Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Λεπτομέρειες για τις τρεις νέες κυπριακές αεροπορικές εταιρείες

Μάθε το προφίλ και τους προορισμούς τους

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2016

Η Κύπρος το 2016 θα έχει όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις αεροπορικές εταιρείες γεγονός που μας ενθουσιάζει διότι αυξάνονται ακόμη περισσότερο οι επιλογές μας σε προορισμούς με καλές τιμές.

Πρόκειται για τις Tus Airways, Orion Airways και Cobalt Airways. Η Tus Airways αν και είχε προγραμματίσει ήδη πτήσεις από τις 14 Φεβρουαρίου εντούτοις προέκυψαν κάποια προβλήματα που καθυστερούν την έναρξη των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με το InBusinessNews, η διαδικασία εξέτασης της αίτησής της Orion Airways προχωρά κανονικά, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι είναι κατά 80% έτοιμη να πετάξει. Παράλληλα, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για πρόσληψη προσωπικού σε διάφορες θέσεις.

Επιπρόσθετα, η Cobalt Air είναι αυτή που είναι πιο κοντά στην απόκτηση της άδειας αερομεταφορέα, καθώς έχει ξεπεράσει τα αρχικά προβλήματα που είχε και φαίνεται ότι έχει βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να προχωρήσει με το πτητικό της πρόγραμμα. Εκτιμάται ότι η αίτηση για το Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα οδεύει προς την τελική ευθεία, ώστε να ακολουθήσει και η εμπορική Άδεια Αερομεταφορών.

Η ακτινογραφία των τριών εταιρειών όπως την κατέγραψε το InBussinessNews

 

Τus Airways
Η εταιρεία προγραμματίζει 2 πτήσεις την βδομάδα προς την Χάιφα, 5 προς το Τελ Αβίβ και 3 προς το Ηράκλειο. Ο στόλος της  αποτελείται σήμερα από δύο SAAB 340Β με χωρητικότητα μεταξύ 34 και 36 θέσεων. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Tus Airways ιδρύθηκε με το όραμα να προσφέρει την καλύτερη πρόσβαση μεταξύ Κύπρου και γειτονικών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο με πρόγραμμα καλής συχνότητας κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς άνετες, οικονομικές και εναλλακτικές πτήσεις. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η Tus Airways θα πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις σε ζεστούς προορισμούς όπως το Eilat και Aqaba, στην Ερυθρά Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα προστεθούν περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις στο πρόγραμμα της, όπως στα ελληνικά νησιά, (Ρόδος, Ηράκλειο, Κω, Σάμο, και την Κάρπαθο). Αυτοί οι προορισμοί θα προστίθενται σταδιακά και στις προγραμματισμένες της πτήσεις.

 

Οrion Airways
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της,  πρόκειται για αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που επιδιώκει να γεφυρώσει την Ευρώπη και Ασία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, θα αρχίσει με ναυλωμένες πτήσεις -χαμηλού κόστους- σε Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία και Ισραήλ. Στο άμεσο μέλλον επιδιώκει να ενώσει την Νοτιοανατολική Ευρώπη με Μέση Ανατολή, Ασία και την υπόλοιπη Ευρώπη.


Cobalt Airways
Η Cobalt ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της την Άνοιξη του 2016 και το πτητικό της πρόγραμμα θα καλύπτει αρχικά όλες τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, Ρωσίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, με στόχο την προσθήκη νέων προορισμών στο πτητικό της πρόγραμμα, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ σε μεταγενέστερο στάδιο. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close