Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ποταμός Λιοπετρίου: κυπριακό φιορδ!

Η κοινότητα Λιοπετρίου έχει να παινεύεται για τον αχυρώνα της αλλά και την υπέροχη τοποθεσία που έγινε ξακουστή σε όλη την Κύπρο, εκεί που εκβάλει ο ποταμός και δημιουργεί ένα φυσικό φιορδ

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2015

Πώς θα πας;

Αμέσως μετά την έξοδο της Ξυλοφάγου, θα πάρεις την έξοδο για Λιοπέτρι. Φτάνοντας στο αλτ, θα δεις ότι δεξιά πας προς Λιοπέτρι και αριστερά προς Ποταμό. Αν θα επιλέξεις αριστερά, στα διακόσια μέτρα πρέπει να μπεις από την πρώτη στροφή στα δεξιά, και να κατηφορίσεις μέχρι το δρόμο με τις βάρκες!

Τι να επισκεφτείς

  • Η τοποθεσία όπου βρίσκεται ο ποταμός με τις ψαρόβαρκες είναι μοναδικός. Πρωί βρεθείς εκεί, μεσημέρι ή απόγευμα, θα χαζεύεις με τις ώρες τις όμορφες εικόνες που ξεδιπλώνονται μπροστά σου!
  • Σε περίπτωση που έχεις λίγο χρόνο στη διάθεσή σου, καλό θα ήταν να περάσεις μέσα από το χωριό Λιοπέτρι. Πρώτη στάση ο αναστηλωμένος Αχυρώνας ή νέο Χάνι της Γραβιάς, όπως κάποιοι τον ονομάζουν. Έξω δεσπόζουν τα αγάλματα των τεσσάρων ηρώων της ΕΟΚΑ, ενώ σε ένα από τα δωμάτια υπάρχουν εφημερίδες με δημοσιεύματα της εποχής, προσωπικά τους αντικείμενα, ιδιόχειρες επιστολές και φωτογραφίες.
  • Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Κοινοτικό Συμβούλιο, στον όροφο του οποίου εκτίθενται διάφορες καλαθοκατασκευές - η καλαθοπλεκτική ήταν μια από τις κύριες ασχολίες των Λιοπετριτών έως πριν από λίγα χρόνια.
  • Δίπλα βρίσκεται και η πανέμορφη εκκλησία της Παναγίας της Ελεούσας, κτίσμα του 15ου αιώνα.

Πού θα φας

  • Το ψάρι στο Dimitrion (99323403) είναι εγγυημένο. Φρεσκότατο και φημισμένο! Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που θα ζήλευαν πολλά παραθαλάσσια εστιατόρια.
  • Εξίσου καλή επιλογή είναι και ο Ποταμός (99637301), που βρίσκεται στο κέντρο του ποταμού, περιτριγυρισμένο από δεκάδες ψαρόβαρκες.
  • Μέσα στην κοινότητα του χωριού, ανακάλυψε και το Αρχοντικό (23722260) με τα νόστιμα παραδοσιακά πιάτα που σερβίρει.

 

Πού θα μείνεις

  • Υπάρχουν αρκετές επιλογές σε νεόκτιστες, πλήρως εξοπλισμένες βίλες τις οποίες μπορείς να νοικιάσεις. Οι περισσότερες βρίσκονται κοντά στην περιοχή Αγίας Θέκλας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close