Things to Do , Top Stories

"Στο X-Factor ψάχνω κάποιον να το λέει η καρδιά του και να γυαλίζει λίγο το μάτι του! "

Ο front man των Onirama Θοδωρής Μαραντίνης είναι ο αγαπημένος μας κριτής στο X-Factor!

Δημοσιεύτηκε στις 25 Απριλίου 2016

Θα πω όλη την αλήθεια, για να γίνει αυτή η συνέντευξη πέρασε από 40 κύματα και το εννοώ! Παρόλα αυτά καταφέραμε να βρεθούμε στο τηλέφωνο και να τα πούμε. Ο Θοδωρής εξάλλου, είναι ένας άνθρωπος φιλικός, επικοινωνιακός και προσιτός που προσφέρει απλόχερα ενέργεια και χαμόγελα!

 

 

Θοδωρή, πώς πήρες των απόφαση να συμμετέχεις στο X-Factor;
Μου έγινε πρόταση από τον ΣΚΑΪ και πραγματικά ήταν κάτι που ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή. Άλλωστε, το concept και το φορμάτ του μου αρέσει πάρα πολύ και θεώρησα ότι τώρα μπορώ να το υποστηρίξω. Σε συνδυασμό πάντα με τους συντελεστές που το πλαισιώνουν, αλλά και την παραγωγή που θα το στήσει. Έτσι αισθάνθηκα μια ασφάλεια ότι είναι κάτι όμορφο και γι’ αυτό είπα το ‘ναι’.

Ποιες δυσκολίες πιστεύεις ότι υπάρχουν κατά τη διαδικασία επιλογής των διαγωνιζομένων;
Εγώ πιστεύω ότι το δύσκολο σημείο είναι να δεις την προοπτική. Μια φωνή καλή την καταλαβαίνεις, αλλά πρέπει να δεις την προοπτική, ότι δηλαδή έχει το X-Factor, ότι διαθέτει όλο το πακέτο. Αυτό δεν είναι εύκολα μετρήσιμο και είναι υποκειμενικό. Πρέπει να αντιληφθείς αυτό το πράγμα μέσα σε ενάμιση λεπτό που κρατά μια audition.

Ποιο είναι το πακέτο;
Μπορεί να είναι η ενέργεια του ανθρώπου και δεν αναφέρομαι στην εμφάνιση, γιατί η εμφάνιση είναι υποκειμενική. Είναι η επαφή που έχει με την ερμηνεία και το τραγούδι αλλά και με το κοινό. Ακόμα και ο τρόπος που θα μιλήσει και θα τοποθετηθεί στα πράγματα θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντικός.

Αν ξεκινούσες τώρα, θα συμμετείχες σε ένα reality show;
Το X-Factor δεν είναι ριάλιτι, είναι τηλεοπτικό σόου, είναι μια audition τηλεοπτική. Γι’ αυτό μου αρέσει και αν ξεκινούσα τώρα, ναι θα το δοκίμαζα.

 

 

Σε τι θα βοηθήσει ένα νέο ή μια νέα το X-Factor;
Θα του ανοίξουν κάποιες πόρτες λίγο πιο γρήγορα και αυτό είναι σημαντικό. Από εκεί και πέρα πρέπει να το διαχειριστεί σωστά και να το πάει παραπέρα.

Πάντως και στα 3 προηγούμενα X-Factor κέρδισαν Κύπριοι…
Εγώ περιμένω με αγωνία τις κυπριακές auditions γιατί παραδοσιακά –δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το νερό– βγαίνουν υπέροχες φωνές από το νησί.

Έχεις άγχος που συμμετέχεις ως κριτής;
Όχι, δεν έχω άγχος ούτε για το τηλεοπτικό κομμάτι ούτε ως κριτής και αυτό γιατί με βοηθά πάρα πολύ η ομάδα και η κριτική επιτροπή όπως και η παραγωγή.

Ποιο ρόλο θα έχεις στο reality, του κακού ή του καλού; Πάντως του άσχημου δεν μπορείς…
Κοίταξε, εγώ δεν ψάχνω την τέλεια φωνή, άλλωστε ούτε εγώ έχω την τέλεια φωνή. Θέλω κάποιον που να το λέει η καρδιά του και να γυαλίζει και λίγο το μάτι του! Εγώ θέλω να δω κάποιον με ενέργεια και προοπτική! Θέλω να δω ανθρώπους να γράφουν τραγούδια, και περιμένω να ακούσω τα συγκροτήματα, γιατί πιστεύω πολύ στις παρέες

Με τη δική σας παρέα, τους Onirama, ετοιμάζετε κάτι;
Συνεχίζουμε με τον Σάκη Ρουβά μέχρι το Πάσχα, ενώ έχουμε ήδη  ξεκινήσει να γράφουμε τον καινούργιο μας δίσκο που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Ενδιάμεσα κυκλοφορήσαμε κι ένα δείγμα του δίσκου, που είναι μια διασκευή του τραγουδιού της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ‘Το μηδέν’, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Λάκη Λαζόπουλου.

Ακολουθείτε λοιπόν την τάση των διασκευών…
Μην ξεχνάς ότι εμείς έτσι ξεκινήσαμε, με αυτό το παιχνίδι της διασκευής… Είναι βλέπεις κάποια κομμάτια που μας αρέσει να τα παίζουμε και να τα κάνουμε δικά μας. ‘Το Μηδέν’ είναι λίγο πιο dance διασκευή και θα το ακούσει και η νέα γενιά, είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Συνεχίζουν οι Bon Jovi να είναι αγαπημένο σου συγκρότημα;
Ναι, αλλά τώρα τελευταία ακούω Coldplay, μου έχει καρφωθεί στο μυαλό αυτό το ‘Hymn for the Weekend’ όπου συμμετέχει και η Beyoncé.

 


Είσαι σύζυγος, πατέρας, δημιουργός, party animal, κριτής… Όλα αυτά τα ‘καρπούζια’ χωρούν στην ίδια μασχάλη;
Η αλήθεια είναι ότι είναι διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Παλαιότερα δεν θα μπορούσα να αποδεχτώ μια πρόταση για να είμαι κριτής σε ένα σόου, τώρα όμως αισθάνομαι ασφαλής,  αισθάνομαι έτοιμος και έχω τη στήριξη τόσο των δικών μου ανθρώπων όσο και της οικογένειας αλλά και του συγκροτήματος.

Θεσσαλονίκη πας;
Τώρα πιο σπάνια αλλά μετά το Πάσχα θέλω να κλείσουμε εμφανίσεις εκεί. Γιατί για μας είναι πάντα σκοπός να επιστρέφουμε εκεί…

Τι σου λείπει από τη Θεσσαλονίκη;
Οι φίλοι, η οικογένειά μου και πάρα πολύ η παραλία της!

Ποια συμβουλή ακολούθησες και την έκανες σύνθημα ζωής;
Να κυνηγάς το όνειρό σου!

Τι συμβουλή θα δώσεις σε αυτόν που θα κερδίσει το X-Factor;
Να μην καθησυχαστεί, αλλά να δουλέψει και να κυνηγήσει το όνειρό του!

Και σε αυτόν που θα έρθει δεύτερος;
Όλοι όσοι θα φτάσουν στα live, θα τους έλεγα ακριβώς το ίδιο πράγμα…

Όλες οι λεπτομέρειες για την προβολή των auditions, του bootcamp και του chair challenge που θα δούμε από την τηλεόραση του Σίγμα

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close