Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

6 χωριά με υπέροχο φαγητό!

Τρώμε στο χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2016

Για άλλη μια φορά... ακολουθήσαμε το γευστικό μας ένστικτο, που μας οδήγε σε 6 από τα πιο νόστιμα χωριά του νησιού μας, τα οποία και σου προτείνουμε μαζί με τις... καλύτερές τους επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσεις! 

Ασκάς
Αν αναζητάς την ηρεμία και τη γαλήνη της κυπριακής υπαίθρου, τότε πρέπει να επισκεφθείς τον Ασκά. Κι αν τον ορίσεις ως γαστρονομικό σου προορισμό, τότε οι επιλογές που έχεις είναι το κέντρο Περνιά (99414016). Στην Περνιά μπορείς να φας μεζέδες και φαγητά της ώρας, αλλά και να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα το χωριό. Το κέντρο είναι ανοικτό καθημερινά και επιπλέον προσφέρει δωμάτια για διαμονή. Επίσης, πολύ καλή επιλογή για φαγητό είναι και η ταβέρνα Λύχνος. Στον «Λύχνο» (22642641), ο οποίος αποτελεί και μια ελκυστική πρόταση διαμονής, θα απολαύσεις καλό κυπριακό φαγητό. Οι ιδιοκτήτες του χώρου ανακαίνισαν το παραδοσιακό και πετρόκτιστο κτίσμα και δημιούργησαν ένα καλοστημένο, γουστόζικο αγροτουριστικό συγκρότημα με 4 χώρους διαμονής που προσφέρουν πρόγευμα, καθώς και μια ταβέρνα που σερβίρει παραδοσιακό φαγητό από ντόπιες ξεχασμένες συνταγές, φτιαγμένο με εποχιακά υλικά της περιοχής. Έχει δοθεί μάλιστα μεγάλη έμφαση στο ποιοτικό κρασί, αφού το όλο αγροτουριστικό οικοδόμημα στεγάζει μία κάβα γεμάτη επίλεκτα κυπριακά κρασιά. 

 

 

Μουτουλλάς
Ένα πανέμορφο χωριουδάκι, με εξαιρετική φυσική ομορφιά, χωμένο στην καρδιά της κοιλάδας της Μαραθάσας, αυτός είναι ο Μουτουλλάς, που υπερηφανεύεται σήμερα για το πλούσιο παρελθόν του, τη βυζαντινή του παράδοση, τους φιλόξενους ανθρώπους του και τη γνήσια κουζίνα του, την οποία μπορείς να απολαύσεις στις εξής τοποθεσίες: στο Φούρνο Το Μαραθεύτικο: Στον Μουτουλλά υπάρχει ο φούρνος «Το Μαραθεύτικο» ο οποίος είναι γνωστός για τα νόστιμα αλμυρά και το ολόφρεσκο ψωμί του. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε τις ζεστές ταχινόπιττες και τα παξιμάδια από τον τοπικό φούρνο γιατί η γεύση τους θα σας αφήσουν σίγουρα έκπληκτους. Στην Ταβέρνα Δροσερή Γωνιά: Στο χωριό σήμερα λειτουργεί μία ταβέρνα, η «Δροσερή Γωνιά» (96275004) η οποία είναι ανοιχτή ολόχρονα και καθημερινά (εκτός Τρίτη), και βρίσκεται δίπλα από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Η Δροσερή Γωνιά είναι μία παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα με πολύ καλό φαγητό, μεζέδες, σπιτικές ραβιόλες, ντόπια πιάτα με φρέσκα υλικά σε ένα χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα με τζάκι και υπέροχη θέα του χωριού. Και στο Calcius cafe (99482855): Για όσους θα επισκεφτούν το χωριό το καλοκαίρι μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το γλυκό τους. Αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή για τον επισκέπτη καθώς μπορεί να απολαύσει τον καφέ του και διάφορες παραδοσιακές γεύσεις σε ένα λιτό και όμορφα διακοσμημένο χώρο, απολαμβάνοντας την ηρεμία και τη γραφικότητα του χωριού. Η μοναδικότητα του Celsius Café έγκειται στο γεγονός ότι βρίσκεται, κυριολεκτικά, μέσα σε ένα παλιό ψυγείο φρούτων το οποίο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες  διατηρώντας όμως το αρχικό ύφος του χώρου. Μπορείτε να απολαύσετε το ποτό, το γλυκό ή το φαγητό σας, επιλέγοντας μέσα από μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, καθώς παρακολουθείτε ζωντανά αγώνες ποδοσφαίρου και δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ. Για τους μικρούς μας εξερευνητές προσφέρουμε επιτραπέζια παιχνίδια και δημιουργικές ασχολίες. 

 

Σπήλια
Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο θα κάνεις περιδιαβαίνοντας τα χωριά Σπήλια και Κούρδαλι, τα οποία συναντάς καθώς ταξιδεύεις από Λευκωσία προς Τρόοδος, στην ‘αγκαλιά’ των βουνοκορφών. Για φαγητό στα Σπήλια, θα πας στο Σάμα (99432998), το οποίο εμείς αγαπήσαμε με την πρώτη ματιά. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και προσφέρει παραδοσιακά μαγειρευτά φαγητά, ποτά και πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό χειμώνα και καλοκαίρι καθημερινά και σαββατοκύριακα.


