Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2016
Το κρασί έγινε ξαφνικά μόδα και κάθε γειτονιά απέκτησε το δικό της wine bar με ενημερωμένη κάβα και ψαγμένους πελάτες. Οι κόποι των Κυπρίων οινοποιών φαίνεται να επιβραβεύονται από την μεγάλη απήχηση που απέκτησαν τα κυπριακά κρασιά τα τελευταία χρόνια.
Αν αγαπάς το κρασί πραγματικά δεν μπορεί να το πίνεις μόνο αλλά καλό θα είναι να ξέρεις και πέντε πράγματα παραπάνω. Χρειάζεται να ξέρεις τα βασικά. Να αναγνωρίζει το άρωμα, να κρίνεις τη γεύση και να μπορείς να αναγνωρίζεις ένα καλό κρασί και πώς να το συνδυάσεις.
Το πρώτο μάθημα γευσιγνωσίας την περασμένη Τρίτη στον Φελλό σημείωσε μεγάλη επιτυχία και έτσι τα μαθήματα συνεχίζονται δυναμικά.
Wine seminars
Πότε: Κάθε Τρίτη από τις 26 Ιανουαρίου στις 20.00. Το Φελλός Wine Bar, το οποίο σερβίρει κρασιά από τον κυπριακό αμπελώνα και έχει ως στόχο την προώθηση τους διοργανώνει σειρά μαθημάτων/σεμιναρίων που αφορούν στο κρασί. Τα μαθήματα άρχισαν από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στον χώρο του wine bar.
Τι θα μάθω: Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Οινοποιείο Εκφράσεις Βασιλειάδη και τα σεμινάρια θα παραδίδει ο οινολόγος Χρήστος Βασιλειάδης. Ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά 10 μαθημάτων τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάποιες Τρίτες για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν όλη τη σειρά. Σε αυτά τα μαθήματα θα μάθεις όλα όσα αφορούν στο κρασί και θα αποκτήσεις όλες τις γενικές γνώσεις για το αγαπημένο σου ποτό.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Μαθήματα για τον ορισμό του κρασιού, τη σύστασή του (άρωμα, χρώμα, γεύση), τους τύπους κρασιών και τις κατηγορίες και συνήθεις τύπους κυπριακών κρασιών. Παράλληλα, θα μάθεις να αναγνωρίζεις την ποιότητα του κρασιού, τα σφάλματα που ίσως να υπάρχουν, πως θα επιλέγεις ένα κρασί, με τι να το συνδυάζεις και άλλες πολλές τεχνικές πληροφορίες.
Όλα τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν πέραν της θεωρίας και πρακτική εξάσκηση με γευσιγνωσίες κρασιών από τον κυπριακό αμπελώνα σε συνδυασμό με τα τυριά που τους ταιριάζουν.
Σε κάποια μαθήματα θα δίνουν το παρόν τους και οι οινοποιοί ή οινολόγοι των ανάλογων κυπριακών οινοποιείων για τα οποία θα γίνεται λόγος στο κάθε μάθημα. Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις στο μάθημα θα υπάρχει και διατροφολόγος η οποία θα εξηγεί όλα όσα σχετίζονται με την υγεία και τη διατροφή σε σχέση πάντα με το κρασί.
Κάθε μάθημα κοστίζει 15 ευρώ και διαρκεί 1.45 λεπτά.
Κρατήσεις: 96894696.
Σχετικά
Το καφενείο της Λευκωσίας που μεταφέρει (Κυριακή) την Τσικνοπέμπτη
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Τσικνοπέμπτη στα 7 Κλειδιά μεταφέρεται την Κυριακή.
CYBERNESS Carnival Market: όταν το καρναβάλι συναντά τη φωτιά και την άνοιξη
Δύο μέρες γιορτής, μουσικής και συλλογικής ζεστασιάς στο Kolla, με ελεύθερη είσοδο και ανοιχτή αγκαλιά για όλους (και τα κατοικίδια)
Τι ετοιμάζουν οι δήμοι της Κύπρου για την Τσικνοπέμπτη;
Αυτοί οι δήμοι ετοιμάζουν δωρεάν εκδηλώσεις με χορό, φαγητό και παραδοσιακά έθιμα.
Όλα όσα σε περιμένουν στο Καρναβάλι της Πόλης Χρυσοχούς
Το Καρναβάλι Πόλης Χρυσοχούς 2026 υπόσχεται στιγμές χαράς για μικρούς και μεγάλους
Week Agenda: 13 ενδιαφέρουσες προτάσεις για αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Σινεμά, θέατρο, μουσική, καρναβαλικός ρυθμός και γεύσεις που μυρίζουν Τσικνοπέμπτη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες
Αναλυτικά η πρόγνωση
Weekend Agenda: 20 υπέροχες προτάσεις εξόδου για το πρώτο σαββατοκύριακο του Φλεβάρη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ, οικογενειακές δράσεις και βραδιές διασκέδασης σε όλη την Κύπρο
Φέτος θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα στην όμορφη Λόφου
Πάμε στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία για μια όμορφη μέρα στη φύση
Το Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβενίας της Μάριμπορ φτάνει στην Κύπρο
Με δυο εμβληματικές χορογραφίες του Έντουαρντ Κλουγκ
Ξέφρενο καρναβάλι στο ΡΙΟ-ΠΑΛΑΙΧΩ-ΡΙΟ
Ετοιμάσου για τη μεγάλη καρναβαλίστικη εκδήλωση στο χωριό
Η Λεμεσός φοράει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται για το πιο δυναμικό Καρναβάλι της Κύπρου
Το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2026 υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα
Καθαρά Δευτέρα με λαγάνες, φασολάδα, λουκουμάδες και μουσική στο γήπεδο
Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Κουρίου!