Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα λέμε... Λεμεσό!

Η καλοκαιρινή πρωτεύουσα του νησιού!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2015

Θες να φταίει ο αέρας, οι ανοιχτόκαρδοι άνθρωποι, η θάλασσα, θες να 'χει κάτι το νερό. Πάντως, με το που πατάς πόδι στη Λεμεσό, συμπαρασύρεσαι από ένα ρεύμα θετικής ενέργειας, μιας κοσμοπολίτικης αύρας που σε κάνει να μη θες να φύγεις ποτέ! Γι’ αυτό και το Check In Cyprus, ρώτησε 7 Λεμεσιανούς, γέννημα-θρέμμα, για να μας πουν τι αγαπούν περισσότερο στην πόλη τους!

 

Αλίκη Καρμιώτου Διευθύντρια εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού, 29 ετών

Αγαπημένη μου παραλία είναι...  το Plus sea! Τοποθεσία εξαιρετική, φαγητό καταπληκτικό και επιβάλλεται να δοκιμάσετε το burger τους.
Αγαπημένο στέκι... το ‘Μαντάμ’! Εξαιρετικές μουσικές ξένες επιλογές. Κοκτέιλ μοναδικά, προσωπικό ευχάριστο και τιμές λογικές. Πολύ cosy. Σαν στο σπίτι σου!
Οι υπόλοιποι Κύπριοι δεν ξέρουν και οφείλουν να μάθουν ότι έχουμε την πιο ωραία παραλιακή στον κόσμο και πως είναι μια βόλτα με τα πόδια που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν.

 

Τζούλια Κολώκα Διαφημίστρια, 35 ετών

Αγαπημένη μου παραλία είναι... το Beach Bar Malindi, δεξιά του Ξενοδοχείου St. Raphael! Πρόκειται για έναν πολύ καλοκαιρινό προορισμό που σφύζει από ζωντάνια και νεαρόκοσμο! Στα συν της είναι ότι είναι πολύ οργανωμένη, έχει τέλειο περιβάλλον, οι ξαπλώστρες είναι μοντέρνες, φαρδιές και άνετες, και ο καφές που σερβίρεται ποιοτικός και παγωμένος. Στα μείον της είναι οι πολλοί Ρώσοι και Ρωσίδες που επιδεικνύουν τον πλούτο τους. Αλλά, οκ... Είμαι απλό κορίτσι εγώ, το αντέχω και το μπριγιάν στην παραλία!
Αγαπημένο στέκι... αν και δεν θα το αποκαλούσα ακριβώς στέκι μου, αλλά επειδή μου αρέσει η θάλασσα και η αρμύρα του νοτιά, πολύ συχνά επιλέγω το Marina Roof Bar, στο TGI Fridays στη Μαρίνα Λεμεσού. Ο εκλεπτυσμένος χώρος του, με τα λευκά κυματιστά πανιά που σε ταξιδεύουν μέχρι τη Μύκονο (και καλά…) και η funky μουσική, συνοδεία ενός Pink Lady ανά χείρας, είναι αρκετά για να μου ανεβάσουν κι άλλο την καλοκαιρινή μου διάθεση! It’ s a must to do!
Οι υπόλοιποι Κύπριοι δεν ξέρουν και οφείλουν να μάθουν πως το εκπληκτικό με τη Λεμεσό είναι ότι πρόκειται για μια πόλη που σε οδηγεί σε ευχάριστες εκπλήξεις και αναμνήσεις, ακόμα κι αν κάνεις το πιο mainstream πράγμα. Θες η αύρα της, η χαλαρουίτα ατμόσφαιρά της, οι άνθρωποί της, όλα συντελούν στο να περνάς καλά ακόμα και με ένα ‘σίταρο’ στο χέρι (που δεν κολλά στα δόντια) αγναντεύοντας τη θάλασσα στον Μόλο. Ωστόσο θα μείνεις με ακόμα καλύτερες εντυπώσεις αν σταματήσεις για μια μερίδα σουβλάκια στα Φεγγαράκια (Λεωφόρος Γλάδστωνος), όπου τώρα το καλοκαίρι ανοίγει και την πίσω αυλή και είναι ένα όνειρο! Αν επισκεφθείς το χωριό Λόφου και την ομώνυμη ταβέρνα της για οφτόν κλέφτικο (τρέχουν σαλάκια!), συνεχίσεις με μια μερίδα (δύο, τρεις) λουκουμάδες στο Petit Paris στις Πλάτρες, και τελειώσεις στο Puesta Oyster Bar (Λεωφόρος Αμαθούντος) πίνοντας μαργαρίτες, θα θες να μείνεις σ’ αυτή την πόλη για πάντα!!  

