Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Από την Ανώγυρα το κυπριακό προϊόν της χρονιάς

Βραβεύτηκε στα Check In Eating Awards 2015

Δημοσιεύτηκε στις 01 Δεκεμβρίου 2015



To βραβείο παρέλαβε η κόρη του ιδιοκτήτη Παντελή Παντελή 

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Παντελής Παντελή

Η ιστορία ζωής και η επαγγελματική πορεία του παραγωγού Παντελή Παντελή, ιδιοκτήτη του γαλακτοκομικού εργαστηρίου “Το Ανωϋρκάτικο” με έδρα την Ανώγυρα της Λεμεσού, είναι συνυφασμένη με την αγάπη του για τη φύση αλλά και με ένα όνειρο που πραγματοποίησε. Ο κ. Παντελής ήρθε σε επαφή με τα ζώα, την παραγωγή γάλακτος και των προϊόντων του, από πολύ μικρή ηλικία, επισκεπτόμενος τον αγαπημένο του παππού Αντρέα, στην Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων στην Πάφο, ο οποίος ήταν βοσκός. Μετά το γάμο του, τόλμησε και το 1996 δημιούργησε τη δική του γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων με την ονομασία ‘Το Ανωϋρκάτικο’. Άφησε τη ζωή στην πόλη και πραγματοποίησε το όνειρό του στο χωριό της γυναίκας του, την Ανώγυρα, όπου ζουν σήμερα με τα οκτώ τους παιδιά.

Το 1999, μετά την ενθάρρυνση της συζύγου του Στέλλας και με τη βοήθεια της κυρίας Άννας, μαστόρισσας του ανωϋρκάτικου χαλουμιού, άρχισε την ανέγερση ενός μικρού γαλακτοκομείου το οποίο στηρίζεται σε δύο κυρίως αρχές: την παράδοση και την καθαριότητα. Έκτοτε, με την αγάπη και τις θυσίες της πολυμελούς οικογένειάς του καταφέρνει να φροντίζει τόσο τη φάρμα όσο και την παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων. Το γάλα της βιοτεχνίας προέρχεται αποκλειστικά από ζώα της δικής τους φάρμας και γι’ αυτό οι ποσότητες των γαλακτοκομικών τους προϊόντων είναι πάντοτε περιορισμένες.

Η γκάμα των προϊόντων του γαλακτοκομικού εργαστηρίου ‘Το Ανωϋρκάτικο’ περιλαμβάνει τριών ειδών χαλούμια, το βιολογικό χαλούμι με γάλα από βιολογική φάρμα από το χωριό Αναδιού, το γνωστό μας φρέσκο, μυρωδάτο με δυόσμο χαλούμι με 100% αιγινό γάλα και το ώριμο, που είναι πιο σκληρό. Ιδιαίτερη θέση στο ράφι του κατέχει ο τραχανάς που πωλείται σε μία ιδιαίτερη συσκευασία του μισού κιλού, φρέσκος και όχι ξηρός, αλλά και το γνωστό μας τυρί για τη φλαούνα την περίοδο του Πάσχα. Τέλος, το 100% πρόβειο του γιαούρτι, ελάχιστα ξινό και πλούσιο σε γεύση, με άρωμα παραδοσιακού, χωριάτικου χαλουμιού.

Το Ανωϋρκάτικο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, μια που έχει εξασφαλίσει και σύστημα HACCP για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και ISO2000, αποτελώντας έτσι τον πρεσβευτή της παραδοσιακής κυπριακής γεύσης. Από την άλλη, ο κύριος Παντελής με την οικογένειά του αποτελούν για μας παράδειγμα ζωής, και τρανή απόδειξη ότι, όταν κάποιος ονειρεύεται, μπορεί να τα καταφέρει!  

Πληροφορίες
Τα προϊόντα της επωνυμίας ‘Το Ανωϋρκάτικο’ διατίθενται στην αλυσίδα φούρνων ‘Πανδώρα’, στις φρουταρίες Πρίνος, στα super market Olympic, στο κατάστημα Be Natural (Λεωφόρος Λάρνακος, Λευκωσία) και σε επιλεγμένα καταστήματα παγκύπρια. Πληροφορίες: 99433287.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close