Τα καλύτερα της Κύπρου , Bars & Clubs

30 στέκια για να γιορτάσεις τον Άγιο της Μπίρας

Πολλά patries καιhappenings για να γιορτάσουμε μαζί με τους Ιρλανδούς με ατελείωτη μπίρα στις pub και μπιραρίες της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2017

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου οι Ιρλανδοί γιορτάζουν τον Άγιο Πατρίκιο (St. Patrick´s day) με τελετές, παρελάσεις και γιορτές. Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη γιορτή για τους Ιρλανδούς και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται συνήθεια και στην Κύπρο. Ευτυχώς γιατί σου δίνουν μια ακόμη δικαιολογία να βγεις, να τα πιείς και να απολαύσεις το αγαπημένο ποτό στις διάφορες μπiραρίες (και όχι μόνο) οι οποίες κάνουν μεγάλα parties για τη συγκεκριμένη μέρα.

Η 17η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα του Αγίου Πατρικίου, με αφορμή το θάνατό του τον 5ο αιώνα μ.Χ. Ο Άγιος Πατρίκιος υπήρξε Χριστιανός ιεραπόστολος και θεωρείται προστάτης Άγιος της Ιρλανδίας.

Με τον Άγιο Πατρίκιο έχει συνδεθεί το πράσινο χρώμα και το τριφύλλι, καθώς ήταν αυτό που επέλεξε ο ίδιος για να εξηγήσει την έννοια της Αγίας Τριάδας στους Ιρλανδούς.

Έτσι, οι Ιρλανδοί γιορτάζουν την ημέρα αυτή χορεύοντας, βάφοντας τα πάντα με πράσινο χρώμα και καταναλώνοντας αλκοολούχα ποτά και κυρίως μπίρες. Μία γιορτή που τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται κατά κάποιο τρόπο και στην Κύπρο.

Τα events της Λευκωσίας

B.R. Hub
Εκεί προγραμματίζεται ένα μεγάλο πάρτι. Θα μπορείς να δοκιμάσεις ιρλανδικό στιφάδο, το οποίο γίνεται με ποικιλία κρεάτων και λαχανικών. Επίσης όσοι πάνε κατάλληλα ντυμένοι, βλέπε πράσινα καπέλα, φανέλες, τριφύλλια κτλ. θα μπορούν να κερδίσουν δώρα της αγαπημένης μπύρας Guinness.
(22252825) Αθηνών 22, Στρόβολος, Λευκωσία

 

 

Brickyard grill bar
Είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται ένα μεγάλο πάρτι στο μπαράκι της Έγκωμης. Οι εορτασμοί ξεκινούν από τις 16.00 και θα διαρκέσουν μέχρι το κλείσιμο. Εκεί θα βρεις παραδοσιακό Ιρλανδικό στιφάδο, πράσινη μπύρα (!) δώρα από την Guinness και ζωντανή μπάντα με μουσική.
(99540166) Ευριπίδου με 28ης Οκτωβρίου

 

Finbarr's
Έχει παράδοση αυτή τη μέρα με τα events που διοργανώνει και συνηθώς γεμίζει από νωρίς. Τα πρασινάκια στην ενδυμασία σου επιβάλλονται, ενώ πολλοί έρχονται και βαμμένοι. Φέτος για τη μέρα φιλοξενούν τον Dj Πέτρο Σοφοκλίδη. Το πάρτι ξεκινά στις 21.00 και η είσοδος είναι δωρεάν.
(22376625) Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ 52Β, Λευκωσία

Moondog's
Θα πας στις 21.00 με καλή διάθεση και όρεξη για μπίρες αλλά και για φαγητό. Εκεί θα παίζουν live οι Blueswreck, ένα μουσικό τρίο με τους Μάριο Δανό, Νικόλα Φιλίππου και Στέφανο Δημητριάδη. Παράλληλα η Guinness θα βρίσκεται εκεί με εκπλήξεις.
(70006300) Μυκηνών 7, Λευκωσία

Murphy's Pub
Από τα πιο γνωστά στέκια ποδοσφαιρόφιλων, με πολλές οθόνες για τα παιχνίδια, ποικιλία από παγωμένες μπίρες, φαγητό και καλή εξυπηρέτηση. Ανήμερα St. Patrick διοργανώνει ένα μεγάλο Guinness Beer party.
(96313263) Αλκαίου 11 (δίπλα στο Europa Hotel), Λευκωσία

