Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πρωτομαγιά στο Βουνί

Παίρνουμε τα βουνά, για να γιορτάσουμε την πρωτομαγιά!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2015

Το Βουνί, είναι ένα γραφικό χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια με ξύλινες πόρτες, μεγάλα παράθυρα, στενά μπαλκόνια και εσωτερικές αυλές, με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, που ελκύει ντόπιους και ξένους που αντικρύζουν σ’ αυτό ένα υπαίθριο μουσείο της ζωής και της κοινωνίας των πρόσφατων αιώνων.

Τι πιο όμορφο λοιπόν από αυτό το σκηνικό για να περάσεις το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που πλησιάζει!

Πώς θα πας:Το Βουνί είναι κεφαλοχώρι στο κέντρο των κρασοχωριών της Λεμεσού, νότια του Τροόδους. Αν θα πας μέχρι εκεί από Λευκωσία, κατευθύνσου προς Λεμεσό, πέρασε και τους έξι κυκλικούς κόμβους και στο δρόμο προς Πάφο, πάρε τη στροφή προς Καντού. Απ' εκεί και πέρα, για το υπόλοιπο της διαδρομής, που θα διαρκέσει για ακόμα μισή ώρα, θα σε οδηγούν οι πινακίδες. Στο χωριό μπορείς να πας και μέσω Κακοπετριάς-Τροόδους.


Πού θα μείνεις: Mια επιλογή για διανυκτέρευση είναι το "Vouni Lodge" (99215530). Ένα μεγάλο χτίσμα με τρία διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου, το οποίο είναι στολισμένο με παλιά αντικείμενα καθώς και ασπρόμαυρες οικογενειακές φωτογραφίες με βρακάδες. Για τζάκι είναι νωρίς ακόμα, γι' αυτό αρκέσου στη λιακάδα της αυλής.

Η δεύτερη επιλογή που έχεις είναι το Ipio Vouni Suites (99577140), όπου θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου! Μάλιστα για το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς το Ipio προσφέρει διαμονή 2 διανυκτερεύσεων, συν επιπλέον μια διανυκτέρευση, δωρεάν κυπριακό παραδοσιακό πρωινό για δύο, φρέσκα φρούτα, καφέ και τσάι στο δωμάτιο στην τιμή των €160 (για deluxe studios) και €19 (για junior suite).

Τι θα κάνεις: Την Πρωτομαγιά διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά μια πολύ όμορφη εκδήλωση, ένας "Διαγωνισμός Πρωτομαγιάτικου Παραδοσιακού Στεφανιού". Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει όποιος αγαπά την παράδοση και τη φύση. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να συγκεντρώσει τους φίλους ή/και την οικογένειά του, να μαζέψουν λουλούδια και να πάνε όλοι μαζί στο Βουνί. Σημείωσε ακόμα ότι θα δοθούν και φιλικά έπαθλα, που αντιστοιχούν σε φαγητό για 2 στην "ταβέρνα Τάκης", μια χειροποίητη εικόνα του Τιμίου Προδρόμου από "Το Πεζούλι του Μιχάλη", 1 μπουκάλι κρασί από το "Κέντρο Οίνου και Γαστρονομίας Βουνιού" κ.ά. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 99479234 & 99410320.

Η εκδήλωση που θα αρχίσει στις 16:00 στο παλιό σχολείο του χωριού, θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και μουσική. Στο χώρο του σχολείου που σήμερα λειτουργεί ως καφετερία θα σερβίρονται εκτός από καφέδες και τσάγια, κυπριακά εδέσματα, γλυκά του κουταλιού και φυσικά λουκουμάδες.

Θα ακολουθήσει μουσικό βράδυ με τους μουσικούς Μάριο Κυπριανίδη και Ρένο Πουργουρίδη, με φαγητό και ποτό στην καφετέρεια "Το σχολείο", στις 21.00 (πληρ. 99493569).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close