Style Stories , Shopping

Έπιπλο από... μπετόν!

Ο τρόπος που διακοσμούμε το χώρο μας αλλάζει!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2015

Το στιλάτο, το διαφορετικό και το μοντέρνο δεν σημαίνει πως δεν είναι και οικονομικό. Οι νέοι Κύπριοι που καταπιάνονται σήμερα με την κατασκευή επίπλων και αντικειμένων είναι αρκετοί και τόσο, μα τόσο καλοί, έχω την εντύπωση πως αρκετοί απ' αυτούς άνετα θα εδιακρίνοντο και εκτός Κύπρου. Το μέλλον του interior design λοιπόν είναι εδώ και σημαντική συμβολή σ' αυτό έχει και το Eden Workshop. ¨Ήταν φθινόπωρο του 2013 όταν ξεκινήσαμε να βάζουμε ιδέες κάτω και να πειραματιζόμαστε με το μπετόν' δηλώνουν οι Γιώργος και Κωνσταντίνος, οι άνθρωποι του Eden, 'από ανάγκη για δημιουργία αλλά και ως ανήσυχα πνεύματα που είμαστε. Θεωρούμε ότι το χειροποίητο έπιπλο είναι ξεχωριστό από μόνο του. Η προσπάθεια που κάνουμε εμείς όμως είναι να συνδυάσουμε απλά υλικά και να δημιουργήσουμε φόρμες, που ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει και δεν συναντά συχνά στην αγορά της Κύπρου'.

 

Γραφίστες και οι 2, αυτά τα δεν θα μπορούσε παρά να ήταν βασικά τους χαρακτηριστικά. Το εργαστήριο βαφτίστηκε Eden 'εντελώς αυθόρμητα μια μέρα όταν δουλεύουμε σε ένα πανέμορφο ολοπράσινο κήπο' φανερώνουν. Ξύλο και μπετόν κυρίως είναι τα 'αγαπημένα' τους υλικά και λιγότερο το μέταλλο. 'Κατασκευάζουμε κυρίως stools και φωτιστικά, side tables και μεγάλα τραπέζια. Επίσης κατασκευάζουμε και κάποια πιο μικρά αντικείμενα όπως κρεμαστάρια και πινάκες από ξύλο'. Πότε ξέρουν πως έχουν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Γενικά ένα καινούργιο project χρειάζεται 2-3 εβδομάδες να υλοποιηθεί. Γίνονται σχέδια, έρευνα και δοκιμές πριν ολοκληρωθεί κάτι. Η διαδικασία για βελτίωση δεν τελειώνει ποτέ' επισημαίνουν σωστά, κάνεις άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει δεν θα σου πει πως έχει κάποια Ιθάκη στο μυαλό. Το μυαλό τους κατεβάζει ιδέες καθημερινά, με εφαλτήριο τις 'άπλες γεωμετρικές ή οργανικές φόρμες και η φυσικότητα των υλικών' αναφέρουν. ΄Προσπαθούμε να αναδείξουμε με ένα φυσικό αποτέλεσμα την απλότητα και την κουλτούρα του ξύλου και του τσιμέντου στη ζωή μας'.

 

Φέτος ελπίζουν πως θα κάνουν τη διαφορά. Ήταν σημαντική χρονιά το 2014. Δύσκολη αλλά παραγωγική. Δημιουργήσαμε πολλά νέα προϊόντα και υλοποιήσαμε καινούργιες ιδέες. Αναμένουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι εξίσου παραγωγική και με προϊόντα που ίσως μας τοποθετήσουν σε καινούργιο επίπεδο στην αγορά του επίπλου' και εμείς τους το ευχόμαστε ολόψυχα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close