Στη Λεμεσό

 

Drifters
H γιοερτή θα αρχίσει από νωρίς το απόγευμα στις 16.00 με έπτωση 20% σε όλα τα μπέργκερ του μενού. Εκεί θα βρεις περίπου 60 ετικέτες μπύρας αλλά και μερικές draught. Θα υπάρχει DJ και αλλά και πολλές εκπλήξεις για όσους πάνε εκεί από στις 17 Μαρτίου.
(25324243) Λεωφ. Αμαθούντος 18, Άγιος Τύχωνας

Molly Mallones
Η διαχρονικά επιτυχημένη Λεμεσιανή gastro-pub προσφέρει ωραία εδέσματα καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, από steaks και burgers, μέχρι σπιτικό παγωτό, ενώ στις 17 Μαρτίου θα προσφέρουν και μερικά ιρλανδικά φαγητά και πίττες. (25821082) Λεωφόρος Αμαθούντος 180

Και στη Λάρνακα
 

Savino Rock Bar
Να μια ακόμη ευκαιρία για να επισκεφθείς το αγαπημένο σου μπαράκι στη Λάρνακα που και φέτος διοργανώνει ένα ξέφρενο πάρτι.
(24620861) Λαϊκή Γειτονία, Λάρνακα

Αν είσαι Πάφο

Keg & Barrel
Το μαγαζί στις 17 Μαρτίου προσφέρει ιρλανδικό στιφάδο με pint Guinness με 8 ευρώ και live από τον Rhys Taylor.
(26222610) Αγίου Αντωνίου, Κάτω Πάφος

O'Neills
Ζεστή και φιλική με ιρλανδέζικο χαρακτήρα, ξύλο και τούβλο. Μεγάλη επιλογή από κυπριακές και διεθνείς μπίρες, γνώριμες κρεατο-φιλικές γεύσεις και νόστιμο burger. Στις 17/3 πάρτι και live από τους Abzorba.
(26935888) Τάφοι των Βασιλέων, Κάτω Πάφος

Επειδή αυτή η μέρα προβλέπει μπύρες (πολλές μπύρες) σου μαζέψαμε τα καλύτερα μέρη του νησιού για να πας για το αγαπημένο σου ποτό και να γιορτάσεις τη συγκεκριμένη μέρα και όχι μόνο.

Θα πας για μπύρες στην πρωτεύουσα

Babylon
Κλασικό στέκι των απανταχού φίλων της μπίρας, στο οποίο συγκεντρώνεται μια ετερόκλιτη παλέτα ανθρώπων που ξέρουν πως εδώ θα βρουν ζεστό popcorn, μυσταγωγική ατμόσφαιρα σε μια παραδεισένια αυλή, καλό φαγητό για να συνοδεύσουν την μπίρα και φυσικά, μεγάλη γκάμα από μπίρες, με καμιά 30αριά διαφορετικά μπουκάλια -εκ των οποίων πολλές μοναστηριακές.
(22665757) Ιάσονος 6, Άγιοι Ομολογητές

BrewFellas
Ένας μαγικός κόσμος με μπίρες κυρίως από μικρο-ζυθοποιεία -αμερικανικές, ιταλικές, γερμανικές, αυστριακές, ολλανδικές, αυστραλέζικες, βελγικές, εγγλέζικες, αλλά και πεπαλαιωμένες μπίρες. Κάθισε στην μπάρα και απόλαυσε ό,τι τραβά η ψυχή σου, ενώ πριν φύγεις, διάλεξε και τι θα πάρεις στο σπίτι ανάμεσα από 100 και πλέον διαφορετικές επιλογές. Το μαγαζί διαθέτει και μια ψαγμένη συλλογή από ουίσκι.
(22264007) Πυγμαλίωνος 7, τέρμα οδού Λήδρας

City Pride
Ρουστίκ διακόσμηση και εγγλέζικη αισθητική από μια καθαρόαιμη pub που αντέχει στο χρόνο. Ατού του μαγαζιού το μεγάλο μπαρ με τις πολλές βρυσούλες για τις draught beers. Απόλαυσε τη βραδιά σου, μαζί και κάτι απ' το μενού, με επιλογές από finger food, μέχρι steak.
(22666380) Γωνία Δημοσθένη Σεβέρη & Αίαντος 1

