Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Γεωργία ξέρει από μέλι!

Με περιβαλλοντική συνείδηση

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2015

Ως βιολόγος και περιβαλλοντίστρια, είχε την επιθυμία να προωθήσει, -σε συνδυασμό με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής-, την παραγωγή και εμφιάλωση του μελιού ‘Βάβλα’ στο ομώνυμο χωριό της Ορεινής Λάρνακας.

Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα

Έβαλε στόχο να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση για τουρισμό ειδικών ενδιαφερόντων, όπως, βιωματικές/εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ορεινή Λάρνακα για γνωριμία με τα τυπικά και σπάνια φυτικά και ζωικά είδη, αλλά, και γνωριμία με τις πρακτικές παραγωγής μελιού μέλισσας, -κάτι που γνωρίζει καλά ο συνέταιρός της Κώστας-, και, βεβαίως, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων. Το 2014, με την ένταξη στο Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η ιδέα έγινε πράξη.

Ecophysis

Η Ecophysis είναι δημιούργημα της κοινής αγάπης της Γεωργίας και του Κώστα για το περιβάλλον και την ανάγκη για ανάδειξη της περιοχής των Λευκάρων, που αποτελεί τον τόπο καταγωγής τους, ενώ, η ευαισθησία τους για την προστασία του περιβάλλοντος ήρθε κι έδεσε με την βιοτεχνία παραγωγής του μελιού ανθέων ‘Βάβλα’.

Να τρως μέλι!

Στο μέλι έχουν ανιχνευτεί περίπου 180 στοιχεία υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητα στον άνθρωπο, ενώ ένα κουταλάκι του γλυκού περιέχει μόνο 23 θερμίδες! Άρα είναι πολύτιμο, και το γεγονός ότι δυο νέοι άνθρωποι ασχολούνται, και παράγουν με αγάπη και μεράκι αυθεντικό κυπριακό μέλι, είναι αξιοθαύμαστο!

Τι επιθυμεί για το μέλλον

Η Γεωργία έχει βαθιά επιθυμία να εδραιωθεί ο οικοτουρισμός και οι βιωματικές δραστηριότητες στην φύση της Ορεινής Λάρνακας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους! Η ύπαιθρος της Κύπρου αποτελεί τον πραγματικό πλούτο του νησιού μας ο οποίος, ως επί το πλείστο, παραμένει άγνωστος και είναι καιρός να τον μάθουμε και να τον αγαπήσουμε.

 

Ecophysis (99171405 / www.ecophysiscy.com) Βάβλα, επ. Λάρνακας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close