 

Αλέξης Ευσταθίου Δικηγόρος, 26 ετών

Αγαπημένη μου παραλία είναι...  ο Άγιος Ερμογένης ή αλλιώς Κούριο. Αλλιώτικη παραλία. Οικογενειακή και όχι μόνο. Απομονωμένη αλλά κοντά στην πόλη. Ιδανική για θαλάσσια σπορ και για μια γεμάτη παιχνίδι και χαλάρωση μέρα.
Αγαπημένο στέκι... το Μαντάμ. Έχει τα 3 βασικά συστατικά επιτυχίας. Ιδιαίτερα cocktails, εναλλακτική μουσική, ζεστό χώρο.
Οι υπόλοιποι Κύπριοι δεν ξέρουν και οφείλουν να μάθουν... πως κάτι που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, ειδικά αν αγαπά τις εξορμήσεις, είναι το χωριό Αγρός, όπου υπάρχει ένα μοντέρνο καφενείο που αξίζει... ονόματι: "Το μπακάλικο του Χαψή". Χώρος που θυμίζει τους παλιούς καφενέδες με μοντέρνα προσέγγιση, τηρώντας όμως την παράδοση αφού σερβίρει μεταξύ άλλων σπιτική λεμονάδα, μανταρινάδα, μαχαλεπί με τριαντάφυλλο κ.λπ.

 

Σωτήρης Γιαννακού Interior Designer, 34 ετών

Αγαπημένη μου παραλία στη Λεμεσό είναι αυτή στον Άγιο Ερμογένη στο χωριό Επισκοπή Λεμεσού. Η παραλία βρίσκεται κάτω από το βουνό του αρχαίου θεάτρου Κουρίου. Την επισκέπτομαι συχνά τα καλοκαίρια γιατί έχει καθαρά νερά και κύματα. Με την παρέα μου πάντα παίρνουμε μαζί μας και φουσκωτά κρεβατάκια... Παλεύουμε με τα κύματα και  γελάμε μέχρι δακρύων. Εκεί ξαναγινόμαστε παιδιά.
Αγαπημένο στέκι... στη Λεμεσό είναι το bar (In)theory. Βρίσκεται στην καρδιά της Σαριπόλου. Κάνει τα πιο τέλεια κοκτέιλ. Αγαπημένο μου κοκτέιλ είναι το BBC.  Αν σας αρέσουν τα γλυκά ποτά δοκιμάστε το, θα με θυμηθείτε!
Οι υπόλοιποι Κύπριοι δεν ξέρουν και οφείλουν να μάθουν πως η Λεμεσός έχει το καλύτερο σουβλάκι, σας το υπογράφω! Μπορεί κάποιος να το βρει στα σουβλάκια ‘Καρπασία΄, που κάνει και τις πιο τέλειες γιγάντιες σιεφταλιές που έχω δοκιμάσει. Για παραδοσιακό κυπριακό γλυκό επισκεφτείτε το καφενείο Μάλλον Γλυκύς και δοκιμάστε το ‘καλό πράμα’. Μιλάμε για άλλο πράμα! Για καφέ δεν έχω να σας προτείνω κάτι γιατί δεν τον προτιμώ, αλλά μπορώ να σας προτείνω να πάτε στα  Ηλεκτρικά Είδη, όπου θα γευτείτε την πιο τέλεια σπιθκιάσιμη λεμονάδα!

 

Aντώνης Παπάς Διευθυντής εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού, 30 ετών

Αγαπημένη μου παραλία είναι... το Malindi café, συνδυάζει φαγητό, ποτό, βουτιές και παιχνίδια στην άμμο. Προσοχή στο παράνομο parking! Η αστυνομία παραμονεύει με άσπρα χαρτάκια. Αν δεν θες να πληρώσεις 85 ευρώ, τότε πάρκαρε σωστά!
Αγαπημένο στέκι... φήμες λενε ότι το καλοκαίρι θέλει το Rumours του, διασκέδαση και ποτό σε ρυθμούς RnB. Αφού έχεις ξεσαλώσει και έχεις κάψει όλες τις θερμίδες της μέρας, κάνε μια στάση στον ‘Steve’ και παράγγειλε ένα sandwich ‘special’, να έρθεις ‘στα ίσια σου’!
Οι υπόλοιποι Κύπριοι δεν ξέρουν και οφείλουν να μάθουν ότι καλοκαίρι στην Κύπρο ίσον Λεμεσός! Μια βόλτα στον ποδηλατοδρόμο της Λεμεσού είναι ό,τι καλύτερο, μια καλοκαιρινή κυριακάτικη νύχτα. Διασχίζεις όλη την τουριστική με θέα τη θάλασσα. Αν δεν έχεις ποδήλατο μην αγχώνεσαι, θα βρεις προς ενοικίαση σε διάφορα σημεία της παραλιακής.

