16 December-27 January 2016
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Έργα με "Αίσθηση και Νόηση"

Εξυμνεί τη "Νεκρή Φύση" στο Έργο των Κυπρίων καλλιτεχνών

Δημοσιεύτηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2015

Το  Ίδρυμα  Ευαγόρα και Κάθλιν Λανίτη οργανώνει, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και επιμελήτρια την ιστορικό τέχνης Δρ. Ελένη Νικήτα, μία έκθεση που εξυμνεί τη "Νεκρή Φύση στο Έργο των Κυπρίων καλλιτεχνών".

Η έκθεση σκοπεύει στο να καταδείξει πώς οι Κύπριοι καλλιτέχνες αντιμετώπισαν το θέμα της νεκρής φύσης από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα. Ο επισκέπτης μάλιστα, λόγω της στενής σχέσης των Κυπρίων καλλιτεχνών με την ευρωπαϊκή τέχνη, θα μπορέσει να κατανοήσει τη γενικότερη διαδρομή της μέσα στο χρόνο.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα προδρομικών καλλιτεχνών, όπως του Βασίλη Βρυωνίδη, έργα των αποκαλούμενων πατέρων της κυπριακής τέχνης (π.χ. Διαμαντή, Γεωργίου, Κάνθου) και προχωρώντας χρονολογικά, η πορεία θα καταλήξει στους νεώτερους καλλιτέχνες, αυτούς που εκφράζονται με μη συμβατικά υλικά και με νέες μορφές έκφρασης, όπως οι Στέλιος Βότσης, Θεόδουλος Γρηγορίου, Ανδρέας Κάραγιαν, Αχιλλέας Κεντώνης, Γιώργος Κοτσώνης, Γλαύκος Κουμίδης, Νίκος Κουρούσιης, Ανδρέας Λαδόμματος, Λία Λαπίθη, Μαρία Λιανού, Άγγελος Μακρίδης, Ελένη Νικοδήμου, Ανδρέας Νικολάου, Στας Παράσχος, Πόλις Πεσλίκας, Κώστας Στάθη, Ανδρέας Χαραλάμπους και πολλοί άλλοι.

Σημαντική θέση στην έκθεση κατέχουν επίσης τρεις αξιόλογοι πίνακες του 17ου και 18ου αιώνα, του Paul Liégeois, του Φλαμανδού ζωγράφου Jocob Xavier Vermoelen και ένα της Γαλλικής Σχολής, μια ευγενική προσφορά της Λεβεντείου Πινακοθήκης από τη μοναδική συλλογή  με έργα ευρωπαίων  ζωγράφων.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close