασία σκέψης μέσα από ένα "post-humanoid" περιβάλλον το οποίο αφορά ένα ερευνητικό εργαστήριο αφιερωμένο στην ανακάλυψη νέων τρόπων εφεύρεσης ή / και επανεφεύρεσης ιδεών, διαδικασιών, προϊόντων, τακτικών και υποδομών. Το Γυμναστήριο Καινοτομίας είναι ένα μίγμα καλλιτεχνικών και επιστημονικών πρακτικών-δράσεων, οι οποίες εφαρμόζονται στην κοινωνία προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας. Η έναρξη των δράσεων του προγράμματος MELLON σηματοδοτείται με την φιλοξενία του διάσημου και ανατρεπτικού καλλιτέχνη Stelarc, 10 χρόνια μετά από την πρώτη του συνεργασία/δράση στο ARTos, στην οποία θα δοθεί διάλεξη-παρουσίαση στο θέμα «Post-Humanoid», σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Θα ακολουθήσει ένα εικαστικό performance με θέμα ‘Second Life’. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του καλλιτέχνη σε μια μίνι-εικαστική έκθεση, συμπεριλαμβανομένων βίντεο και εγκαταστάσεων.
Σχετικά
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη "Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο"
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του Χριστόφορου Σάββα
Oι φωτογραφίες και τα κείμενα του Ανδρέα Γρηγορά στο Έρμα
Μία έκθεση με τίτλο “Φωτογραφίες Τζιαι Λέξεις ή το Αντίθετο”
Πάμε στο Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα για την πρώτη εντυπωσιακή έκθεση έργων «The Archive» των φοιτητών του πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Mε αφίσες, τυπογραφικές συνθέσεις, fashion collections, βίντεο, μικρού μήκους ταινίες, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές και websites
Women in Focus: Η γυναίκα του 20ού αιώνα μέσα από το βλέμμα των μεγαλύτερων φωτογράφων της ιστορίας
Μια Εμβληματική Έκθεση Φωτογραφίας που θα καθηλώσει
Θάλασσα, Ουρανός και Γη: Έκθεση του Πόλυ Γερολεμίδη στη Λεμεσό
Η έκθεση συγκροτείται ως ένα στοχαστικό εικαστικό σύνολο, όπου το τοπίο δεν λειτουργεί απλώς ως εικόνα, αλλά ως πεδίο εμπειρίας και εσωτερικής παρατήρησης
Διεθνή ονόματα της σύγχρονης τέχνης σε έκθεση Λεμεσό από την Kapopoulos Fine Arts
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής
Οι Θαλασσοψυχισμοί της Ρένας Αρτεμίου στην Γκαλερί Αποκάλυψη
Η ζωγράφος αποδίδει το θέμα της μέσα από χρωματική και συνθετική αρτιότητα
Νέα εικαστική έκθεση με έργα από πενάκι εμπνευσμένα από το σινεμά
Η έκθεση προσκαλεί το κοινό να προσεγγίσει τα έργα ως χώρους συναισθημάτων και ιστοριών
Μαρτυρίες ενός αθέατου χρόνου: Αναδρομική έκθεση Ανδρέα Παρασκευά
Η έκθεση λειτουργεί ως μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν του καλλιτέχνη
Η γκαλερί Γκλόρια φιλοξενεί την έκθεση του Ρήνου Στεφανή
Με τίτλο «Ο Άνθρωπος που κουβαλά τρύπες»
CHROMA by Her: Μια εικαστική συνάντηση δέκα γυναικών ζωγράφων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Την έκθεση του Κωνσταντίνου Μάσσου, με τίτλο «Liminal Spaces», πρέπει να τη δεις
Στην γκαλερί Stand In Line στη Λευκωσία θα θαυμάσεις τα έργα ενός καταξιωμένου καλλιτέχνη