Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

7 υπέροχα καταλύματα για διαμονή στο χωριό

Κλείσε διαμονή για το τριήμερο που πλησιάζει!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2016

Όσο πιο δύσκολη γίνεται η αστική μας ζωή τόσο πιο πολύ επιδιώκουμε να ξεφεύγουμε από την πόλη. Ο αγροτουρισμός είναι μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση και τις παραδόσεις μας. Έτσι, επιλέξαμε 5 αγαπημένα και κυρίως άγνωστα στο ευρύ κοινό αγροτουριστικά καταλύματα από το www.agrotourism.com.cy που σίγουρα θα κάνουν τη διαμονή σου ξεκούραστη και
ενδιαφέρουσα.
 
 

Αρσόραμα ΑΡΣΟΣ
Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, και προσφέρει πολυτελή διαμονή με φινετσάτη αισθητική και καθαρά παραδοσιακές καταβολές. Διαθέτει 4 αυτόνομα διαμερίσματα που όλα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 15 άτομα και τα οποία ενώνονται μαζί με μία μεγάλη πλακόστρωτη, εσωτερική αυλή. Μέρος της αυλής, ο 'ηλιακός' με την καμάρα του, μετατράπηκε σε ένα επιπρόσθετο εσωτερικό σαλόνι με τζάκι για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

Τι να κάνεις: Ακολούθησε το μονοπάτι της φύσης 'Οι Έξι Βρύσες', το οποίο ξεκινά μέσα από το χωριό και το οποίο ενώνει τις έξι μεσαιωνικές βρύσες που βρίσκονται κατά μήκος του, απολαμβάνοντας συνάμα το καταπράσινο τοπίο.
Τι να γευτείς: Στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού θα φας κυπριακή αυθεντική κουζίνα. Όμως, μην παραλείψεις να κάνεις και μια βόλτα από το The Tea Shop (99711402) που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, και στο οποίο θα απολαύσεις από παραδοσιακό πρόγευμα φτιαγμένο με γνήσιες κυπριακές γεύσεις, ντόπιο βιολογικό κρασί και φυσικά ζεστό ή κρύο τσάι με βιολογικά βότανα.
Travel tip: Ο αναπαλαιωμένος πυρήνας του χωριού, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα σπίτια και τις 18 συνολικά βρύσες της γειτονιάς, αποτελούν από μόνα τους αξιοθέατα. Πέρνα όμως κι από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του χωριού, όπου μέσα, θα θαυμάσεις τη μεγάλη συλλογή από γεωργικά εργαλεία, παλιά είδη σπιτιού και φωτογραφίες.
(25817000) Οδός Κώστενας 2-4 (Κεντρική Πλατεία Απ. Φιλίππου), Άρσος, επ. Λεμεσού.
 
 
 
Ανδρονίκη ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΠΑΦΟΥ 
Αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για να γνωρίσεις την κυπριακή κουλτούρα, καλοκαίρι ή χειμώνα, με οικογένεια ή φίλους. Προσφέρει μια καθαρά σπιτική ατμόσφαιρα και ζεστασιά, ενώ είναι ιδανικό για οικολογικό τουρισμό. Το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει από 2 μέχρι 6 άτομα, έχει δύο κουζίνες με τραπέζι, ενώ κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, τηλεόραση, DVD player, πρόσβαση στο διαδίκτυο και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Ο εξωτερικός χώρος διαθέτει εγκαταστάσεις barbecue, αυλή και έπιπλα κήπου.
Τι να κάνεις: Το Minthis Hills Golf Club στην
Τσάδα (26842200) απέχει μόνο 8 χιλιόμετρα από το αγροτουριστικό. Αξίζει ακόμα μια επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της Επισκοπής με το βοτανικό κήπο.
Τι να γευτείς: Μια και θα είσαι στο Minthis Hills, κάθισε στο Clubhouse restaurant για να απολαύσεις σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα που συμπληρώνεται από τη γαλλική, φτιαγμένη με αγνά προϊόντα.
Travel tip: Οι κοιλάδες των ποταμών που βρίσκονται γύρω από την Επισκοπή είναι γεμάτες κρυμμένους θησαυρούς. Από νερόμυλους και ενετικά γεφύρια, μέχρι ξωκλήσια και ερειπωμένα χωριά. Ανακάλυψέ τα!
(99619146) Επισκοπή, Πάφος.
 
 
 

ΓΟΥΔΙ

Elpida’s Village Houses
Αποτελείται από δύο ανεξάρτητα σπιτάκια, το ένα με δύο διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου και το άλλο των δύο υπνοδωματίων τα οποία μοιράζονται την εξωτερική αυλή και την πισίνα. Είναι και τα τρία εξοπλισμένα με κλιματισμό, κουζίνα, καθιστικό, τηλεοράσεις, πρόσβαση στο διαδίκτυο και μπαλκόνια, ενώ διαθέτουν επίσης και τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
(99356129, 99229707) Γουδί, Πάφος.
 
