5 February-18 March 2016
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Abt Forms (Περί Φόρμας)

Μια ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2016

H Art Seen Projects παρουσιάζει μια ομαδική έκθεση στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αμελαδίωτης, Gary Colclough, Σωτήρης Καλλής, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Amy Stephens, Παντελής Χανδρής και Σάββας Χριστοδουλίδης.

Συνθήκη ενός αντικειμένου ορίζεται συνήθως η προσαρμογή του  σε καθεστώς που τού επιτρέπει να δοκιμάζει αξίωση ή απαξίωση. Τα έργα που η έκθεση Abt Forms (About Forms) φιλοξενεί, αποτελούν θα έλεγα εκφάνσεις μιας τέτοιας προσαρμογής. Οι καλλιτέχνες εξετάζουν δυνατότητες ή "τρόπους του ποιείν" κατά τον Valéry, που θα επέτρεπαν στο ίδιο το αντικείμενο - επίπεδο ή πολυδιάστατο – να εγγράψει, δια της ολότητας ή μερικής παράθεσης του, την παρουσία του στο χώρο.

"Στρατευόμαστε ή παρακινούμαστε να επαναλαμβάνουμε επ’αόριστον την κίνηση που αγκαλιάζει το αντικείμενο", γράφει εμφαντικά ο γάλλος λόγιος στη Δημιουργική αισθητικότητα. « Το σώμα δεν είναι - τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο – παρά η συνθήκη δυνατότητας του πράγματος ». Στη βάση μιας όμοιας πεποίθησης μοιάζουν να ακουμπούν τις πρακτικές τους οι συμμετέχοντες στην έκθεση. Αντιλαμβάνονται εμπειρικά την ύπαρξη του κόσμου, και συνεπώς το αντικείμενο ως "αντικείμενο βιώματος".

Τα έργα της έκθεσης διακρίνονται για την αυτάρκεια και την αυτονομία τους. Γεύονται μια πληρότητα - θα την ονόμαζα και κλείσιμο ή έφεση στη βύθιση - ενδεικτική μιας εσωστρέφειας κυρίως υφολογικής. Μοιάζουν ή αναμφίβολα είναι στοχαστικά. Στο σύνολο τους πραγματεύονται τις στοιχειώδης και τρεπτές εντούτοις εκδοχές της φόρμας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close