6-7 June 2015
Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Η Γαουρίτσα μου ανεβαίνει στο Σατιρικό [για να σκορπίσει γέλιο]

Το έργο του Ανδρέα Κουκκίδη κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Ιουνίου, με τη συμμετοχή του Μιχάλη Ττερλικκά στο cast!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2015

Σύγχρονη εποχή σε κάποιο χωριό της Κύπρου. Ο γέρο Πελοπίδας (Μιχάλης Τερλικκάς) εδώ και δύο βδομάδες σταμάτησε να μιλά και είναι πολύ ανήσυχος. Η Ελένη, η κόρη του (Νάτια Χαραλάμπους), τον δένει σε μια καρέκλα για να μην τους φύγει. Ο γέρος “τσακώθηκε” με τη Μαρία, την "κοτσιάκαρήν" του (Μαριάννα Καυκαρίδου) και έβαλε πείσμα να κλείσει το στόμα του. Όμως, μέσα-μέσα, την "καμπανιάζει", τραγουδά. Τρώει, πίνει αλλά δεν μιλά. Στην πραγματικότητα είναι αγγρισμένος γιατί λέει βρoμόλογα στη γριά του, η οποία τον έχει καταγγείλει στον Παπά του χωριού κι αυτός του έβαλε κάνονα να μην μιλήσει 40 μέρες. Το γεγονός αυτό δεν το ξέρει κανένας. Μόνο ο γέρος, ο οποίος “μουλάρωσε”...Τον έχουν πάει σε διάφορους γιατρούς, ξόδεψαν αρκετά αλλά δεν βρίσκουν την αρρώστια του...Και το πρόβλημα είναι ότι ξοδεύουν από τα λεφτά της προίκας της αρραβωνιασμένης κόρης τους, της Μαρούλλας (Μαρίνα Δημητρίου).

Οι γιατροί τον εκμεταλλεύονται και τον στέλλουν από το ένα ιατρείο στο άλλο. Ο Ντίνος (Ανδρέας Ρόζου) ο αρραβωνιαστικός της Μαρούλλας –ένας προικοθήρας- σπούδασε μουσικοθεραπεία και προσπαθεί να γιατρέψει τον γέρο παίζοντάς του κιθάρα και τραγουδώντας του...

Εν τω μεταξύ ο άντρας της Ελένης ο Δημοσθένης (Σπύρος Γεωργίου), ένα αχαίρευτος, καφενόβιος κουμαρτζής, κλέβει όρνιθες και πρόβατα από την αυλή τους, τα οποία μεγαλώνει ο γαμπρός τους για να κάνει χωριάτικο γάμο. Τα κλέβει και τα πουλά για να βγάλει τα χρέη του από το κουμάρι. Η Ελένη τηλεφωνά στην Αστυνομία και φτάνει στο χωριό ο αστυνομικός, ο κύριος Λάμπης (Βασίλης Μιχαήλ) για να βρει τον κλέφτη... Τελικά ανακάλυψαν το «γιατρικό» του γέρου.  Να πιεί γάλα από γυναίκα πολύγεννη (Μιχάλης Κορναράκης). Του βρίσκουν την “κατάλληλη”, αλλά το πείραμα απέτυχε γιατί η γρια ζήλεψε και δημιουργούνται καταστάσεις ευτράπελες. Τελικά σκέφτηκαν ότι το γάλα της «γαουρίτσας» της πρωτόγεννης είναι το καλύτερο φάρμακο...

O συγγραφέας Ανδρέας Κουκίδης λέει για το έργο "Ας θεωρήσουμε ότι η ευθανασία δεν είναι σύμφωνη με τον Θείο Νόμο. Το να κρατιέται, όμως, ζωντανός ένας ασθενής, με μοναδικό σκοπό το οικονομικό όφελος, είναι σύμφωνο με το Θέιο Νόμο; Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γουόλντ Ντίσνεϊ αγαπούσε τόσο πολύ τη ζωή, ώστε στη διαθήλκη του έβαλε όρο να καταψυχτεί το σώμα του, με την ελπίδα να τον επαναφέρουν στη ζωή, όταν και αν η επιστήμη φτάσει σ΄αυτό το επίτευγμα. Όταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης τραυματόιστηκε κρίσιμα από την πτώση του μικρού αεροπλάνου του, οι γιατροί είχαν πει στον πατέρα του, ότι θα μπορούσαν να κρατήσουν τον γιο του ζωντανό, αλλά θα ζούσε σαν φυτό. Και τους είπε: -«Αφήστε τον να ησυχάσει». Ποιό από τα δύο περιστατικά είναι σύμφωνο με το νόμο; Πρόσφατα μου έλεγε ένας φίλος, ότι παίρνει ένα φάρμακο καθε δεκαπέντε μέρες, το οποίο στοιχίζει €800. Το ίδιο φάρμακαο, επωλείτο προς €20, πριν ανακαλυφθεί ότι ήταν δραστικό για την συγκεκριμένη σοβαρή ασθένεια. Αυτό είναι σύμφωνο με τον Θείο ή τους ανθρώπινους νόμους; Ο τομέας της υγείας είναι ο πρώτος, που ωφείλει να αντιμετωπίζει έμεσα και αποτελεσματικά η κάθε Πολετεία που νοιάζεται και μεριμνά για τους πολίτες της.

Είναι αδιανόητο να αφήνεται η υγεία στα οικονομικά συμφέροντα και μόνο. Διότι αυτό συστυχώς έχει γίνει. Η επιστήμη, που προσφέρει το πολιτιμότερο αγαθό, ελέγχεται από τα πιο ισχυρά κεφάλαια και πολλοί μάλιστα επιστήμονες έχουν συμβληθεί με αυτά.

Και το χειρότερο για τους πολίτες είναι ότι η Πολιτεία δείχνει να μην ενδιαφέρεται για όσα παράνομα συμβαίνουν".

 

Η παράσταση ανεβαίνει σε κκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, σκηνικά-κοστούμια: Κώστα Καυκαρίδη, μουσική Σάββας Σάββα, Φωτισμούς Βικέντιου Χριστιανίδη.

 

Ώρα: 20.30. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 22312940, 22421609.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close