Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φτιάχνει παραδοσιακά πλακάκια

Έτσι κι αλλιώς, η τέχνη πάντα θα αγαπιέται και θα κρατάει! ‘’Ετσι κι αλλιώς’ ονόμασε και το εργαστήρι της που φτιάχνει υπέροχα δημιουργήματα από πηλό!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2015

Όλα εδώ ξεκίνησαν

Η Γιάννα σπούδασε Καλές Τέχνες στο Birmingham UK και όταν επέστρεψε, έπιασε δουλειά σ' αυτό το εργαστήρι διακόσμησης κεραμικών όπου ο κύριος Μιχαλιάς, (ο τότε ιδιοκτήτης του χώρου), της έμαθε την τέχνη.

Μοναδικά κομμάτια

Εστίασε την προσοχή της πάνω στα κεραμικά πλακάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κουζίνες, πατώματα, μπάνια, πισίνες, αλλά και σε άλλες επισμαλτομένες επιφάνειες, όπως πιάτα, φλιτζάνια, πιάτα και μπολ. ‘Το σχέδιο μπορεί να είναι ένας ζωγραφικός πίνακας που θα γίνει με πινέλο στα κεραμικά (tile mural) ή να είναι ένα μοτίβο που θα τυπωθεί στο πλακάκι με μεταξοτυπία’, μας λέει χαρακτηριστικά.

Μια ενδιαφέρουσα διαδικασία

Αρχίζει με τη σχεδίαση του μοτίβου στον υπολογιστή ή στο χέρι, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται σε τελάρο μεταξοτυπίας. Κάθε χρώμα και ένα τελάρο. Έπειτα, τυπώνονται ένα-ένα τα κεραμικά, τα οποία τοποθετεί μέσα στις κυψέλες. Αφού στεγνώσουν τα πλακάκια, ελέγχονται όλα για τυχόν ατέλειες και γίνονται οι διορθώσεις και μετά επαναλαμβάνεται η διαδικασία για δεύτερο και τρίτο χρώμα. Μόνο αφού βεβαιωθεί ότι έχουν γίνει όλες οι διορθώσεις τα φουρνίζει. Όταν μπουν στο φούρνο, μέσα στις κυψέλες, ψήνονται στους 1000°C. Αυτό μπορεί να πάρει μέχρι και 8 ώρες και μετά χρειάζεται περίπου ακόμα 12-15 ώρες μέχρι να κρυώσει ο φούρνος και να ανοιχθεί. Μετά γίνεται ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν ατέλειες ή ραγίσματα και μπαίνουν σε κιβώτια για παράδοση.

Όπως τα θες!

Κάθε ένα πλακάκι που φτιάχνει, είναι μοναδικό. Μπορείς να επιλέξεις τα δικά σου χρώματα και μοτίβα και να γίνει στο κεραμικό της δίκης σου επιλογής. Άρα το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερο!

Οι τιμές είναι ανάλογες με το σχέδιο… πόσα χρώματα και ποσό σμάλτο θα χρησιμοποιηθεί και με την ποσότητα, αν είναι 10 κομμάτια ή 1000 κομμάτια. Αρχίζουν από €1.50 + την αξία του κεραμικού.

 

(22753900/ www.etsikiallios.com) Λεύκωνος 33, παλιά Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close