4-11 March 2016
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Έκθεση "Ηρωίδες της Κύπρου"

Μια συλλογή από πορτρέτα και ιστορίες γυναικών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2016

Αποτελούν παράδειγμα αγάπης, θάρρους και αφοσίωσης στην κοινωνία μας. Στην έκθεση υπάρχουν πορτρέτα γυναικών από την μυθολογία, την ιστορία, την σύγχρονη εποχή όπως και πορτρέτα άγνωστων γυναικών. Θα ανακαλύψεις ιστορίες γυναικών της κοινότητας της Πάφου που πρωτοπορούν, που επηρεάζουν και στηρίζουν την κοινωνία, που συχνά δεν είναι αναγνωρίσιμες αλλά βρίσκονται ανάμεσά μας, που είναι απαραίτητες για την λειτουργία της κοινωνίας, που αγαπούν και ηγούνται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα έργα είναι κυρίως συλλογή από ψηφιδωτά και πίνακες της καλλιτέχνιδας Mary Chojnowski. Πολλά από τα έργα έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια άλλων καλλιτεχνών, μαθητών και άλλων ομάδων της κοινότητας της Πάφου με την καθοδήγηση της Mary. Ως εκ τούτου, η έκθεση αποτελεί  μια κοινή προσπάθεια από τους καλλιτέχνες και την κοινότητα να αναδείξουν το θέμα των Κύπριων ηρωίδων γυναικών.

Η έκθεση έχει ως σκοπό επίσης, να αποτελέσει μια εκπαιδευτική ευκαιρία: να διερευνήσει το ρόλο των γυναικών στην κοινότητά μας και να εμπνεύσει με θετικά γυναικεία πρότυπα, καθώς και να αναδείξει τα έργα τέχνης, αποτέλεσμα μιας ομαδικής εργασίας στα σχολεία και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Είναι μια ευκαιρία για δασκάλους και φροντιστές να εμπνευστούν για τα δικά τους έργα τέχνης και γνωρίσουν καλλιτέχνες.

Το 30% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις των έργων θα δοθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Caritas Cyprus.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close