Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Charlie Airlines: Η νέα αεροπορική εταιρεία στην Κύπρο

Η νέα εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις από Κύπρο σε ευρωπαϊκές χώρες

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2016

Μια νέα αεροπορική εταιρεία στην Κύπρο έχει ιδρύσει η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7, δήλωσε την Τετάρτη ο συνιδιοκτήτης της εταιρείας Vladislav Filev, προσθέτοντας ότι το όνομα της νέας αεροπορικής εταιρείας είναι “Charlie Airlines”.

"Αυτή είναι μια νέα εταιρεία. Στην Αγγλία αποκαλείται η "Τσάρλι" των Κυπρίων και η εταιρεία θα ονομάζεται "Charlie Airlines", είπε ο κ. Filev, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Γιατί ονομάστηκε Τσάρλι;
Στη δεκαετία του 1970 το όνομα "Τσάρλι" ήταν ένα δημοφιλές βρετανικό όνομα που χρησιμοποιείτο για να αποκαλέσεις τους Κύπριους μετανάστες που εγκατέλειψαν το νησί μετά την κατοχή του από την Τουρκία, πρόσθεσε.

Η νέα εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις από Κύπρο σε ευρωπαϊκές χώρες και ότι οι πτήσεις μπορεί να αρχίσουν από φέτος. Η αεροπορική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει δύο αεροσκάφη τύπου Α319 από τον στόλο της S7, είπε ο κ. Filev.

Όπως είπε, Ρώσοι μέτοχοι κατέχουν περίπου το 40% της νέας εταιρείας, ενώ το 60% θα κατέχεται από ξένους επενδυτές.

Η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας S7 Natalia Fileva είπε ότι η εταιρεία έψαχνε για ένα περιουσιακό στοιχείο στην Ευρώπη, κοντά στη Ρωσία. Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας είχαν δηλώσει ότι η S7 εξέταζε τη δυνατότητα να εισέλθουν σε μια από τις κυπριακές αεροπορικές εταιρείες, χωρίς να κατονομαστεί το όνομα του αερομεταφορέα. Ο κ. Filev είπε επίσης ότι η ίδρυση εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο δύσκολη από ό, τι πίστευε αρχικά.

“Είχαμε προγραμματίσει να ξεκινήσουμε πτήσεις την Άνοιξη, αλλά υποτιμήσαμε την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα των ευρωπαϊκών αρχών πολιτικής αεροπορίας. Νομίζαμε ότι τα γνωρίζαμε όλα και θα κάναμε τα πάντα γρήγορα”, αλλά ήταν διαφορετικά τα πράγματα, πρόσθεσε. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close