Ivanhoe
Εάν είσαι λάτρης του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, η Ivanhoe, διοργανώνει κάθε Σάββατο live μουσικές βραδιές. Απόλαυσε το ποτό σου και διασκέδασε μέχρι πρωίας, συντροφιά με αγαπημένα σου τραγούδια.
(22352101) Ευριπίδου με 28ης Οκτωβρίου 26Α

FuBar Beer & Cocktail Bar
After work, cozy μπαράκι με μεγάλη ποικιλία σε μπίρες, 28 διαφορετικές σε μπουκάλια και draught, ενώ στο μενού θα βρεις επίσης τα signature FuBar cocktails, αλλά και τοπικά προϊόντα όπως τυρί, χοιρομέρι και κυπριακά κρασιά.
(99579197) Σοφούλη 42

iPub
Δεν πρόκειται για μία ακόμα ανδρική pub, αλλά για μια μπυραρία που προσφέρεται για ζευγάρια, ακόμα και για οικογένειες. Στην υπέροχη αυλή της προσφέρει φαγητό, από steak, κοτολέτα, σουβλάκι κοτόπουλο και χοιρινό, μέχρι σαλάτες, club sandwich, ακόμα και το αυθεντικό εγγλέζικο fish & chips, μεγάλη επιλογή σε μπύρες με 5 διαφορετικές draught, αλλά και προβολές όλων των σημαντικών αγώνων.
(22753131) Μετοχίου 25, Άγιος Ανδρέας

Murphy's Pub
Εδώ θα βρεις περισσότερες από 11 draught μπύρες και περισσότερα από 25 μπουκάλια και καλό φαγητό. Τα βράδια του Παρασκευοσάββατου μετατρέπεται σε club, τις Κυριακές έχει karaoke.
(96313263) Αλκαίου 11 (κοντά στο ξενοδοχείο Europa)

Neverland Rock Bar
Μπορεί το αγαπημένο ροκ μπαρ να μην ετοιμάζει κάτι συγκεκριμένο για εκείνη τη μέρα αλλά δεν είναι πολλοί οι χώροι στην Λευκωσία που μπορείς να βρεις 50 μπύρες σε ένα μενού, πολλές απ' τις οποίες δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ σε καλές τιμές και τέλεια μουσική. Ενώ διαθέτει και 100 διαφορετικά ουίσκι!
(99021362) Νικηφόρου Φωκά 1

New Division
Ίσως το πιο διαχρονικό στέκι της πρωτεύουσας. Διαθέτει 7 διαφορετικές draught και 37 σε μπουκάλι- και hot dog και να ακούω μουσικές που κινούνται σε ρυθμούς funky, electro swing, jazz, blues, rock, dub, afro beats και experimental electronic.
(22679957) Βασιλίσσης Φρειδερίκης 2

Πίβο Microbrewery
Ένα μικρό λατρεμένο ζυθοποιείο το οποίο λειτουργεί και σαν μια μικρή μπυραρία (brewhouse) με υπέροχο κήπο, όπου θα απολαύσεις μαζί με την παρέα σου μία από τις 4 μπύρες που παράγονται εκεί.
(22377088) Ασκληπιού 36

Plato's
Ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά μαγαζιά της πόλης, που κρατά ψηλά την παντιέρα του αυθεντικού pub philosophy. Με jazz, soul και rock, η νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα βγαίνει αβίαστα, draught μπύρες που δύσκολα θα βρεις αλλού, αλλά και περίπου 100 επιλογές σε μπουκάλι.
(22666552) Πλάτωνος 8-10

Reckless
Κάποιοι δεν την αλλάζουν με τίποτα, ξέροντας πως εδώ θα βρουν καμιά 80αριά διαφορετικές μπύρες, μπιλιάρδο για μια μάγκικη παρτίδα, κλασικές ροκ μουσικές και ωραίες φάτσες. Ξεχωρίζει για τις βέλγικες μπύρες του καθώς έχει τη μεγαλύτερα συλλογή στην πόλη απ' αυτές.
(22666138) Μιχάλη Παρίδη 2Β

