Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Της Αργυρής τα παραδοσιακά... γλυκά!

Φτιάχνονται με αγάπη και πολύ μεράκι!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2015

Στο μικρό εργαστήρι της Αργυρής, η παράδοση συναντά το μεράκι, την αγάπη και το πάθος για δημιουργία εξαίσιων γλυκών δημιουργιών από τους αρωματικούς καρπούς της κυπριακής γης!
 
 
Οι συνταγές της γιαγιάς
Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αγροτικό σπίτι, όπου κάθε εποχή του χρόνου είχε τις δικές της ομορφιές, τις δικές της απολαύσεις. Μάζευαν τα προϊόντα -που τόσο απλόχερα προσφέρει η κυπριακή φύση- και τα φύλαγαν με παραδοσιακό τρόπο για να χρησιμοποιηθούν όταν πια δεν θα ήταν φρέσκα στην εποχή τους. Μικρό παιδί μπλεκόταν στα πόδια της γιαγιάς, παρακολουθούσε, μάθαινε, έφτιαχνε και δοκίμαζε αυτές τις μεθόδους. Κι έτσι, όταν πριν από δύο χρόνια οι συνθήκες την ανάγκασαν να αφυπηρετήσει πρόωρα, στράφηκε στις ρίζες της για να πάρει τη δύναμη και τη γνώση να συνεχίσει. Τα σπιτικά, χειροποίητα λικέρ της είναι όλα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη από τους καρπούς, τα βότανα και τα λουλούδια της κυπριακής γης, χωρίς πρόσθετα χρώματα και συντηρητικά.
 
Πάρε μια γεύση!
Φτιάχνει αρωματικές μαρμελάδες, φρέσκες λεμονάδες με πρωτότυπες προσθήκες όπως λεβάντας, ροδοπέταλων και μέντας και, για τους λάτρεις της κανέλας, αρωματική κανελάδα και διάφορα άλλα σιρόπια, όπως σταφυλάδα, φραουλάδα, τριαντάφυλλο, σιρόπι ροδιού (σπιτική γρεναδίνη) και σιρόπι μέντας. Όλα, κατάλληλα και νόστιμα για να εμπλουτίζουν τα δροσερά ποτά μας, τα ζεστά ροφήματά μας, να αρωματίζουν το τσάι και τον καφέ, τα παγωτά, τις κρέπες, το γιαούρτι και για να γλυκαίνουν και να νοστιμίζουν τις μικρές μας απολαύσεις. Τα λικεράκια της είναι το ίδιο απολαυστικά και δεν έχουν ημερομηνία λήξης! Όσο περισσότερο καιρό μένουν τόσο ωριμάζουν και γίνονται καλύτερα. Πέρα από τις κλασικές γεύσεις λικέρ, μαστίχα, ρόδι, φράουλα, καρυδάκι, λιμοντσέλο κ.λπ., η Αργυρή φτιάχνει και νέες, όπως: μαστίχα με μανταρίνι, κιούλι με ρετσίνα, μήλο με κανέλα, παπουτσόσυκο, πορτοκάλι με τζίντζερ κ.ά. Πραγματικά δυσκολεύεται κάποιος να διαλέξει από τις 40 και πλέον γεύσεις που ετοιμάζει!
 
Tips της Αργυρής
Το γλυκό τριαντάφυλλο βοηθά πολύ στη δυσκοιλιότητα, το πράσινο κιτρομηλάκι έχει ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι και το σιρόπι του καρυδιού καταπραΰνει το βήχα.
 
 
Της Αργυρής τα παραδοσιακά (96650345) Ακάκι, επ. Λευκωσίας και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close