Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πιτσιλιά: Ο καλύτερος γαστρονομικός-τουριστικός προορισμός

Σύμφωνα με το European Destinations of Excellence – EDEN

Δημοσιεύτηκε στις 03 Δεκεμβρίου 2015

Καλύτερος γαστρονομικός - τουριστικός προορισμός αναδείχθηκε η περιοχή Πιτσιλιάς, με δεύτερη την περιοχή της Κοιλάδας Ξερού-Διαρίζου της Πάφου, αναφέρει ο ΚΟΤ.

Χθες πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί (European Destinations of Excellence – EDEN) εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων τουριστικών προορισμών με θέμα την «Τοπική Γαστρονομία».

 Για την Κύπρο, αρμόδιος φορέας υλοποίησης του προγράμματος EDEN είναι ο ΚΟΤ, με την ευθύνη της προκήρυξης του διαγωνισμού, της επιλογής και ανακήρυξης του καλύτερου προορισμού.

 Ο προορισμός που έχει επιλεγεί θα προβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις συμμετέχουσες χώρες, προωθώντας έτσι την πολυμορφία, την μοναδικότητα και την ποιότητα των αναδυόμενων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.

Πρωταγωνιστές τα προϊόντα
Η Πιτσιλιά, η πιο πολυσύνθετη γαστρονομικά ορεινή περιοχή της Κύπρου, περιλαμβάνει χωριά τα οποία βρίσκονται τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια πλευρά της οροσειράς του Τροόδους με ψηλότερες κορυφές τη Μαδαρή (1.612μέτρα) και την Παπούτσα (1.554 μ), με πολυποίκιλη γεωργική παραγωγή.

 Η περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστή για τη παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων όπως το ευωδιαστό ροδόσταγμα, το χοιρομέρι, τα λουκάνικα, ο σιουτζιούκκος , η λούντζα πολλά και διαφορετικά είδη γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδες, λικέρ και ψωμιά. Σημαντική θέση στον γαστρονομικό της πλούτο κατέχουν, επίσης, η πασίγνωστη Κουμανδαρία και η αυθεντική Ζιβανία.

 Ο νικητής προορισμός θα προβληθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη από τη Μονάδα Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τους νικητές προορισμούς των άλλων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EDEN VII «Τουρισμός και Τοπική Γαστρονομία». Παράλληλα, θα μπορεί να συμμετάσχει σε δίκτυα συνεργασίας με άλλους νικητές προορισμούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close