Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας!

ΚάνουμεΚαθαρά Δευτέρα στην ύπαιθρο!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2016

Ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας γίνεται κυρίως στην ύπαιθρο -αν φυσικά το επιτρέπει ο καιρός- και είναι γνωστός και ως "Κούλουμα". Τη μέρα αυτή, μικροί και μεγάλοι, εξορμούν στην εξοχή, για να «κόψουν τη μούττην της Σαρακοστής» μέσα σ΄ ένα ξέφρενο ολοήμερο γλέντι που περιλαμβάνει νηστήσιμα φαγητά και κρασί και διανθίζεται με παραδοσιακά  τραγούδια και παιγνίδια.

Στην Κύπρο πολλοί Δήμοι μάλιστα διοργανώνουν εκδηλώσεις με φαγητό και μουσική ή άλλα δρώμενα και προσφέρουν δωρεάν διάφορα σαρακοστιανά. 

Εξ ου και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μερικές από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται και σου τις προτείνουμε παρακάτω!

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δήμος Αγλαντζιάς
Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας θα κάνει και φέτος ο Δήμος Αγλαντζιάς, με μουσική, χορό, παιχνίδια και δωρεάν κρασί! Από τις 12.00 μέχρι και τις 16.00.

 

Δήμος Λακατάμιας
Και ο Δήμος Λακατάμιας θα γιορτάσει την Καθαρά δευτέρα, εξ ου και καλεί τους δημότες του στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου (παραπλεύρως του Θ.Ο.Ι.), όπου ετοιμάζει μια ευχάριστη και διασκεδαστική μέρα. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χορό από το Λαογραφικό όμιλο του Δήμου Λακατάμιας, διαγωνισμό τσιαττιστών, παραδοσιακά παιχνίδια, πέταγμα χαρταετού και άλλα πολλά. Επίσης ο Δήμοε θα προσφέρει δωρεάν κρασί και φασολάδα! 

 

Δήμος Λατσιών
Ο Δήμος Λατσιών την Καθαρά Δευτέρα μάς περιμένει στο χώρο πρασίνου στο συνοικισμό Αποστόλου Λουκά στα Λατσιά, για να κόψουμε τη "μούτη της Σαρακοστής" με μουσική από το πενταμελές μουσικό σχήμα του Νίκου Αδάμου (βιολί, λαούτο, μπουζούκι, τραγούδι), και κυπριακούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο "Το Βήμα". Επίσης θα προσφερθούν χόρτα, λαγάνες και κρασί. Μάλιστα ο Δήμος, ανακοινώνει ότι σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέψει, η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην αίθουσα αθλοπαιδιών του Γυμνασίου Λατσιών.

 

Δήμος Γερίου 
Ο Δήμος Γερίου, μέσα στο πλαίσιο της πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς του, προσκαλεί τους δημότες Γερίου, να γιορτάσουν όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Γλυπτών, Συμβόλου Φιλίας των Εθνών Αγίου Χαραλάμπους στις 11:00 πμ. Εκεί θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή με παραδοσιακή μουσική, χορός και τραγούδια, νησήσιμα εδέσματα και κρασί, και παραδοσιακά παιχνίδια όπως σακκουλοδρομίες, σούσες, τράβηγμα σχοινιού και άλλα. Τέλος θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για το πέταγμα χαρταετού.    

 

Δήμος Ιδαλίου
Και το Δάλι θα γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα. Την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος λοιπόν διοργανώνει εκδήλωση στα «Παραδείσια» - Αποθήκες Δημαρχείου με παραδοσιακά κυπριακά, ελληνικά και νησιώτικα τραγούδια και χορούς. Η εκδήλωση που αναμένεται να αρχίσει τις 12 το μεσημέρι περιλαμβάνει παιδικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα από την ομάδα Prima Vista και τους κλόουν «Χαχανούλη» και «Κυρία Ντορεμί». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμος Ιδαλίου θα προσφέρει δωρεάν φασολάδα, χόρτα, ελιές και λουκουμάδες. Θα γίνει επίσης διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού και διαγωνισμός καλύτερης μεταμφίεσης για μικρούς και μεγάλους. 

                               

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Δήμος Μέσα Γειτονιάς
Μετά το ξεφάντωμα των καρναβαλιών, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς μας προσκαλεί να κόψετε μαζί του την μούττη της σαρακοστής! "Ελάτε όλοι λοιπόν την Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Μελίνας Μερκούρη στην Πανθέα! Πάρτε τους φίλους τα νηστίσιμα φαγητά σας και περάστε μια όμορφη μέρα με τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς".

 

Δήμος Αγίου Αθανασίου 
Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Αθανασίου διοργανώνουν μια πολύ όμορφη εκδήλωση για τους δημότες τους και όχι μόνο, προκειμένου να γιορτάσουν όλοι μαζί την Καθαρά Δευτέρα, τιμώντας όλα τα παραδοσιακά έθιμα του τόπου μας! Έτσι λοιπόν μάς προσκαλούν την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Μαρτίου 2016 στις 10.30π.μ. στο Πάρκο Ευφροσύνης Προεστού (έναντι του Γηπέδου ΣΕΚ), στην οδό Σφαλαγγιωτίσσης, στο Δήμο Αγίου Αθανασίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και παιχνίδια, και στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί δωρεάν κρασί.
Οργανώστε τις ομάδες σας και πηγαίνετε με την παρέα σας για να περάσετε μια αξέχαστη μέρα και να πετάξετε όλοι μαζί τους χαρταετούς…
Συνδιοργανωτές: Δήμος Λαπήθου
Πληροφορίες: 25864130.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Δήμος Λάρνακας
Ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει στον Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ μια μεγάλη γιορτή για την Καθαρά Δευτέρα, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα. Παραδοσιακή μουσική, τραγούδια, τσιαττιστά, χοροί, παιχνίδια, διαγωνισμοί και δραστηριότητες για παιδιά, για να περάσουμε όλοι καλά! Θα προσφέρονται λαγάνες, χαλβάς, ελιές, ζιβανία, κρασί και μπίρα!

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close