Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένας μάστορας του ξύλου!

Ο Κύπρος Χριστοδούλου αγαπά το φυσικό ξύλο με vintage αισθητική κι έτσι δημιούργησε τη συλλογή "By Hand Eye"

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2015

Τα πρώτα κομμάτια που έφτιαξε ήταν για προσωπική του χρήση. Ένα coffee table–κορμός, αλλά και ιδιόμορφα platters από φυσικό ξύλο. Η πρώτη ενθάρρυνση ήρθε από φίλους που τα έβλεπαν και ήθελαν να τους φτιάξει τα ίδια! Στη συνέχεια οι πελάτες του άρχισαν να τα ζητούν, αφού δεν έβρισκαν κάτι παρόμοιο στην αγορά ή και αν το έβρισκαν οι τιμές ήταν απαγορευτικές κι έτσι ξεκίνησε το "By Hand & Eye" και η δημιουργία!

Νιώθει πολύ τυχερός που η αγάπη του για το ξύλο και τη δημιουργία έγινε εκτός από αγαπημένη του ενασχόληση και επάγγελμα. Λέει ο ίδιος: "Είναι από τις περιπτώσεις που σταματάς να κοιτάς το ρολόι, δημιουργείς, εμπνέεσαι ηρεμείς και ξεχνιέσαι… Αυτό συμβαίνει με μένα τον τελευταίο χρόνο που γνώρισα το ξύλο. Το έψαξα το θέμα, το μελέτησα πολύ, πρόσφατα ταξίδεψα και στην Ιταλία για να μάθω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ για τις ιδιότητες του".

Τα κομμάτια που ξεχωρίζουν από όλα όσα φτιάχνει είναι τα platters σε διάφορα μεγέθη και σχέδια, τα οποία συνδυάζουν φύση, σχέδιο και ασφάλεια. Αυτό το τρίπτυχο έπεισε πολλά γνωστά εστιατόρια και wine bars να τ’ αποκτήσουν.

Η τιμή κάθε κομματιού εξαρτάται από το μέγεθος, το είδος και την επεξεργασία που χρειάζεται το κάθε ξύλο. Για παράδειγμα μπορείς να βρεις, στη συλλογή του από platters, τιμές μεταξύ €8 μέχρι €40, διακοσμητικά stands από €160 μέχρι €220 και coffee tables από €60 μέχρι €450!

Η αποθήκη του Κύπρου έχει γεμίσει με ακατέργαστες ρίζες και κομμάτια από κορμούς δέντρων. Στα δικά του χέρια, είναι σίγουρο ότι κάθε κομμάτι θα πάρει νέα μορφή και θα αποκτήσει νέα χρήση, διατηρώντας την ομορφιά που βρίσκεται στην ιδιαιτερότητα και τη λεπτομέρεια του κάθε ξύλου, έτσι ώστε να αποτελεί ένα μοναδικό, χειροποίητο, συλλεκτικό αντικείμενο.

 

25828938/99662511, Βραγαδίνου 27 , Λεμεσός (παραπλεύρως Διοικητηρίου Λεμεσού) www.paperchoice.com /facebook: By Hand & Eye και Paperchoice Ltd Cyprus

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close