Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Έλενα Γεωργιάδου "παντρεύει" το παλιό με το καινούργιο

Μία δημιουργός με αστείρευτη πηγή έμπνευσης!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2015

Από πολύ μικρή ηλικία αγαπούσε την τέχνη και τις δημιουργικές δραστηριότητες. Μεγαλώνοντας διαπίστωσε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν και ο τομέας της. Έτσι σπούδασε αρχικά Γραφιστική Τέχνη την οποία συνδύασε αργότερα με τη φωτογραφία και σε μεταπτυχιακό επίπεδο με το Design.

Ανθρωποκεντρική!

Όταν σπούδαζε τη φωτογραφική Τέχνη, πάντα την γοήτευαν οι περαστικοί στο δρόμο. Η ανθρώπινη φιγούρα είναι αυτή που και τώρα την συναρπάζει και την εμπνέει. Κυρίως όμως το πρόσωπο! Η διαφορετικότητα άλλα και η μοναδικότητα έκφρασης κάθε προσώπου, είναι αυτά που την ενδιαφέρουν και τα αποδίδει στα έργα της με τη δική της, μοναδική προσέγγιση και ευαίσθητη ματιά.

Πίνακες και μαξιλαράκια

Τον περασμένο Νοέμβριο έχει κάνει την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο ‘Πρόσωπα, η άλλη ματιά’. Είχε εξαιρετική επιτυχία, πράγμα που την ώθησε να αναζητήσει και να ανακαλύψει στη συνέχεια νέες κατευθύνσεις και δράσεις. Όπως, λόγου χάρη, πώς θα μπορούσε να αποδώσει την ίδια δυναμική -όπως σε έναν πίνακα- πάνω σε χρηστικά αντικείμενα. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε τη νέα ενότητα στη δουλειά της με τίτλο ‘Η Τέχνη πάει παντού’ όπου τα έργα της επεμβαίνουν όμορφα πάνω σε διάφορα χρηστικά αντικείμενα. Ένα από αυτά είναι τα μαξιλαράκια!

Η προίκα της γιαγιάς!

Τα μαξιλάρια της Έλενας είναι μοναδικά. Είναι έργα τέχνης που ‘ντύνουν’ ένα άψυχο έπιπλο, δίνοντάς του ζωή και χαρακτήρα! Κι επειδή αγαπά το ‘πάντρεμα’ του παλιού με το νέο, αυτό το διάστημα ζωγραφίζει πάνω σε παλιά κεντημένα υφάσματα της γιαγιάς της. Η ίδια διακρίνει τη δυναμική που χαρακτηρίζουν τα ξεχωριστά αυτά κεντήματα-κληροδοτήματα, γιατί είναι και από συναισθηματικής άποψης πολύτιμα αλλά και από τεχνικής πλευράς μοναδικά έργα τέχνης! Της προκαλούν το ενδιαφέρον να τα μελετήσει ακόμα περισσότερο και επενδύει όλη της την ενέργεια και έμπνευση για να αποδώσει κάτι ιδιαίτερο, δημιουργώντας μοναδικά συλλεκτικά κομμάτια που αξίζει να αποκτήσεις!

 

(99537687/Facebook: Proektasi Creations by elena georgiadou).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close