Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Ποιο είναι το "πρόσωπο" της αγάπης;

Έργα δεκαεπτά σύγχρονων καλλιτεχνών σε μια έκθεση – δημοπρασία

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2015

Τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΓ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (Αγίου Σπυρίδωνα Β’), σε συνεργασία με την οργάνωση "Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος" και δεκαεπτά σύγχρονους καλλιτέχνες διοργανώνουν έκθεση – δημοπρασία έργων τέχνης, με τίτλο "Ποιο είναι το 'πρόσωπο' της αγάπης"

Πρόκειται για το αποκορύφωμα μιας ετήσιας σχολικής δράσης, κατά την οποία τα παιδιά επικοινώνησαν με τους καλλιτέχνες, παραδίδοντάς τους ένα γύψινο αυθεντικό προσωπείο σε κουτί φιλοτεχνημένο από αυτά, μαζί με την επιστολή-πρόσκληση συμμετοχής. Τα κουτιά βασίζονταν στο έργο του καλλιτέχνη Frank de las Mercedes και την ιδέα των "Κουτιών Προτεραιότητας", μέσω των οποίων ο καλλιτέχνης στέλνει πανανθρώπινα μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας σε όλον τον κόσμο. Η φιλοσοφία των συγκεκριμένων κουτιών βασίζεται στην κοινωνική αποστολή της τέχνης και στη δημοκρατική ιδέα ότι η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους και όχι μόνο στους λίγους.

Τα παιδιά ασπάστηκαν την ιδέα αυτή, αποικοδόμησαν το νόημα της «αγάπης» και με ενθουσιασμό δημιουργήσαν έργα τέχνης, τα δικά τους κουτιά προτεραιότητας, τα οποία συνόδευσαν με μηνύματα εθελοντισμού όπως προσφορά, αλληλεγγύη, αγάπη, ελπίδα, φροντίδα κ.α. Οι καλλιτέχνες απάντησαν στα παιδιά, φιλοτεχνώντας ο καθένας με το δικό του τρόπο τα προσωπεία που τους στάλθηκαν και επιστρέφοντας τα έργα τους πίσω στο σχολείο και μέσα στα κουτιά των παιδιών.

Όλα τα χρήματα που θα μαζευτούν από την πώληση των έργων τέχνης θα διατεθούν για τη στήριξη του σημαντικού ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί η οργάνωση "Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος".

 

Από 5-7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Grandresort - Λεμεσός

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close