 
Leonidas Village Houses
Τα 5 ανεξάρτητα πετρόκτιστα σπίτια-στούντιο, ενός και δύο υπνοδωματίων, του Λεωνίδα, μοιράζονται την αυλή, τον κήπο, την πισίνα και την πανοραμική θέα της κοιλάδας του χωριού. Κτίστηκαν αρχικά τον 19ο αιώνα και αναπαλαιώθηκαν ξανά βάσει της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του νησιού. Διαθέτουν τζάκι, Wi-Fi, κλιματισμό, εξοπλισμένη κουζίνα, βεράντα με καρέκλες και ομπρέλες και διάφορες άλλες διευκολύνσεις.
Τι να κάνεις: Κάνοντας μια μικρή περιήγηση στο χωριό, θα συναντήσεις παλαιότερα κτίσματα, όπως το παλιό δημοτικό σχολείο, την εκκλησία, την προτομή του ήρωα Χατζηγιάννη Γεώργιου, παραδοσιακά και σύγχρονα σπίτια, καφενεία, αλλά και ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο.
Τι να γευτείς: Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να πεταχτείς μέχρι το γραφικό λιμανάκι στο Λατσί για φρέσκο ψάρι. Δεν απέχει πολύ. Μόνο μερικά χιλιόμετρα!
Travel tip: Η περιοχή προσφέρεται για γκολφ, βαρκάδα στις κοντινές παραλίες και πεζοπορία στα μονοπάτια της φύσης.
(99638491, 26955588/ www.leonidasvillagehouses.com) Γουδί, Πάφος.
 
 
 
ΚΑΘΗΚΑΣ 
 
 
Το σπίτι της Λωξάντρας
Όταν μπεις στο χώρο του σπιτιού θα αισθανθείς με μιας τη ζεστή φιλοξενία του. Είναι πολύ όμορφο, άκρως παραδοσιακό, πετρόκτιστο και με λιθόστρωτη αυλή. Έχει τρία διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου και ένα στούντιο, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν ανάλογα 2-5 άτομα το κάθε ένα. Έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, κλιματισμό, τζάκι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, εγκαταστάσεις barbecue στην αυλή και επίπλωση κήπου.
(99608333, 99879010) Κάθηκας, Πάφος.
 
 
 
Τα Ανώγια του Μιχάλη
Αποτελείται από 2 διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου, διαχωρισμένα σε δύο επίπεδα, το κάθε ένα με δικό του μπάνιο, εξοπλισμένη κουζίνα και τζάκι. Υπάρχει ακόμα και αυλή με έπιπλα κήπου. Από τον πάνω όροφο μπορείς να αγναντέψεις την ατίθαση θέα των βουνών της Πάφου και του Τροόδους. Το αγροτουριστικό αυτό είναι κατάλληλο για να το χρησιμοποιήσεις ως βάση αν επιθυμείς να εξερευνήσεις την
περιοχή του Ακάμα.
Τι να κάνεις: Η πανέμορφη παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων απέχει μόνο 7 χιλιόμετρα από τα Ανώγια και ο Ακάμας μόλις 10 λεπτά.
Τι να γευτείς: Στο χωριό υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό, ανάμεσά τους και η ταβέρνα Γιάννης (26633353), η οποία, πέρα από τη ζεστή ατμόσφαιρα και την πολύ φιλική εξυπηρέτηση, φημίζεται και για τον πλούσιο μεζέ της.
Travel tip: Στο χωριό υπάρχουν 2 οινοποιεία, αναμέσα τους το Βασιλικόν (26633999), με εξαιρετική τοποθεσία και υπέροχο κρασί.
(26944229, 99667888) Κάθηκας, Πάφος.
 
 
ΜΑΡΩΝΙ
 
 
Το σπίτι του δασκάλου
Πρόκειται για ένα παλιό συγκρότημα διαμερισμάτων, περιτριγυρισμένο από πράσινο. Περιλαμβάνει πέντε στούντιο, πλήρως εξοπλισμένα, επιπλωμένα και κλιματιζόμενα. Κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του καθιστικό, ενιαία κουζίνα, μπάνιο και βεράντα. Υπάρχει επίσης τζάκι και wi-fi, παροχές barbecue, φουρνί και επίπλωση κήπου. Σερβίρει επίσης πρόγευμα.
Τι να κάνεις: Περιηγήσου στις γειτονιές του Μαρωνιού με τα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που ξεχωρίζουν για τις όμορφές τους καμάρες, αλλά και στην παραλία που είναι μόνο πέντε λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο.
Τι να γευτείς: Στο Μαρώνι θα βρεις το εστιατόριο Λεμονόκηπος (99537589), που σερβίρει φρέσκο ψάρι κ.ά., ενώ στο διπλανό Ζύγι, προσφέρονται πολλές επιλογές για φαγητό.
Travel tip: Η φυσική ομορφιά της περιοχής, τα θερμοκήπια με τα φρέσκα ζαρζαβατικά και φρούτα, η ηρεμία του και το όλο σκηνικό το κατατάσσουν σαν έναν προορισμό για κάθε εποχή αλλά και ιδανικό για
όσους αναζητούν ένα καταφύγιο ηρεμίας και ξεκούρασης. Επίσης αποτελεί ιδανικό μέρος και για τους λάτρεις του ψαρέματος.
(24332132, 99121663) Μαρώνι, Λάρνακα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close