Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε στο πάρκο Cyherbia

Λίγο έξω από το Αυγόρου, δημιουργήθηκε ένα δάσος που έχει το σχήμα της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2015

Ο Αδάμος και η Μιράντα Τριγγή είχαν μια... ευωδιαστή ιδέα! Τη δημιουργία ενός πανέμορφου πάρκου με βότανα και λουλούδια.

Πάρκο με μυρωδιές και προκλήσεις!

Στο ευωδιαστό αυτό πάρκο, μπορείς να κάνεις τον "γύρο της Κύπρου" σε 10 λεπτά, περιπλανώμενος σ’ έναν μοναδικό Λαβύρινθο, όπου η πρόκληση είναι να βρεις την έξοδο, καθώς και τα 7 κρυμμένα αντικείμενα, αλλά και να επισκεφθείς τους 9 ξεχωριστούς βοτανόκηπους, ο καθένας με το θέμα του, όπου μπορείς να μάθεις για τα πολλά οφέλη των κυπριακών βοτάνων. Επί τόπου μπορείς να παρακολουθήσεις από κοντά και τη διαδικασία απόσταξης αιθέριων ελαίων, ενώ, στο κατάστημα θα βρεις όλων των ειδών βιολογικά προϊόντα με βότανα δικής τους παραγωγής.

Πολύτιμα τα κυπριακά βότανα

"Στην Κύπρο βρίσκουμε περισσότερα από 600 είδη άγριων βοτάνων, που αποτελούν θησαυρούς υγείας και είναι από τα καλύτερα σ’ όλη την Ευρώπη. Καλά κάνουμε να τα γνωρίζουμε και να τα έχουμε στην καθημερινή μας διατροφή, σαν ροφήματα, στο φαγητό και σαν συμπληρώματα διατροφής",  μας λέει η herbalist Μιράντα Τριγγή. Σκοπός του πάρκου είναι η ενημέρωση του κοινού για τις πολλές χρήσεις των βοτάνων. Έτσι, διοργανώνονται εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και διδάσκονται σεμινάρια για πανεπιστήμια και το ευρύ κοινό.

Η λεβάντα σε λαβύρινθο!

Εδώ και 4 χρόνια, στο πάρκο Cyherbia, διοργανώνεται τον Ιούνιο με επιτυχία το Φεστιβάλ Λεβάντας. Του χρόνου θα εγκαινιαστεί ένα νέο θεματικό στο πάρκο, ο Λαβύρινθος Λεβάντας. Εκεί μπορεί ο επισκέπτης να κάνει ένα χαλαρωτικό περίπατο ανάμεσα στις λεβάντες και να απολαμβάνει χρώμα και άρωμα!

Κάθε εποχή του χρόνου

Κατά διαστήματα διοργανώνονται πρωτότυπα παιχνίδια και δραστηριότητες. Φέτος έγινε το πρώτο Φεστιβάλ Νεράιδων, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνεται Halloween με παιχνίδια, προκλήσεις και εκπλήξεις, κυνήγι θησαυρού στο λαβύρινθο, ενώ, τώρα δημιουργήθηκε και το Χωριό των Νεράιδων που βρίσκεται κρυμμένο στο δάσος. Η συνεχής αναζήτηση καινούργιων δραστηριοτήτων και νέων εμπειριών για όλες τις ηλικίες, χάρισε φέτος στο πάρκο Cyherbia δύο βραβεία, το Business of the Year στα Daxi Awards και ειδικό έπαινο από την ‘Πρωτοβουλία Αμμόχωστος Μπροστά’.

 

Cyherbia - Μιράντα Τρίγγη Herbalist Dip. HM (Inst. NH) (99915443) www.cyherbia.com / www.facebook.com/cyherbia Αυγόρου

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close