Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2015
Μάλιστα, την Κυριακή 14 Ιουνίου θα έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε αυτή την προσωπική πρόκληση σε ένα ασφαλές περιβάλλον, βοηθώντας ταυτόχρονα στην εκπλήρωση μιας ευχής ενός παιδιού το οποίο παλεύει με τον καρκίνο.
Ο Δήμος Λευκωσίας, ο Τριαθλητικός Όμιλος Νηρέας και ο Σύνδεσμος "Ένα Όνειρο Μια Ευχή" σας προκαλούν να δοκιμάσετε ένα νέο άθλημα και να βοηθήσετε το Σύνδεσμο στην υποστήριξη των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους οι οποίοι πολεμούν τον καρκίνο και τις συναφείς παθήσεις.
Η εκκίνηση για το TRI Nicosia θα γίνει στην Ολυμπιακή πισίνα στη Λευκωσία (δίπλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο) στις 08.00 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου.
Πάρε αυτή την πρόκληση και κολύμπησε 100 μέτρα στην πισίνα, ποδηλάτησε 4 χιλιόμετρα κατά μήκος της οδού Ναυαρίνου και στη συνέχεια τρέξε ή περπάτησε 2 χιλιόμετρα κατά μήκος του γραμμικού πάρκου (δίπλα στο παλαιό Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας).
Η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική και το όριο ηλικίας για συμμετοχή είναι από 12 ετών και άνω. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά και αναμνηστικά βραχιόλια από σιλικόνη.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη ο οποίος δήλωσε: "Πραγματικά ελπίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα αναλάβουν αυτή την πρόκληση, όχι μόνο γιατί βοηθά έναν πολύ καλό σκοπό, αλλά και γιατί ο αθλητικσμός είναι σημαντικός για τη διατήρηση της σωματικής υγείας και ψυχικής ευεξίας. Το TRINicosia είναι το πρώτο βήμα για τη συμπερίληψη της τακτικής άσκησης στη ζωή τους".
Η σωματική δραστηριότητα παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου και για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο όταν ζουν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και αντιμετωπίζονται ισότιμα από την κοινωνία έχουν περισσότερες πιθανότητες να θεραπευτούν.
O κ. Γιώργος Πενηνταέξ, Πρόεδρος του Συνδέσμου “Ένα Όνειρο Μια Ευχή”, εξηγεί πώς η φιλανθρωπία βοηθά τις οικογένειες που επλήγησαν από τον καρκίνο, "Όπως είναι φυσικό, προτεραιότητα των γονέων είναι η θεραπεία των παιδιών τους. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, λόγω του κόστους της θεραπείας στο εξωτερικό και στην απώλεια των θέσεων εργασίας, οι οικογένειες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις επιθυμίες που εκφράζονται από τα παιδιά τους. Ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», έχει ιδρυθεί για να καλύψει αυτό το κενό: να βοηθήσει τους γονείς να παρέχουν κίνητρα ζωής για τα παιδιά τους".
Για να εγγραφείτε και να μάθετε περισσότερα σχετικά με το TRINicosia επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.nireas.org.
Εάν επιθυμείτε να κάνετε μια δωρεά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα μπορείτε να ακολουθήσετε την ιστοσελίδα του Νηρέα ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου: www.enaoniromiaefxi.com.
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Weekend Agenda: 35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και καλοκαιρινές εξορμήσεις γεμίζουν την πρώτη μεγάλη έξοδο του μήνα
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.