Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2016
Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, επιστρέφει δώδεκα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε με την ‘Πολίτικη Κουζίνα’ σε Ελλάδα και εξωτερικό (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνής διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες), με την ταινία ‘Νοτιάς’. Πρόκειται για μια αισιόδοξη νεανική κωμωδία με ήρωα έναν χαρισματικό νέο που μεγαλώνει με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα, με εφόδια την ιστορία και τους μύθους της χώρας. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60, ‘70 και ‘80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του. Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος και Αργύρης Ξάφης. Τη συναισθηματικά φορτισμένη και νοσταλγική ιστορία συνοδεύει μοναδικά η καταπληκτική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
22 Ιανουαρίου - 28 Ιανουαρίου 2016
Σχετικά
Η Λευκωσία βλέπει το βραβευμένο "When Will It Be Again Like It Never Was Before"
Στο πλαίσιο της σειράς προβολών EUROPE IN CINEMA
«House of the Dragon»: Η πρίκουελ σειρά του Game of Thrones επιστρέφει με τον μεγάλο εμφύλιο
Η τρίτη σεζόν είναι «σκοτεινή, γεμάτη δράση και συναίσθημα. Και, φυσικά, έχει πολλούς, πάρα πολλούς δράκους». Στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ.
Πρεμιέρα που περιμέναμε: The Devil Wears Prada 2 & οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Από την πολυαναμενόμενη επιστροφή στον λαμπερό κόσμο της μόδας μέχρι horror, animation και συγκινητικό σινεμά, οι πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας έχουν επιλογές για όλους.
Τρέιλερ «Leviticus»: Η queer horror ταινία της χρονιάς έρχεται το καλοκαίρι
Η ταινία τρόμου του Έιντριαν Τσιαρέλα ενθουσίασε το Φεστιβάλ του Σάντανς και κυκλοφορεί στις αίθουσες το καλοκαίρι από τη ΝΕΟΝ
Οι κριτικοί κατακεραυνώνουν την ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον, ανάμεσα στα βιογραφικά φιλμ με τη χειρότερη βαθμολογία
Απλοϊκή, άτολμη και γεμάτη κραυγαλέες παραλείψεις, γράφουν για το Michael
Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ
Η Universal επιβεβαίωσε επίσημα το «Miami Vice ’85», με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ στους ρόλους του Ρίκο Ταμπς και του Σόνι Κρόκετ
3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ταινίας Μικρού Μήκους για Παιδιά και Νεαρά Άτομα: Οι νικητές
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2026
Η Ναόμι Γουότς γίνεται Μαργκότ Φοντέιν σε ταινία για τον πιο θρυλικό έρωτα του μπαλέτου
Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στο «Margot & Rudi», το νέο ρομαντικό δράμα του Άντονι Φάμπιαν, που αφηγείται τη θυελλώδη καλλιτεχνική και προσωπική σχέση της Μαργκότ Φοντέιν με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ
Σοφοκλής: Κυπριακή ταινία που αναφέρεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο
Η ταινία κάνει πρεμιέρα στο YouTube ανήμερα της επετείου του ανοίγματος των οδοφραγμάτων του νησιού το 2003
Τέσσερις μεγάλες πρεμιέρες στις αίθουσες – Ξεχωρίζει το "Michael" για τον Βασιλιά της ποπ
Από τη συγκλονιστική βιογραφία του Michael Jackson μέχρι δράση, animation και ευρωπαϊκό σινεμά, οι νέες ταινίες καλύπτουν κάθε γούστο
Με αρκετή μαγεία με δόσεις νοσταλγίας έρχεται το πρώτο τρέιλερ του «Practical Magic 2»
Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία, οι αδελφές Οουενς επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, φέρνοντας μαζί τους μια νέα ιστορία γεμάτη μυστήριο, συναίσθημα και ακαταμάχητη κινηματογραφική μαγεία.