Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2014
Ποιος δεν λατρεύει τις -παλαιότερες- ταινίες του Ridley Scott; ‘Alien’, ‘Blade Runner’, ‘Thelma & Louise’ και ‘Gladiator’ είναι μόνο μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου σκηνοθέτη που δεν χρειάζονται καθόλου συστάσεις.
Δυστυχώς όμως, όπως και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι συνάδελφοί του, φαίνεται ότι ο Ridley Scott έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία τρία χρόνια. Φτάνει να θυμηθείς τα άκρως αδιάφορα projects του (στα οποία πρωταγωνιστούν μεγαθήρια της 7ης τέχνης) όπως ‘Robin Hood’, ‘Prometheus’ και ‘The Counselor’. Με την (επική;) περιπέτεια ‘Exodus: Gods and Kings’ φιλοδοξεί να επανορθώσει τα πρόσφατά του καλλιτεχνικά ‘ατοπήματα’, αλλά και πάλι φαίνεται ανήμπορος να τα καταφέρει, αφού δεν έχει τίποτα καινούργιο και ενδιαφέρον να επιδείξει. Πανάκριβο project δεν λέω, αλλά έχουμε χορτάσει από δαύτα τώρα τελευταία.
Ο Scott λοιπόν, ενώνει τις δυνάμεις του με τον (πολύ φορμαρισμένο τελευταίως) Christian Bale, ο οποίος υποδύεται τον Μωυσή στο εν λόγω ιστορικό έπος. Η ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστούν η Sigourney Weaver, ο Ben Kingsley και ο Aaron Paul, που έγινε γνωστός μέσα από το ρόλο του στο πολυβραβευμένο σίριαλ ‘Breaking Bad’, αναφέρεται στη βιβλική ιστορία του ηγέτη του έθνους του Ισραήλ, που μεγάλωσε ως αδελφός του Φαραώ Ραμσή, αλλά ο Θεός του όρισε να οδηγήσει τον εβραϊκό λαό σε έξοδο από την Αίγυπτο και τη δουλεία. Το ρόλο του Ραμσή ενσαρκώνει ο Joel Edgerton ενώ το σενάριο υπογράφει ο Steven Zaillian, ο οποίος ευθύνεται για τη συγγραφή μεγάλων επιτυχιών όπως τα ‘Schindler’s List’ και ‘Gangs of New York’.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
19 Δεκεμβρίου - 25 Δεκεμβρίου 2014
Σχετικά
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.
Έξι νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Από τις μάχες του «Street Fighter» και την αγωνία του «Whalefall» μέχρι την ελληνική κωμωδία «Η Βαλίτσα», όσα θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Οστιν Μπάτλερ επιστρέφουν στο Μαϊάμι των 80s με το νέο «Miami Vice»
Η κινηματογραφική αναβίωση της θρυλικής αστυνομικής σειράς ξεκίνησε γυρίσματα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόζεφ Κοζίνσκι, με δύο από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς τους στους εμβληματικούς ρόλους των Σόνι Κρόκετ και Ρικάρντο Ταμπς.
Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει την πιο προσωπική ταινία της καριέρας του
Ο Μεξικανός δημιουργός αφήνει πίσω του τη φαντασία και στρέφεται σε μια ιστορία απαγωγής που ενδέχεται να συνδέεται με ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα της οικογενειακής του ζωής.
«Transformers 8»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στο franchise
Ο εμβληματικός σκηνοθέτης αναλαμβάνει την εποπτεία όλων των δημιουργικών πτυχών της όγδοης ταινίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Paramount.
13 ταινίες βάζουν την κυπριακή δημιουργία στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης, η ειδική προβολή «Ο Χώρος Ανάμεσα» και δύο νέα βραβεία στο Θέατρο Ριάλτο.
Το «MOTHERWITCH» του βραβευμένου με Emmy Μίνου Παπά έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή ταινία MOTHERWITCH του βραβευμένου με Emmy Νέας Υόρκης σκηνοθέτη Μίνου Παπά έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου
Τέσσερις νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Οι αποκαλύψεις για το Facebook, η σκοτεινή πλευρά της τηλεόρασης, μια ανατριχιαστική «Άλλη Μαμά» και μια περιπέτεια φιλίας έρχονται στις κυπριακές αίθουσες στις 8 Οκτωβρίου.