7-29 April 2016
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Έργα της Χρύσας Βέργη

Η δημιουργός είναι παθιασμένη με τη φύση. Τόσο που για να την αποδώσει με τον πιο μεταδοτικό εικαστικά τρόπο επινοεί διάφορες τεχνικές!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2016

Αυτό που κατακτά τη ματιά του θεατή δεν είναι μόνο τα χρώματα που χρησιμοποιεί αλλά και ο τρόπος που καταγράφεται η δουλειά της, αφού όταν πλησιάσεις πολύ κοντά στους πίνακές της το μόνο που ξεχωρίζεις είναι επιμελημένες πινελιές και πιτσιλιές μπογιάς, λαζούρες, παστώματα, επικαλύψεις και παλίμψηστα, ενώ όταν σταθείς από απόσταση το τοπίο αναδύεται σαν Νεράιδα στον καμβά. Αυτός άλλωστε είναι και ο τίτλος της καινούργιας της έκθεσης.

Όπως λέει και η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, για τη δουλειά της Βέργη "στη μάχη που δίνει με το άδειο τελάρο συγκαλεί και συναγείρει όλες της τις αισθήσεις σε μια πλατωνική συγγυμνασία, που της είναι απαραίτητη για να δημιουργήσει μια εικαστική συστοιχία, με το ζωντανό κομμάτι της φύσης που θέλει να αιχμαλωτίσει…. Η Χρύσα δημιουργεί εικόνες που άλλοτε παραπέμπουν στην παραδοσιακή τοπιογραφία, άλλοτε θυμίζουν τη σεληνιακή τοπιογραφία ενός Τάπιες κι άλλοτε πάλι συνδέονται με τη χειρονομιακή γραφή ενός Πόλλοκ…". Η Χρύσα σπούδασε καλές τέχνες σε Ελλάδα, Αμερική και Γαλλία, γεγονός που τη βοήθησε να αποκομίσει διάφορες τεχνικές ενώ έργα της κοσμούν κυβερνητικά κτίρια και υπουργικά γραφεία και μουσεία της Ελλάδας όπως επίσης πινακοθήκες, μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της χώρας της και του εξωτερικού. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close