Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2015
Μια ιστορική αναμέτρηση που κάθε φίλαθλος θα ονειρευόταν, είναι γεγονός. Η τιμημένη Εθνική Ελλάδος του 2004 έρχεται στην Κύπρο για να αντιμετωπίσει σε φιλικό φιλανθρωπικό αγώνα την Εθνική Κύπρου του 2004 αποτελούμενη από πολλά ποδοσφαιρικά αστέρια του πρόσφατου παρελθόντος.
Όλοι οι δοξασμένοι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 θα σμίξουν ξανά και θα αγωνιστούν μπροστά στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου, με στόχο τη συλλογή χρημάτων για τους Γιατρούς του Κόσμου.
Δείτε από κοντά τους Έλληνες ήρωες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της Πορτογαλίας να αντιμετωπίζουν την ομάδα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Κύπρου εκείνης της περιόδου σε έναν αγώνα που θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών Θοδωρή Ζαγοράκη και Ελένης Θεοχάρους. Διοργανωτής του αγώνα είναι ο Δήμος Στροβόλου.
Ο Υπεύθυνος της οργανωτικής ομάδας και Αντιδήμαρχος Στροβόλου Αντρέας Παπαχαραλάμπους δήλωσε τα πιο κάτω για την ιστορική αυτή αναμέτρηση:
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που φιλοξενούμε στο Στρόβολο ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό αγώνα ήθους, κοινωνικής ευαισθησίας και εθνικής υπερηφάνειας. Η παρουσία εδώ της τιμημένης Εθνικής Ελλάδος 2004, η οποία πέτυχε το μεγαλύτερο θρίαμβο και απέδειξε πως τίποτα δεν είναι αδύνατο, είναι μέγιστη τιμή για όλους μας.
Ο σκοπός της επίσκεψης και παρουσίας της Εθνικής Ελλάδος σε έναν αγώνα απέναντι στην αντίστοιχή Εθνική Κύπρου προσθέτει συναισθήματα συγκίνησης καθώς δείχνει πως ο αθλητισμός είναι αδιαχώριστος, από τα πιο ευγενή ανθρώπινα αισθήματα και τη διάθεση κοινωνικής αλληλεγγύης. Ιδιαίτερα όμως πρέπει να ευχαριστήσω τους ευρωβουλευτές Θοδωρή Ζαγοράκη και Ελένη Θεοχάρους που είχαν την αρχική ιδέα και μας πρότειναν αυτή την εκδήλωση.
Αποκλειστικός Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Ελληνική Τράπεζα. Χορηγός Επικοινωνίας: Sigmalive Sports.

Τιμητική εκδήλωση:
Το ίδιο βράδυ, στις 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμή της Εθνικής Ελλάδας Ποδοσφαίρου του 2004.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς, προβολή σχετικού βίντεο με τον άθλο της Πορτογαλίας, καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Μπάντα του Δήμου Στροβόλου/Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Λύκειο Δασουπόλεως Μακάριος ο Γ’ και απονομή τιμητικών πλακετών σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.
-
ΓΣΠ
01 Απριλίου 2015
Σχετικά
Το Mom Event έρχεται και δεν είναι άλλη μια ημερίδα
Είναι ένα απόγευμα αφιερωμένο στις γυναίκες πίσω από τον ρόλο της μαμάς.
Το 4ο Showcase Χορογραφίας Κύπρου αναβάλλεται
Το φεστιβάλ μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο του 2026.
Το παζαράκι (βιβλίου) που θα μας βάλει ξανά σε mood ανάγνωσης
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό!
Η Πάφος ανακοίνωσε το πρόγραμμα του μήνα
Όλα όσα θα δεις και θα ακούσεις τον Μάρτιο στην Πάφο
Stand-Up For Autism: 12 κωμικοί ενώνουν δυνάμεις για καλό σκοπό
Για 3η συνεχόμενη χρονιά έρχεται η φιλανθρωπική παράσταση “Stand-Up For Autism”.
Τον Ιούνιο η Λευκωσία τρέχει κάτω από το φως του φεγγαριού
Το Ucy Gym διοργανώνει βραδιά άθλησης στην πρωτεύουσα οπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι
Ο Δήμος Πάφου τιμά τη γυναίκα με την συναυλία «Αλλού σε λέγανε Γιουδήθ, εδώ Μαρία»
Μέσα από τη δύναμη της μουσικής και του ποιητικού λόγου, η βραδιά φιλοδοξεί να συγκινήσει, να προβληματίσει και να εμπνεύσει
«Λόγια που Ανθίζουν»: Τριήμερο Περιβαλλοντισμού στο Μιτσερό
Ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φύση, τη συλλογική μνήμη και τη δύναμη της αφήγησης έρχεται στο Μιτσερό
H Bentley Cyprus συνεργάζεται με το Green Padel Club για τη διοργάνωση τουρνουά Padel
Ένα αποκλειστικό τουρνουά που ενώνει τις υψηλές επιδόσεις του αθλητισμού με τη διαχρονική κομψότητα και την καινοτομία της Bentley
Week Agenda: 13 πολύ καλές προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Πολιτισμός, μουσική, θέατρο και γεύσεις που δίνουν ρυθμό στις μέρες σου
Ένα stand-up comedy... «Κατά διάολου» στην Κύπρο με τον Στέλιο Ανατολίτη
Μια ξεκαρδιστική νύχτα παρέα με τον Στέλιο Ανατολίτη
Αrtisan και farmers market, στο χωριό!
Με εποχιακά προϊόντα, χειροποίητες δημιουργίες και ποιοτικά τοπικά αγαθά