News , Guide

Ακόμα ένα έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε [στην Αγία Νάπα]

Έτοιμο το Περιβαλλοντικό Κέντρο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης στην Αγία Νάπα

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2015

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο, ανακοίνωσε την αποπεράτωση των κατασκευαστικών εργασιών του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στο Κάβο Γκρέκο, το οποίο παραδόθηκε στον εργοδότη του (το Τμήμα Δασών) για τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στο τέλος του χρόνου ή αρχές του νέου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Εθνικού Πάρκου του Κάβο Γκρέκο, τόσο από πλευράς περιβαλλοντικής επισκόπησης όσο από πλευράς προσέλκυσης ντόπιων και ξένων επισκεπτών στην περιοχή.

Το έργο περιλαμβάνει Αμφιθέατρο-αίθουσα διαλέξεων, αίθουσα διδασκαλίας όπου καθηγητές θα εκπαιδεύουν τους μαθητές για το περιβάλλον του Κάβο Γκρέκο, εκθεσιακό χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει τρία ενυδρεία με θαλασσινό νερό και ψάρια της περιοχής, προθήκες με συγγράμματα-εκθέματα για τη χλωρίδα και πανίδα του Κάβο Γκρέκο όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται και μέσω οπτικοακουστικού υλικού όπως επίσης και καφετέρια, η οποία θα λειτουργεί και ανεξάρτητα των ωρών λειτουργίας του κτιρίου. 

Το συνολικό κόστος του έργου ανήλθε στα 2 εκ. ευρώ, ποσό προερχόμενο από Κονδύλια της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης και της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close