Άλλαξε συνήθειες στη Λεμεσό

Chesters
Ένα από τα αγαπημένα στέκια στη Λεμεσό για μπύρα αλλά για pub food. Εκεί θα βρεις 8 διαφορετικές draught μπύρες αλλά και μεγάλη ποικιλία σε μπουκάλι. Ξεχωρίζει για τα διάφορα θεματικά events που διοργανώνει ενώ οι λάτρεις του ποδοσφαίρου το προτιμούν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
(25635155) Λεωφ. Αμαθούντος 194, UpTown Square

Draught Microbrewery
Οι επιλογές του DJ είναι super, κυρίως με 80s και 90s pop-rock, light rock, disco και λίγο latin, οι βαρελίσιες μπίρες είναι 11 στο σύνολο εκ των οποίων και η Lager δικής τους παραγωγής, ενώ τα μπουκάλια είναι γύρω στα 10.
(25820470) Χαρουπόμυλος Λανίτη, περιοχή Κάστρου

Tepee Strictly Rock
Ένα καθαρόαιμο ροκόμπαρο με alternative και hard rock ακούσματα, συχνές live συναυλίες, μπιλιάρδα για τους fans του είδους, μενού με platters και snack food, αλλά και κοντά στις 10 draught beers και μεγάλη ποικιλία σε μπουκάλι.
(25328222) Αμπελακίων 3, Ποταμός Γερμασόγειας

Αν ψάχνεις για Λάρνακα

Art Cafe 1900 Bar & Restaurant
Σε ένα παλιό σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας θα βρεις μια τεράστια συλλογή από μπύρες, από όλο τον κόσμο, οι οποίες ξεπερνούν τις 90 και μια ανάλογη συλλογή από ουίσκι. Μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που συνδυάζει και καλό φαγητό.
(24653027) Στασίνου 6

Barrel House Bar
Ένας υπέροχος χώρος με εξαιρετικό προσωπικό, κρυμμένο σε μια στοά σε περιμένει για να δοκιμάσεις τις δικές του μπύρες και να σε μυήσει στον κόσμο του. Με μια λίστα η οποία ανανεώνεται συνεχώς.
(24400921) Στοά Κιζή, Πλατεία Ερμού

Blue Pine
Ένα sport bar, μια κλασική pub με μπιλιάρδο, μια όαση στη Λάρνακα με ωραία αυλή των 200 ατόμων, ένα καλό gastro-pub με διεθνή κουζίνα και μεγάλες μερίδες. Παίζει classic rock και blues και διαθέτει 25-30 διαφορετικά μπουκάλια μπίρας και περισσότερες από 10 draught beers!
(24646553) Λουκή Πιερίδη 3

The Brewery
Είναι το μαγαζί που παίζει δυνατά με μουσική, καλό φαγητό και 'φρέσκια' μπύρα (ακόμα και με γεύσεις) by Brewery.
(70004454) Φοινικούδες

The Tudors Inn
Καλό φαγητό, ποιοτική μουσική και μοναδικά ποτά, σε ένα ιδιαίτερο διάκοσμο που σε ηρεμεί και σε ταξιδεύει με μια vintage διάθεση μιας άλλης εποχής. Διαθέτει ποικιλία από μπύρες, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις στην πίσω αυλή, ειδικά τώρα που φτιάχνει και ο καιρός.
(99744082) Λαλά Μουσταφά Πασά 28Α

Και στην Πάφο

Temple pub & cafe
Ειδικότητά τους η ζωντανή μουσική, δυο-τρεις φορές τη βδομάδα, με γνωστά local rock bands, αλλά και μουσικές reggae, blues και jazz, ενώ πέρα από τις πολλές μπίρες που προσφέρουν, στήνουν επίσης DJ sets, διάφορα μικρά φεστιβάλ μπίρας αλλά και άλλα parties. Η γκάμα σε μπίρες περιλαμβάνει 5 draught και 30 διαφορετικά μπουκάλια.
(96727314) 1ης Απριλίου 14

The New Horizon Pub
Πέρα από το μενού με την μπόλικη μπίρα, 7 βαρελίσιες και 15-20 σε μπουκάλι, πολύς κόσμος πάει εκεί αποκλειστικά για να γευτεί το πολύ καλό burger ή να δει τον αγώνα Champions League κ.λπ. Διαθέτει επίσης μεγάλη ποικιλία σε ουίσκι, κυπριακά κρασιά και κοκτέιλ και φυσικά, τα classic rock και blues ακούσματα.
(26934199) Δρόμος Coral Bay (μεταξύ ξενοδοχείων Azia και Helios)

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close