 

 

Κάτω Δρυς
Ο Κάτω Δρυς, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης της Λάρνακας και συνορεύει με τα Λεύκαρα. Περπατώντας στα σοκάκια του θα συναντήσεις τους μικρούς βραχώδεις δρόμους και τα πετρόκτιστα σπίτια, τα οποία με τα χρωματιστά παράθυρα και τις πόρτες δείχνουν με μαγευτικό τρόπο την παράδοση. Όταν όμως πεινάσεις, θα επιλέξεις είτε την Ταβέρνα Πλάτανος (24342160) είτε το JAR Preserves. Ο Πλάτανος, που φέτος γιορτάζει τα 110 χρόνια λειτουργίας του, βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και προσφέρει κυπριακούς μεζέδες καθώς και μαγειρευτά φαγητά της ημέρας. Το φαγητό είναι ολόφρεσκο και πραγματικά νόστιμο, και λειτουργεί καθημερινά και σαββατοκύριακα. Στο JAR Preserves θα πας για το πιο τέλειο brunch. Θα το βρεις στην είσοδο του χωριού από τα Λεύκαρα και εκεί θα δοκιμάσεις το νόστιμο πρόγευμα της κ. Έλλης μαζί με τη μαμά της στο παραδοσιακό τους καφενείο. Το μενού περιλαμβάνει πίτες, σπιτικά βουτήματα και πολλά άλλα τα οποία σερβίρονται με τη δική τους σπιτική και γκουρμέ μαρμελάδα, την οποία μπορείς επίσης να προμηθευτείς από το καφενείο. Θα βρεις περισσότερα από 15 είδη μαρμελάδας, με συναρπαστικούς συνδυασμούς γεύσεων όπως Amaretto και αμύγδαλο, φουντούκι, ρούμι, βατόμουρο και βανίλια. Το σαββατοκύριακο είναι πάντα γεμάτο το καφενείο γι’ αυτό συνιστούμε όπως κάνετε κράτηση (96476265). 

 

Λόφου
Το χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα δαιδαλώδη λιθόστρωτα δρομάκια είναι μία ιδανική περίπτωση για μίνι εξόρμηση το σαββατοκύριακο. Η Λόφου, ιδιαίτερα γνωστή σήμερα για τα φεστιβάλ και τις διάφορες εκδηλώσεις της διατηρεί εκείνο τον αγροτικό χαρακτήρα της Κύπρου του περασμένου αιώνα. Εδώ θα φας μεταξύ άλλων, και σε τρεις ταβέρνες: "Οι Καμάρες", "Η Λόφου" και "Το Καζάνι". Η παραδοσιακή ταβέρνα "Καμάρες" (25470719) περιμένει να σε εντυπωσιάσει με τα πιάτα της. Σε ένα μαγευτικό τοπίο, με την αυθεντικότητα των γεύσεων να κυριαρχεί μαζί με την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, η ταβέρνα εξακολουθεί να κερδίζει τις εντυπώσεις των καλοφαγάδων και των φίλων της αυθεντικής ταβέρνας. Η κουζίνα της περιλαμβάνει εύγευστους μεζέδες, είδη σχάρας, σαλάτες και πλούσια ορεκτικά. Ο κ. Κώστας και η οικογένειά του λειτουργούν την ταβέρνα “Λόφου” (25470202) εδώ και πολλά χρόνια και είναι γνωστοί για το υπέροχο και νόστιμο φαγητό τους, καθώς και για τη φιλοξενία τους. Το εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες αλλά και μαγειρευτά φαγητά. Στο εστιατόριο επίσης προσφέρουν φρέσκο χυμό ρόδι και σπιτικό κρασί. 

 

Πεδουλάς
Ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Κύπρου, ο Πεδουλάς, έχει σήμερα περίπου 130 μόνο κατοίκους όμως οι προσπάθειες των κατοίκων να φέρουν ζωή στο χωριό δεν σταματούν. Παρόλο όμως που οι κατοικοι του είναι λιγοστοί, το χωριό προσφέρεται για αγροτουρισμό όλες τις εποχές αφού διαθέτει πληθώρα καταλυμάτων και πάμπολλες επιλογές όσον αφορά στο φαγητό. Τα Elyssia hotel (22953737), Two Flowers hotel (22952372), Mountain Rose hotel (22952727), Πλάτανος hotel  Apartments (22952518), Christys Palace Hotel (99 635584), Health Habitat Hotel (22952283), το Αριστοτέλειο Boutique Hotel (22953334) και τους καλοκαιρινούς μήνες το Central Hotel (22 952457) παρέχουν άριστες υπηρεσίες διαμονής, με τα περισσότερα να διατηρούν τα δικά τους εστιατόρια, που προσφέρουν κυπριακά πιάτα και μεζέδες. Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι οικογενειακές επιχειρήσεις με φιλόξενους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close