Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2016
Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης, επιστρέφει δώδεκα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε με την ‘Πολίτικη Κουζίνα’ σε Ελλάδα και εξωτερικό (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας, 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διεθνής διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες), με την ταινία ‘Νοτιάς’. Πρόκειται για μια αισιόδοξη νεανική κωμωδία με ήρωα έναν χαρισματικό νέο που μεγαλώνει με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα, με εφόδια την ιστορία και τους μύθους της χώρας. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60, ‘70 και ‘80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του. Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος και Αργύρης Ξάφης. Τη συναισθηματικά φορτισμένη και νοσταλγική ιστορία συνοδεύει μοναδικά η καταπληκτική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
22 Ιανουαρίου - 28 Ιανουαρίου 2016
Σχετικά
Νέες πρεμιέρες στους κινηματογράφους: Υπερήρωες, δράση, ιστορικά δράματα και ελληνικός κινηματογράφος στη μεγάλη οθόνη
Η «Supergirl» κάνει δυναμική επανεκκίνηση στο νέο DC Universe, ενώ τα «Fuze», «Pressure» και «Η Μεγάλη Σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου» συμπληρώνουν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση και ανατροπές
Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Κύπρο
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ασιατικού σινεμά, ο Wu Jing και η Chen Lijun
Επιστροφή στην Τρίτη Γη: Έρχεται ταινία «ThunderCats»
Η Warner Bros Pictures Animation ανακοίνωσε το σχέδιο. Θα είναι άραγε αυτή η εκδοχή που ήθελε να υλοποιήσει ο Άνταμ Γουίνγκαρντ;
«Digger»: Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος στο teaser της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Το δείγμα από το «Digger» αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό Τομ Κρουζ σε μια φιλόδοξη μαύρη κωμωδία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, που φιλοδοξεί να συνδυάσει πολιτική σάτιρα και μια ερμηνεία με άρωμα Oσκαρ.
Η Λεμεσός βλέπει ταινίες κάτω από τ' αστέρια, στο θεατράκι του Μόλου
«Πολιτισμός στο Κύμα» στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική δίπλα στην Κάιλι Μινόγκ για το νέο φιλμ του Τζέιμι Ανταμς
Ο Ταραντίνο αφήνει προσωρινά πίσω τη σκηνοθετική καρέκλα και αναλαμβάνει ρόλο μπροστά από την κάμερα, συμμετέχοντας στο «Tangled Up in Blue», μια νέα παραγωγή του Τζέιμι Ανταμς που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ.
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.