Top Stories , Arts & Culture

Σειρά θεατρικών αναλογίων στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Στόχος η γνωριμία στο αθηναϊκό κοινό της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, η νέα συνεργασία του Κυπριακού Κέντρου Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας - Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα με τη σειρά θεατρικών αναλογίων υπό τον γενικό τίτλο «Νέες Κυπριακές Θεατρικές Φωνές».

Η σειρά, που στόχο έχει τη γνωριμία στο αθηναϊκό κοινό της σύγχρονης κυπριακής δραματουργίας, ξεκίνησε με το θεατρικό έργο του Χαράλαμπου Γιάννου Πείνα, που τιμήθηκε με το Ελληνικό Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το 2014.

Την εκδήλωση προλόγισε η Μορφωτικός Σύμβουλος κ. Μαρία Παναγίδου και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Χρίστος Γεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΚΔΙΘ.

Ο κ. Γεωργίου αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ΚΚΔΙΘ οι οποίες σκοπό έχουν την ανάδειξη και προώθηση της νέας κυπριακής θεατρικής γραφής και της εν γένει προβολής της θεατρικής δημιουργίας της Κύπρου στο εξωτερικό. Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τόσο τους συντελεστές της παράστασης όσο και το Σπίτι της Κύπρου για την άριστη και αγαστή συνεργασία.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του θεατρικού αναλογίου είχε η Γεωργία Ανδρέου και συμμετείχαν οι ηθοποιοί, Εβελίνα Αραπίδη, Κλείτος Κωμοδίκης, Βαγγέλης Ρόκκος και Γιωργής Τσουρής.

Η σειρά θεατρικών αναλογίων «Νέες Κυπριακές Θεατρικές Φωνές» αποτελεί τη μία εκ των τριών συνεργασιών του ΚΚΔΙΘ και της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας - Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα. Στους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν επίσης: Ημερίδα με θέμα «Το κυπριακό θέατρο» σε συνδιοργάνωση και με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και η τέταρτη διοργάνωση της «Εβδομάδας Κυπριακού Θεατρικού Έργου στην Αθήνα».

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close