14 February 2016
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

"Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα" από το Royal Ballet στο Ριάλτο

Στο πλαίσιο του προγράμματος Royal Opera House Cinema

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2016

Το αριστουργηματικό σκηνικό του Kenneth MacMillan αναδεικνύει την συναισθηματική και ψυχολογική ένταση της ιστορίας μέσα από την κλασική σύνθεση του Sergey Prokofiev. To έργο περιλαμβάνει τρία ντουέτα γεμάτα πάθος: την πρώτη συνάντηση των εραστών, την ξακουστή σκηνή του μπαλκονιού και τη σπαρακτική τραγωδία του τέλους, κατά την οποία ο Ρωμαίος χορεύει απεγνωσμένα με το άψυχο σώμα της Ιουλιέτας.

Από το 1965, που η παραγωγή του μπαλέτου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από τον χορογράφο Sir Kenneth MacMillan πρωτοπαρουσιάστηκε με πρωταγωνιστές τους Rudolf Nureyev και Margot Fonteyn, το μπαλέτο παρέμεινε στην καρδιά του ρεπερτορίου του Royal Ballet, αριθμώντας περισσότερες από τετρακόσιες παραστάσεις.

Η υπόθεση: Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα ερωτεύονται παράφορα, οι οικογένειές τους όμως- Μοντέγοι και Καπουλέτοι- είναι ορκισμένοι εχθροί. Οι δυο εραστές παντρεύονται μυστικά προτού ο Ρωμαίος αφαιρέσει τη ζωή από τον ξάδερφο της αγαπημένης του, Τυβάλδο, σε ένα καυγά και φύγει από την πόλη. Οι Καπουλέτοι ετοιμάζουν τον γάμο της Ιουλιέτας με τον Πάρη. Εκείνη αρνείται και καταφεύγει στον Ιερέα που την πάντρεψε με τον Ρωμαίο. Εκείνος της δίνει ένα φίλτρο – υπνωτικό και η Ιουλιέτα προσποιείται ότι δέχεται το γάμο με τον Πάρη, παίρνει το φίλτρο και πέφτει σε βαθύ ύπνο. Όλοι νομίζουν ότι δηλητηριάστηκε και τη βάζουν στο κενοτάφιο. Ο Ρωμαίος παίρνει το λάθος μήνυμα ότι η Ιουλιέτα δηλητηριάστηκε και αυτοκτονεί δίπλα στο σώμα της αγαπημένης του. Όταν εκείνη ξυπνήσει και ανακαλύψει το άψυχο σώμα του Ρωμαίου αυτοκτονεί. 

Στις 18.00. Είσοδος: €15-10. E-ticket: www.rialto.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close