Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2015
Γράφει η Μαρία Πετρίδη για τη νέα δουλειά της Σαβέλλας Μιχαήλ: "Η Σαβέλλα Μιχαήλ δουλεύει πάνω στο πρότζεκτ «Delicious Buns» για σχεδόν τρία χρόνια. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της η εικαστικός εργάστηκε σε πρώτο στάδιο με μικρά και μεγάλα ασπρόμαυρα σχέδια που απεικονίζουν κοριτσίστικες κοτσίδες και αλογοουρές σχηματισμένες με διαφορετικές διαθέσεις και περιεχόμενα.
Σε δεύτερο στάδιο η Σαβέλλα Μιχαήλ εξέλιξε αυτά τα σχέδια σε κάτι που μοιάζει με εύθραυστο τετράδιο σχεδίων. Κάθε σχέδιο, σε κάθε σελίδα διηγείται ξανά μια ιστορία, καθώς αυτές εισχωρούν μαλακά η μια μέσα στην άλλη. Οι κοριτσίστικες παραμυθένιες αλογοουρές μοιάζουν να πετάνε συγχυσμένα κάποιες με μια βίαιη ταχύτητα και δύναμη, ενώ άλλες, παρελαύνουν συμμετρικά θυμίζοντάς μας με θαυμαστό τρόπο τους διαφορετικούς κόσμους της Αλίκης. Αυτό το πρόσφατο πρότζεκτ με τίτλο "Braid Bound", συμπεριλαμβάνει εκτός από τα σχέδια, ένα βίντεο το οποίο τεκμηριώνει με κάποιο τρόπο τη σιωπηρή αφήγηση της εμπειρίας της εικαστικού από τη δημιουργία του βιβλίου σχεδίων. Γυρνώντας τις σελίδες κάθε εικονογράφησης ο θεατής μπορεί να «διαβάσει» την κάθε σελίδα διεισδύοντας και αποχωρώντας από αυτή με τον βραδύ και στοχαστικό ρυθμό αυτής της κίνησης. Ενώ η καλλιτέχνις δεν είναι φυσικά παρούσα στο βίντεο, τα δάκτυλά της είναι εμφανή στην κάτω γωνιά της δεξιάς σελίδας".

Η Σαβέλλα Μιχαήλ σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.Συμμετείχε σε ανοικτά εργαστήρια, στη Σερβία (Σχολή Καλών Τεχνών Βελιγράδι), στο Pictor`s studios (Ευρωπαϊκό εργαστήριο με τον καλλιτέχνη Arezki Aοwn σε συνεργασία με τον οργανισμό πολιτιστικής πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Ερυθράς Ημισελήνου Παλαιστίνης σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Κύπρου. Έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Εργάζεται στην Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια τέχνης.
-
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος
06 Μαρτίου - 28 Μαρτίου 2015
Σχετικά
Η έκθεση του Bill Viola στη Λεμεσό είναι από εκείνες τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις έστω μία φορά
Αν βρεθείς αυτό το διάστημα στη Λεμεσό, αξίζει να βάλεις την έκθεση στη λίστα σου
Η εικαστικός Μαρίνα Κασσιανίδου παρουσιάζει την εγκατάσταση «Aggregate»
Για την έκθεση «Aggregate», η Μαρίνα Κασσιανίδου εξετάζει τον ίδιο τον εκθεσιακό χώρο ως υλικό δημιουργίας και ως αρχιτεκτονικό και κοινωνικό αντικείμενο
ETKO Street Art Walk: Μία μοναδική βραδινή εμπειρία!
Το ETKO ανοίγει τη Συλλογή Street Art του στο κοινό για μια μοναδική βραδινή εμπειρία
Urban Kaleidoscope: Μια πολυδιάστατη εξερεύνηση της σύγχρονης αστικής ζωής
Η έκθεση Urban Kaleidoscope συγκεντρώνει έργα δέκα τοπικών και διεθνών καλλιτεχνών σε μια πολυδιάστατη παρουσίαση
«ΜΟΪΚΑΝΕΣ»: έκθεση φωτογραφίας του Νικόλα Λουκά στο Serena στον Πρωταρά
H έκθεση παρουσιάζει την τοπική κοινωνική πρακτική μέσα από μια ενιαία φωτογραφική έκθεση με installation
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη "Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο"
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του Χριστόφορου Σάββα
Oι φωτογραφίες και τα κείμενα του Ανδρέα Γρηγορά στο Έρμα
Μία έκθεση με τίτλο “Φωτογραφίες Τζιαι Λέξεις ή το Αντίθετο”
Πάμε στο Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα για την πρώτη εντυπωσιακή έκθεση έργων «The Archive» των φοιτητών του πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Mε αφίσες, τυπογραφικές συνθέσεις, fashion collections, βίντεο, μικρού μήκους ταινίες, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές και websites
Women in Focus: Η γυναίκα του 20ού αιώνα μέσα από το βλέμμα των μεγαλύτερων φωτογράφων της ιστορίας
Μια Εμβληματική Έκθεση Φωτογραφίας που θα καθηλώσει
Θάλασσα, Ουρανός και Γη: Έκθεση του Πόλυ Γερολεμίδη στη Λεμεσό
Η έκθεση συγκροτείται ως ένα στοχαστικό εικαστικό σύνολο, όπου το τοπίο δεν λειτουργεί απλώς ως εικόνα, αλλά ως πεδίο εμπειρίας και εσωτερικής παρατήρησης
Διεθνή ονόματα της σύγχρονης τέχνης σε έκθεση Λεμεσό από την Kapopoulos Fine Arts
Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής
Οι Θαλασσοψυχισμοί της Ρένας Αρτεμίου στην Γκαλερί Αποκάλυψη
Η ζωγράφος αποδίδει το θέμα της μέσα από χρωματική και συνθετική αρτιότητα