Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2015
Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, μίλησε στο ΙnBusinessNews, για τα έργα που αναμένονται να ολοκληρωθούν στην πόλη.
Όπως είπε ο δήμαρχος, το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη βρίσκεται στο 97% της ολοκλήρωσης του και αναμένεται ολοκλήρωση της φύτευσης και αντικατάστασης φυτών που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τα εγκαίνια του πάρκου θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την άφιξη στην πόλη της Λεμεσού αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται η ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, μετά και το πέρας των εργασιών τοποθέτησης εξοπλισμού.
Σημαντικό έργο και πολιτιστικός σταθμός θα αποτελέσει το Δημοτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών στις Αποθήκες Παπαδάκη. Η συνολική δαπάνη φθάνει το 1.3 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2016. Στο κέντρο θα στεγάζονται εκθέσεις Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού εντός του 2015 θα αρχίσουν και δύο οδικά έργα με πιο σημαντικό την ενοποίηση του παραλιακού δρόμου με την λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ.
Τραμ στη Λεμεσό;
Αναφορικά με τα σχέδια για τραμ στη Λευκωσία ο κ. Χρίστου δήλωσε πως δεν υπάρχουν αντίστοιχα σχέδια για τη Λεμεσό. «Δεν πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν βιώσιμο στη Λεμεσό. Ο παραλιακός δρόμος δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον λωρίδα για το τραμ. Το δίκτυο των λεωφορείων καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ντόπιων και τουριστών».

Ταξί στη θάλασσα!
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, γίνονται σκέψεις για την εφαρμογή υπηρεσίας θαλάσσιων ταξί από ιδιώτες. Η διαδρομή θα αρχίζει από το νοτιοανατολικό άκρο της πόλης παρά το ξενοδοχείο Le Meridien και να φθάνει μέχρι και το νέο Λιμάνι ή ακόμη και μέχρι την παραλία του Ladies Miles.
Ο κ. Χρίστου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τουριστικό ρεύμα στην πόλη. «Στη Λεμεσό διαθέτουμε κυρίως ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και προσελκύουμε τουρίστες που πραγματοποιούν μεγαλύτερες δαπάνες σε σχέση με άλλους. Δεν υπάρχει προοπτική για μαζικό τουρισμό όπως η Πάφος που διαθέτει και διεθνές αεροδρόμιο ή η επαρχία Αμμοχώστου. Σημασία έχει το εισόδημα που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες. Στόχος η προσέλκυση καλύτερης ποιότητας τουριστικού ρεύματος».
«Η Λεμεσός βασίζεται κυρίως στη ρωσική αγορά. Έχουμε προχωρήσει και σε αδελφοποίηση με την Αγία Πετρούπολη για την ενδυνάμωση των σχέσεων μας. Ακόμη, το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε κατασκηνώσεις για παιδιά από τη Ρωσία», καταλήγει ο Δήμαρχος Λεμεσού.
Σχετικά
«Χρυσή» συμφωνία 500 εκατομμυρίων: Το Netflix αποκτά όλο το σύμπαν του «The Walking Dead»
Το Netflix διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής του «The Walking Dead» στις ΗΠΑ από το 2011
Food Connect: Η νέα ψηφιακή λύση που φέρνει τις επιχειρήσεις πιο κοντά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Με το Food Connect, τρόφιμα που διαφορετικά θα παρέμεναν αναξιοποίητα μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία, στηρίζοντας παράλληλα ανθρώπους και κοινότητες.
Kawacom’s και Enavsma Foundation συνεχίζουν να επενδύουν στη νέα γενιά
Νέα υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές - Παράταση αιτήσεων έως τις 9 Αυγούστου 2026.
«Κολλημένος» στα 40αρια ο υδράργυρος– Μπαίνει σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτό είναι το ελληνικό νησί στη λίστα με τους κορυφαίους κινηματογραφικούς προορισμούς στη Μεσόγειο
Η λίστα επιλέγει νησιά της Μεσογείου που πρωταγωνίστησαν σε εμβληματικές κινηματογραφικές παραγωγές, με τα φυσικά τους τοπία να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κινηματογραφικής αφήγησης και να μετατρέπονται σε διαχρονικά ταξιδιωτικά σύμβολα.
Ποδόσφαιρο και καλή καρδιά: Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Μετά το Μουντιάλ, τι; Η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα.
Η Lidl Κύπρου αναδεικνύεται «Νo. 1 στη σχέση ποιότητας-τιμής» για 3η φορά
Η νέα διάκριση Best Buy Award 2026-2027 επιβεβαιώνει τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα στην πιο προσιτή τιμή της αγοράς.
Ride or Die: Είδαμε την ολοκαίνουργια σειρά της Amazon Prime Video και καταλάβαμε γιατί κάνει πάταγο
Η Octavia Spencer και η Hannah Waddingham απογειώνουν μια ξέφρενη περιπέτεια κατασκοπείας που, πίσω από τις σφαίρες και τις καταδιώξεις, κρύβει μια υπέροχη ιστορία γυναικείας φιλίας
Συμβούλιο CYTA: Απολογισμός θητείας Φεβρουάριος 2024 – Ιούλιος 2026
Μια περίοδος μετασχηματισμού για τη Cyta και την ψηφιακή Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Καλύτερη ψηφιακή τράπεζα της Κύπρου στα Euromoney Awards for Excellence 2026
Η περίοδος αξιολόγησης κάλυψε το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2025 έως 31 Δεκεμβρίου 2025.
Πανσέληνος Ιουλίου: 10 εντυπωσιακές φωτογραφίες από το "Φεγγάρι του Ελαφιού"
Υπέροχες εικόνες που αποτυπώνουν το φεγγάρι, όπως το είδαμε στο νησί μας το βράδυ της Τετάρτης, 29 Ιουλίου
Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού