Things to Do , Top Stories

Ψήφισε κι ανάδειξε την επιστήμονα/ακαδημαϊκό της χρονιάς

Στα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2015

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2016

Όπως κάθε χρόνο, η Madame Figaro, το πρώτο γυναικείο περιοδικό της Κύπρου, με τη βοήθεια ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, κατέληξε στις τελικές πέντε υποψήφιες για κάθε κατηγορία και σας προτείνει τις Γυναίκες της Χρονιάς 2015 που παρουσιάζει η Shiseido.

40 υποψήφιες Γυναίκες της Χρονιάς για το 2015 σε 8 κατηγορίες!

Ερμηνεύτριες, Ηθοποιοί, Δημιουργοί/Εικαστικοί, Επιστήμονες/Ακαδημαϊκοί,  Αθλήτριες, Fashion Designers, Επαγγελματίες/Επιχειρηματίες, και γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο.

Όλες αυτές οι γυναίκες έχουν εργαστεί σκληρά και τώρα ήρθε η δική μας σειρά να τις αναγνωρίσουμε μέσα από το θεσμό αυτό.

Στην κατηγορία επιστήμονας/ακαδημαϊκός, οι υποφήφιες είναι οι πιο κάτω.
 
 
ΠΕΡΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Αποφοίτησε από το Justus Liebig University στο Giessen το 2000. Μετά την αποφοίτηση, βρήκε τον εαυτό της στο πρώτο σκαλί μίας ατελείωτης σκάλα προς την κορυφή, κάνοντας ειδίκευση στην Παθολογία και την Αιματολογία στο Λονδίνο. Το 2008 βραβεύτηκε με το MRCP από το Βασιλικό κολέγιο ιατρών, το 2013 με το FRCPath από το Βασιλικό κολέγιο Παθολογίας και με υποτροφία από το A.G Leventis Foundation για νεαρούς επιστήμονες για τρία χρόνια. Το 2006 πήρε υποτροφία για νεαρούς επιστήμονες από το Haemoglobinopathies by ESG. Από το Φεβρουάριο (2015) εργάζεται ως σύμβουλος αιματολογίας στο University College Hospital στο Λονδίνο, βλέποντας ασθενής με διαταραχές αίματος. Διδάσκει αιματολογία στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο Λονδίνου και στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Προτεραιότητα και στόχος της ως σύμβουλος είναι η περίθαλψη των ασθενών της και στην προσωπική της ζωή να είναι σωστή μητέρα και σύζυγος.
 
 
 
ΔΡ. ΔΕΣΠΩ ΦΑΤΤΑ ΚΑΣΙΝΟΥ
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου, με πτυχίο/διδακτορικό στη Χημική Μηχανική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) και M.Sc. (Καποδιστριακό Αθηνών/Joint Research Center, IspraΙταλία). Είναι Διευθύντρια του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού Νηρέας. Έχει συντονίσει έρευνα 11 εκατομμυρίων ευρώ, 109 δημοσιεύσεις και είναι Editor του Journal of Environmental Chemical Engineering. Είναι Vice Chair στο πάνελ αξιολόγησης Ευρωπαϊκών υποτροφιών Marie Curie. Η έρευνά της εστιάζει στους ξενοβιοτικούς ρύπους σε υδατικά συστήματα, με δυνατότητα τοξικότητας/μεταλλαξιογένεσης, ανάπτυξη τεχνολογιών απομάκρυνσης ρύπων/ανθεκτικών γονιδίων και βιοδοκιμών με στόχο την περιβαλλοντική προστασία. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Έρευνας (2012). Είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τεχνολογίας του Κοινού Προγραμματισμού για το Νερό. Το 2014 η Ε.Ε. ενέκρινε χρηματοδότηση €550,000 μετά από πρότασή της για το COST-ES1403 και το 2015, €3,7 εκατομμύρια για το έργο H2020-ΜSCA-ITN/675530, για δημιουργία νέας γνώσης στις ξενοβιοτικές ουσίες.
 

 
ΔΡ. ΖΩΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σπούδασε Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός. Σπούδασε στην Αθήνα (1987), όπου απέκτησε το πρώτο της πτυχίο. Ειδικεύτηκε για έξι χρόνια στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Rabin Medical Center του Sackler School of Medicine στο Τελ-Αβίβ, παίρνοντας τον τίτλο ειδικότητάς της από το Israeli Board. Αξιοσημείωτες στιγμές στην καριέρα της, την περίοδο Σεπτέμβριος 2014-Σεπτέμβριος 2015, ήταν σίγουρα η ανάληψη και διοργάνωση του 29ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στη Λεμεσό, συμβάλλοντας στην εξέλιξη της επιστήμης της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, αλλά και την προβολή της Κύπρου διεθνώς. Εξίσου σημαντική στιγμή ήταν και η εκλογή της στην αντιπροεδρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
(ICMFS). Αποτελεί την πρώτη γυναίκα Γναθοπροσωποχειρουργό στον κόσμο που έχει οργανώσει Παγκόσμιο Συνέδριο και βρίσκεται σε προεδρείο Παγκόσμιου Επιστημονικού Οργανισμού.
 

 
ΑΘΗΝΑ ΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Είναι Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου διευθύνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Πληροφορική. Διετέλεσε ιδρυτική Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής (2001-2008). Κατέχει πτυχίο Πληροφορικής και Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Manchester,1992) και διδακτορικό (PhD) στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Πανεπιστήμιο Surrey,1996). Εργάστηκε ως Senior Research Associate στο NASA Commercial Space Center (Center for Mapping), Ohio State University των ΗΠΑ, αναπτύσσοντας καινοτόμους αλγορίθμους Μηχανικής Όρασης με εφαρμογές στην αυτόματη κατανόηση εικόνων. Προσκλήθηκε επανειλημμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι’ αξιολόγηση ερευνητικών προτάσεων κι έργων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της είναι η αποφοίτηση των πρώτων πτυχιούχων Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η προσκεκλημένη ομιλία που έδωσε στο NASA Stennis Space Center και το βραβείο Outstanding Research in Image Understanding, που έλαβε από το Center for Mapping. Σημαντικές στιγμές στο 2014-2015 είναι οι δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά επιστημονικών εργασιών από τους μεταπτυχιακούς της φοιτητές.
 
 
 
ΚΥΠΡΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Σπούδασε Γενετική (BSc), Μοριακή Βιολογία και Βιοτεχνολογία (MSc) και Ιατρική Γενετική (PhD). Εργάζεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) όπου ίδρυσε και διευθύνει το Τμήμα Νευρογενετικής. Είναι επίσης Καθηγήτρια της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Ανέπτυξε πολλές διαπιστευμένες εξειδικευμένες διαγνωστικές υπηρεσίες. Συμμετείχε σε 35 ερευνητικά προγράμματα με 6 εκατομμύρια ευρώ συνολική χρηματοδότηση προς το ΙΝΓΚ. Δημοσίευσε 64 επιστημονικά άρθρα με υψηλό παράγοντα επιρροής και διεθνώς αξιόλογο έργο στην ανακάλυψη νέων γονιδίων και τη μεταφραστική έρευνα. Επέβλεψε και εξέτασε διατριβές δεκάδων μεταπτυχιακών φοιτητών. Το 2015 πέτυχε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 2.5 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία της 1ης Έδρας Βιοπληροφορικής στην Κύπρο, με στόχο τη σημαντική αναβάθμιση της αριστείας στη χώρα μας, στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας στις Βιοϊατρικές Επιστήμες.
 
Μάθε περισσότερα για το πώς μπορείς να τις ψηφίσεις, ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close