Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια ιδιαίτερη σχέση με τις κούκλες

Η σειρά Lash Dolls που φτιάχνει είναι απρόσμενα αγαπησιάρικη!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2015

Ονομάζεται Γιώργος ή αλλιώς Γιώργος Λαςς. Σπούδασε σχέδιο μόδας στην Κύπρο και από μικρός έτρεφε μια αγάπη κι ένα θαυμασμό για οποιαδήποτε μορφή κούκλας.

Ένα βίντεο η αφορμή

Ξεκίνησε να ασχολείται με την κατασκευή κούκλας όταν είχε δει ένα σχετικό βίντεο κάποιου καλλιτέχνη και πριν από 5 χρόνια περίπου ξεκίνησε να φτιάχνει ο ίδιος τις δικές του κούκλες. Το γεγονός ότι έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας τον βοήθησε στο να μπορεί να υλοποιεί τις ιδέες του, δίνοντάς τους επιπρόσθετα ένα πιο προσωπικό και σίγουρα πιο γουστόζικο στυλ. Τις ονόμασε Ισμήνη, Ιοκάστη, Ελεωνόρα, Ιάσονας, Καλλιρόη, Άρτεμις, Οδυσσέα, Θεοδώρα, Σαλώμη…

Είναι διάσημες!

Οι τεχνοτροπίες διακόσμησης και ραφής που εφαρμόζει ο Γιώργος πάνω στις κούκλες του και ιδιαίτερα η εκφραστικότητα που πετυχαίνει στα μάτια τους, σε βοηθούν να τις αναγνωρίσεις και να τις ξεχωρίσεις εύκολα! Εξάλλου, ειδικεύεται στη δημιουργία κούκλων που είναι διάσημα/υπαρκτά πρόσωπα όπως η Anna Wintour, ο Edward Scissorhands, η Vivienne Westwood ακόμα και ο αρκούδος του Mister Bean! Η δημοφιλέστερη δημιουργία μου μέχρι τώρα είναι η Frida Kahlo και η αγαπημένη του ίδιου του δημιουργού, η Amy Winehouse.

Αγαπά και εμπνέεται

Την έμπνευσή του την αντλεί μέσα από τη μόδα, τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη φύση. Αυτό όμως που πραγματικά τον εμπνέει είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων γύρω του… ανθρώπων που αγαπά ή ακόμα και ανθρώπων που συναντά τυχαία στο δρόμο. Μπορεί να είναι τα μάτια τους, μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους κι αυτό μεταφράζεται σε κάτι αυθεντικά όμορφο στα δικά του μάτια. Κι ευθύς μπαίνει στο εργαστήρι του και τους δημιουργεί! Αγαπημένες του πρώτες ύλες είναι τα βαμβακερά υφάσματα και τα φλοράλ τυπώματα όπως και οι διακοσμητικές δαντέλες και οι ημιπολύτιμοι λίθοι.

Αν θες να μάθεις…

Τώρα ασχολείται με διάφορα custom made projects. Λαμβάνει μέρος και σε διάφορα φεστιβάλ, ενώ οργανώνει doll making workshops. Παράλληλα ονειρεύεται το δικό του κατάστημα που θέλει μελλοντικά να ανοίξει. Προς το παρόν, τις κούκλες του μπορείς να τις δεις αλλά και να τις παραγγείλεις μέσα από τις σελίδες του στο Facebook και Instagram.

 

(96564072 / facebook: Lash.Dolls / Instagram: LASHDOLLS.HANDMADE)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close