Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2015
Το στιλάτο, το διαφορετικό και το μοντέρνο δεν σημαίνει πως δεν είναι και οικονομικό. Οι νέοι Κύπριοι που καταπιάνονται σήμερα με την κατασκευή επίπλων και αντικειμένων είναι αρκετοί και τόσο, μα τόσο καλοί, έχω την εντύπωση πως αρκετοί απ' αυτούς άνετα θα εδιακρίνοντο και εκτός Κύπρου. Το μέλλον του interior design λοιπόν είναι εδώ και σημαντική συμβολή σ' αυτό έχει και το Eden Workshop. ¨Ήταν φθινόπωρο του 2013 όταν ξεκινήσαμε να βάζουμε ιδέες κάτω και να πειραματιζόμαστε με το μπετόν' δηλώνουν οι Γιώργος και Κωνσταντίνος, οι άνθρωποι του Eden, 'από ανάγκη για δημιουργία αλλά και ως ανήσυχα πνεύματα που είμαστε. Θεωρούμε ότι το χειροποίητο έπιπλο είναι ξεχωριστό από μόνο του. Η προσπάθεια που κάνουμε εμείς όμως είναι να συνδυάσουμε απλά υλικά και να δημιουργήσουμε φόρμες, που ο κόσμος δεν έχει συνηθίσει και δεν συναντά συχνά στην αγορά της Κύπρου'.
Γραφίστες και οι 2, αυτά τα δεν θα μπορούσε παρά να ήταν βασικά τους χαρακτηριστικά. Το εργαστήριο βαφτίστηκε Eden 'εντελώς αυθόρμητα μια μέρα όταν δουλεύουμε σε ένα πανέμορφο ολοπράσινο κήπο' φανερώνουν. Ξύλο και μπετόν κυρίως είναι τα 'αγαπημένα' τους υλικά και λιγότερο το μέταλλο. 'Κατασκευάζουμε κυρίως stools και φωτιστικά, side tables και μεγάλα τραπέζια. Επίσης κατασκευάζουμε και κάποια πιο μικρά αντικείμενα όπως κρεμαστάρια και πινάκες από ξύλο'. Πότε ξέρουν πως έχουν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Γενικά ένα καινούργιο project χρειάζεται 2-3 εβδομάδες να υλοποιηθεί. Γίνονται σχέδια, έρευνα και δοκιμές πριν ολοκληρωθεί κάτι. Η διαδικασία για βελτίωση δεν τελειώνει ποτέ' επισημαίνουν σωστά, κάνεις άνθρωπος που αγαπάει αυτό που κάνει δεν θα σου πει πως έχει κάποια Ιθάκη στο μυαλό. Το μυαλό τους κατεβάζει ιδέες καθημερινά, με εφαλτήριο τις 'άπλες γεωμετρικές ή οργανικές φόρμες και η φυσικότητα των υλικών' αναφέρουν. ΄Προσπαθούμε να αναδείξουμε με ένα φυσικό αποτέλεσμα την απλότητα και την κουλτούρα του ξύλου και του τσιμέντου στη ζωή μας'.
Φέτος ελπίζουν πως θα κάνουν τη διαφορά. Ήταν σημαντική χρονιά το 2014. Δύσκολη αλλά παραγωγική. Δημιουργήσαμε πολλά νέα προϊόντα και υλοποιήσαμε καινούργιες ιδέες. Αναμένουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι εξίσου παραγωγική και με προϊόντα που ίσως μας τοποθετήσουν σε καινούργιο επίπεδο στην αγορά του επίπλου' και εμείς τους το ευχόμαστε ολόψυχα.
Σχετικά
“Restart your Life”: Το νέο φθινοπωρινό τεύχος της Madame Figaro είναι εδώ
Ένα τεύχος αφιερωμένο στην 21η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
Όταν οι ιστορίες των γυναικών γίνονται έμπνευση: Τα M&S Κύπρου παρουσιάζουν και φέτος το ‘Fashion That Matters’
7 γυναίκες ενέπνευσαν τον σχεδιαστή Μιχάλη Παντελίδη για το φετινό T-shirt
Το ωράριο των malls της Κύπρου για την 1η Οκτωβρίου
Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοικτά την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου
Νέα άφιξη: Το πρώτο κατάστημα LEGO έρχεται στην Κύπρο
Ένα τουβλάκι, αμέτρητες δυνατότητες και ένας νέος χώρος για να τις ανακαλύψεις
Σ' αυτό το mall θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα Victoria’s Secret της Κύπρου
Ο διάσημος οίκος εσωρούχων ανοίγει το πρώτο και μοναδικό κατάστημα Victoria’s Secret στην Κύπρο
Η JYSK ετοιμάζει την επέκτασή της στην Κύπρο
Τα πρώτα καταστήματα ανοίγουν την άνοιξη του 27
25+ beauty brands, αμέτρητες εμπειρίες: Το Beauty Fest επιστρέφει στη Λεμεσό!
Το μεγαλύτερο beauty event του φθινοπώρου επιστρέφει στη Λεμεσό
To νέο μυθιστόρημα της Άννας Κριθ βρίσκεται στα ράφια
Η δημοσιογράφος και συγγραφέας κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο «Το τίμημα της ομορφιάς: Το ελιξίριο»
H Lidl Κύπρου βάζει «Ψαλίδι στον Πληθωρισμό» και μειώνει τις τιμές σε περισσότερα από 60 προϊόντα
Μια πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης του καταναλωτικού προϋπολογισμού ενάντια στις πληθωριστικές πιέσεις
FLO London: Γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του με μια ξεχωριστή εκδήλωση!
Ένας χώρος όπου η ομορφιά συναντά την υψηλή αισθητική και τη βρετανική φινέτσα.
H Lidl θα γεμίσει PAW Patrol
Η Lidl θέτει νέα πρότυπα στη διαφήμιση παιδικών προϊόντων: Συνεργασία με το PAW Patrol® αποκλειστικά για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που πληρούν τα διατροφικά κριτήρια του ΠΟΥ
Το ωράριο των malls της Κύπρου για τον Δεκαπενταύγουστο
Πώς θα λειτουργήσουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα