Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2015
Έκαναν τα βράδια μας πολύ καλύτερα φέτος, με τις γεύσεις και τη φαντασία τους. 7 bartenders από 7 δημοφιλή bars στο νησί βάζουν όλη τους την τέχνη και μας σέρβιραν μερικά από τα καλύτερα cocktails αυτή τη στιγμή στα κυπριακά bars! Απόλαυσε υπεύθυνα!

El Puente
Η Παλαιά Πινέζα, είναι ίσως το πιο fun και ακομπλεξάριστο μαγαζί της Λευκωσίας, προσφέροντας φανταστικές μουσικές, ‘καλό’ κόσμο (και δεν εννοώ κοσμικούς αλλά άτομα ψαγμένα και θετικά), κι ένα vibe που δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να το αποκωδικοποιήσεις. Κάπως έτσι και το κοκτέιλ που μας προτείνει ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, για να γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά ωσάν να είμασταν στην ‘Παλαιά Πινέζα’!
Υλικά: 6cl Bacardi Carta Blanca, 2.5cl σιρόπι από σπόρους κόλιανδρου, 1cl φρέσκος χυμός λεμόνι, 2 ανάλατες ελιές, 3 φύλλα βασιλικού.
Παλαιά Πινέζα (70001991) Μάνης 14, Λευκωσία.
Bacchus
Αν και μετρά μόλις λίγους μήνες στην πρωτευουσιάνικη νύχτα, το ‘The Winery’, έχει καταφέρει να κερδίσει φανατικούς υποστηρικτές και θαμώνες. Για τις γιορτές εισηγείται να δοκιμάσουμε ένα από τα best-selling cocktails του, το ‘Bacchus’, το οποίο πήρε τ’ όνομά του από το Ρωμαϊκό όνομα του Θεού Διόνυσου και έχουμε ένα feeling πως και ο ίδιος, αν το δοκίμαζε, θα έδινε άνετα την έγκρισή του! Άλλωστε, φέρει την υπογραφή ενός εκ των καλύτερων Κυπρίων mixologists, του Ανδρέα Σανιδιώτη.
Υλικά: Κουμανταρία, κονιάκ, καραμελωμένο μήλο, chocolate Bitters, πουρές φράουλας, φρέσκος χυμός λεμονιού και φρεσκοτριμμένη κανέλα.
The Winery (22511925) Λυκούργου 7, Λευκωσία.
Seniora Dulce Picante
Spicy αλλά και γλυκό, όπως μια μοιραία γυναίκα! Είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερο και πολύ γευστικό! Ο Γιώργος Φιλίππου, ο ‘μάγος’ των γεύσεων του ‘The Gym’ αλλά και όλη η ομάδα του μπαρ, επιλέγουν για το Check In ένα από τα πιο ‘πολυσυζητημένα’ κοκτέιλ του μπαρ από τους θαμώνες του και το σερβίρουν αποκλειστικά για τους αναγνώστες του περιοδικού.
Υλικά: 5cl mezcal, 1cl ουίσκι, 0.5 λικέρ σοκολάτας, 2.5 cl φρέσκος χυμός λεμονιού και 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι.
Άλειψε τα ‘χείλη’ ενός ποτηριού κοκτέιλ με σοκολάτα και μοσχοκάρυδο. Πρόσθεσε μια κόκκινη πιπεριά στο mixglass, ‘πάτα’ την για να βγάλει τις γεύσεις και τ’ αρώματά της και πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακάτεψε καλά, σούρωσε και σέρβιρέ τα, γαρνίροντας με τη δεύτερη κόκκινη πιπεριά.
The Gym (22002001) Ονασαγόρου 85-89, Λευκωσία.
Nine Muses
Φέτος κράτησε ένα υψηλό επίπεδο σε όλα του. Στο φαγητό, στην εξυπηρέτηση, στη διασκέδαση. Δεν έγινε μόνο στέκι δικό μας αλλά, αν κρίνουμε και απ’ τα απανωτά check-in στο φατσοβιβλίο, και όλης της Λευκωσίας! Raise your glass κι ευχήσου καλή χρονιά, δοκιμάζοντας να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, όπως ακριβώς το ‘Μουσών’.
Υλικά: 60ml Raspberry vodka, 30ml φρέσκο χυμό lime, 20ml μαύρο τσάι, 4 φύλλα βασιλικού, μείγμα από spices, λίγες σταγόνες από σόδα.
Απλά πρόσθεσε τα υλικά στο mixglass και γέμισέ το με πάγο. Ανακάτεψε καλά και σούρωσέ τα. Σέρβιρε σε μακρύ ποτήρι και γαρνίρισέ το με το βασιλικό.
Μουσών (22664444) Μουσών 14, Λευκωσία.
Salvador 33
Το ‘Notes and Spirits’ αποτελεί πλέον σταθερή αξία για όσους θέλουν να ακούσουν καλή μουσική, ενώ οι εναλλακτικές προτάσεις του και το γεγονός πως λειτουργεί ταυτόχρονα και ως label, το διαφοροποιούν.
Όσο για το ‘Salvador 33’, όπως μας δήλωσε ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Notes and Spirits, Χρήστος Γεωργίου, “δημιουργήθηκε από την ομάδα του μαγαζιού, προκειμένου να προωθηθεί η δημοφιλία της τζιν κουλτούρας”. Έχει ως βάση βοτανικές γεύσεις του τζιν, ενώ η σπιτική μαρμελάδα και η αγαύη του χαρίζουν ξεχωριστή γλυκάδα! Πολλά ‘μπράβο’ στον bartender και ‘εφευρέτη’, Γιώργο Ασσιώτη.
Υλικά: 20 ml gin,15 ml σιρόπι αγαύη, 20 ml χυμός lime, 20ml σόδα, λίγο λικέρ chartreuse και 1 κουταλιά γλυκού μαρμελάδα ανανά.
Notes and Spirits (99585993) Ευαγόρου 33, Λευκωσία.

#ItsABoy
O Mr (In)Theory, aka Σωτήρης Σαββίδης, έγινε πρόσφατα μπαμπάς κι αυτό του έδωσε ώθηση να δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα κοκτέιλ του, to date και σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά! Το ‘#ItsABoy’ συμβολίζει μια νέα αρχή, νέα όνειρα και το κάνει εξ ορισμού ιδανικό για να τα τσουγκρίσουμε την Πρωτοχρονιά! Το πολύ πρωτότυπο μ’ αυτό το cocktail; Περιέχει φαρίν λακτέ!
Υλικά: 6cl Bacardi White, 2.5cl φρέσκος χυμός lime, 3cl σιρόπι βανίλιας, 2.5 scoops farine lactee, 2 scoops φρέσκο πουρέ κόκκινου μήλου, 3 σταγόνες bitters ροδάκινο. Βάζεις το μήλο μέσα στο shaker και το πιέζεις μέχρι να βγάλει όλα του τα αρώματα. Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακινείς, και διπλοσουρώνεις, αφού περιέχει μήλο και φαρίν λακτέ. Έπειτα, σερβίρεις!
(in)Theory (95100250) Σαριπόλου 53, Λεμεσός.

Old Market Legacy
Αυτή τη στιγμή, φτιάχνει τα καλύτερα κοκτέιλ στη Λάρνακα και σ’ αυτόν τον τομέα, είναι μπροστά χίλια μίλια μακριά! Το Old Market St. μοιράζεται μαζί μας τη δική του πρωτοχρονιάτικη γευστική πρόταση, απ’ τα χέρια του bartender Μάριου Ηλία!
Υλικά: 50ml Bacardi Carta Blanca, 15ml σιρόπι Lychee, 40ml φρέσκο χυμό ρόδι, 15ml φρέσκο χυμό λεμόνι, 15ml ασπράδι αβγού, ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Σερβίρεται σε ποτήρι Coupette, αφού αναμείξεις καλά όλα τα υλικά. Γαρνίρεται με φλούδα από λεμόνι.
Old Market St. (94011011) Κλεάνθη Καλογερά 51, Λάρνακα.
Σχετικά
Το Grecophilia επιστρέφει στην παλιά Λευκωσία για ένα φθινοπωρινό gathering στην αυλή
Ένα ακόμη gathering που υπόσχεται να συνδυάσει μουσική, γεύσεις, ανθρώπους και την ξεχωριστή ενέργεια του χώρου
Pattiha Street: Το καλοκαιρινό street party με πρωταγωνίστρια την παττίχα επιστρέφει
Ένα μικρό, ζουμερό «καρκασσιαλλίκιν» γεμάτο ενέργεια, καλοκαιρινή διάθεση και καλή παρέα
Το καλοκαιρινό spot στον Κάππαρη που αγαπάμε
Θάλασσα, χαλαρή διάθεση, καλό φαγητό, δροσιστικά ποτά και μουσική.
Ξέρουμε πώς φτιάχνεται και πού σερβίρεται το πιο viral κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού στον Πρωταρά
23 μέρη σερβίρουν το Protaras Riviera Signature Cocktail
Blockhead, ProleteR & Arms and Sleepers, για πρώτη φορά live στην Κύπρο
Τρία καταξιωμένα ονόματα της instrumental hip-hop και της ηλεκτρονικής μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ξεχωριστό live στη Λεμεσό, στις 12 Σεπτεμβρίου 2026
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ: Μετά το σαρωτικό launch, η ομάδα του «Lick R&B» φέρνει το «Y2K4EVER» στο Summer Breeze
Την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, ο θρύλος επιστρέφει επίσημα στην ιστορική του έδρα, το εμβληματικό Summer Breeze!
BEONIX x Wet Glam: Η απόλυτη εμπειρία ηλεκτρονικής μουσικής στο City of Dreams Mediterranean
Mια βραδιά υψηλών προδιαγραφών σε έναν από τους πιο εμβληματικούς προορισμούς της Κύπρου.
Ένα all day beach bar/εστιατόριο στο πιο ειδυλλιακό σημείο του νησιού, που πρέπει να επισκεφθείς
Τον φετινό Αύγουστο βάλε στη λίστα σου έναν από τους πιο ξεχωριστούς καλοκαιρινούς προορισμούς της Κύπρου
Ένα beach bar σε μία μαγευτική τοποθεσία, ιδανική για να θαυμάσεις το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα
To beach bar στη βορειοδυτική ακτογραμμή του νησιού που πρέπει να επισκεφτείς
Το πιο εξωτικό beach bar θα το βρεις σε μία πανέμορφη παραλία του νησιού
Ένας μαγευτικός τόπος, με πεντακάθαρα νερά, θέα τα βουνά και το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Κύπρου.
Week Agenda: 17 εκδηλώσεις που αξίζει να ζήσεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, φεστιβάλ, παραστάσεις και ξεχωριστές δράσεις μάς βγάζουν από το σπίτι
Η πιο εντυπωσιακή πισίνα της Αγίας Νάπας και δύο events που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τον Δεκαπενταύγουστο
Το AYA Summer Club στο Aya Resort γίνεται το απόλυτο σημείο συνάντησης του καλοκαιριού, με day passes, tropical vibes και δύο δυνατά μουσικά events στις 14 και 15 Αυγούστου.