Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Κάνει αρχή το ερχόμενο Σάββατο με ένα τρισδιάστατο θέαμα!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2015

Μικρές ιστορίες. Ανθρώπινες, εξωπραγματικές, συγκινητικές, αστείες. Θέλει μαγκιά και τέχνη για να μπορέσεις να πεις μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, μόνο μέσα σε μερικά λεπτά. Και αυτό είναι ένα μοναδικό χάρισμα που έχουν οι μικρομηκάδες σκηνοθέτες.

 

Από τις 17 μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, ο επίσημος διεθνής διαγωνιστικός θεσμός ταινιών μικρού μήκους της χώρας, ανοίγει τις πόρτες του σε εικόνες και αφηγήσεις, μια ολιστική εμπειρία από ιστορίες του κόσμου. Το ερχόμενο Σάββατο, στο Θέατρο Ριάλτο, το  Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία, με ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο θέαμα, στις 8.30μ.μ.

 

Τα δύο βασικά Τμήματα του Φεστιβάλ, διεθνές και εθνικό διαγωνιστικό, πλαισιώνονται από κινηματογραφικά αφιερώματα, masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις, τα οποία είναι αναρτημένα αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.isffc.com.cy

 

Με σχεδόν εκατό μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο, το Φεστιβάλ θα προβάλει επιλεγμένες κινηματογραφικές δημιουργίες Κυπρίων και ξένων δημιουργών, αναδεικνύοντας το έργο τους και προσφέροντας στο κοινό της Κύπρου την ευκαιρία να απολαύσει τα καλύτερα δείγματα παγκόσμιου σινεμά μικρού μήκους. 

 

Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελείται από τους εξής επαγγελματίες του κινηματογράφου: Bruno Coppola, Σκηνοθέτης – Παραγωγός, της γνωστής οικογενείας σκηνοθετών, Fibby Kioria, Παραγωγός – Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Maisha Film Lab for East Africans, Teresa Kwong, Παραγωγός – Επιμελήτρια, Hong Kong Arts Centre, Sherif Awad, Κριτικός Κινηματογράφου, Αίγυπτος, Σάιμον Φαρμακάς, Κύπριος Σκηνοθέτης – Παραγωγός.

 

Η Κριτική Επιτροπή θα απονέμει τα εξής βραβεία: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, 1ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, 2ο Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας, Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ και Βραβείο Φοιτητικής Επιτροπής για Καλύτερο Μουσικό Βίντεο. Επιπλέον, χορηγούνται από τις εταιρείες MS Viewpoint Ltd, Full Moon και Sklavis Film Lab τρία ακόμα βραβεία για κυπριακές ταινίες, υπό μορφή υπηρεσιών παραγωγής και post production.

 

Στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα θα διαγωνιστούν φέτος 12 κυπριακές ταινίες. Πρόκειται
για τις: “Αγρινούι” του Αλέξη Χαβιάρα, “Άνορακ” της Αλεξάνδρας Ματθαίου, “Αusterity”του Ρένου Γάβρη, “Cιδερέλλα’s Στόry” του Γιώργου Κυριάκου, “Δεν θα γεράσουμε ποτέ” του Σπύρου Χαραλάμπους, “Εx” του Μιχάλη Χαπέσιη, “Κατηφόρα” του Στέλιου Καμμίτση, “Η Μεταμεσονύχτια Γραμμή” του Aνδρέα Κυριάκου, “Μπούμεραγκ” του Χρήστου Νικολάου, “Προκαταβολή” του Μάριου Πιπερίδη, “Random Attempts” των Vasvi Çiftcioğlu & Doğuş Özokutan, “Out of Sight” των David
Hands & Χριστίνας Γεωργίου.

 

Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου). Πληροφορίες:  Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ  77 77 77 45 και στις ιστοσελίδες www.isffc.com.cy / www.rialto.com.cy

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close