 

Kλεάνθης Κλεάνθους Δημοσιογράφος, 33 ετών

Αγαπημένη μου παραλία είναι... αποφεύγω συνήθως τις κοσμικές και οργανωμένες παραλίες και επιλέγω την ηρεμία των πιο εναλλακτικών προορισμών, όπως είναι για παράδειγμα η παραλία στο Παραμάλι. Μεγάλη έκταση για βόλτες και περπάτημα, καθαρά νερά, ακομπλεξάριστοι επισκέπτες, με ένα-δυο ταβερνάκια αν σου ανοίξει η όρεξη.
Αγαπημένο στέκι... αυτή την περίοδο συχνάζω κυρίως στο Μαντάμ. Μου αρέσει η χαλαρή του φιλοσοφία, μου θυμίζει κάτι από Αθήνα η όλη του ατμόσφαιρα, και φυσικά τα signature cocktails του είναι φοβερά και σε πολύ καλές τιμές. Έχει δώσει άλλο αέρα στην Πλατεία Ηρώων και έχει γίνει στέκι για αρκετούς Λεμεσιανούς.
Οι υπόλοιποι Κύπριοι δεν ξέρουν και οφείλουν να μάθουν... πρόσφατα πήγα στον Αγρό, ένα χωριό που επισκέπτομαι συχνά. Στο εργοστάσιο τριανταφύλλων του Χριστάκη Τσολάκη δοκίμασα πεντανόστιμη σοκολάτα με γεύση και πέταλα τριανταφύλλου, η οποία είναι και οικονομική και πεντανόστιμη. Δοκίμασέ την τώρα!

Θεώνη Παναγή Φιλόλογος/δημοσιογράφος, 29 ετών

Αγαπημένη μου παραλία είναι... η παραλία κάτω από το Four Seasons hotel. Καθαρή, με ομπρέλες, κρεβατάκια και όλες τις ανέσεις... χωρίς βαβούρα και με θέα των όσων "τολμηρών" επιδίδονται σε watersports! Αν ωστόσο, θέλω να "ανακατευτώ" με ωραίο κόσμο, να πιω εύγευστα κοκτέιλ και με το που νιώσω το στομάχι μου άδειο, να μεταφερθώ στις άνετες καρέκλες του Malindi για πεντανόστιμα φαγητά... τότε επιλέγω St. Raphael. Σωστά κατάλαβες... εμείς οι Λεμεσιανοί δεν κολυμπάμε όπου κι όπου!
Αγαπημένο στέκι... Δεν περιορίζομαι ποτέ σε ένα και μόνο μαγαζί. Εξάλλου, η ίδια η πόλη δεν μου το επιτρέπει, μια και είναι τόσα πολλά τα καλά μέρη που προσφέρονται για φαγητό, ποτό, καφέ... Συχνά ωστόσο θα με πετύχεις να κάθομαι σ' ένα από τα εστιατόρια του Χαρουπόμυλου Λανίτη (Draught, Stretto) στο Κάστρο, ή στο La Isla να αγναντεύω το απέραντο γαλάζιο με ένα από τα υπέροχα κοκτέιλ του στο χέρι!
Οι υπόλοιποι Κύπριοι δεν ξέρουν και οφείλουν να μάθουν... ότι η Λεμεσός πραγματικά είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, και αυτό δεν αφορά μόνο τη νυχτερινή της ζωή αλλά και τη συνεχή εξέλιξη και αναβάθμισή της. Τα έργα που προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια θα της προσδώσουν μια ακόμα καλύτερη όψη, θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των κατοίκων της και θα την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική για ντόπιους και ξένους.... Για να καταλάβεις, γίνονται σκέψεις ακόμα και για θαλάσσιο ταξί! Το έγραψε άλλωστε και το www.checkincyprus.com.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close