Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2014
Ποιος δεν λατρεύει τις -παλαιότερες- ταινίες του Ridley Scott; ‘Alien’, ‘Blade Runner’, ‘Thelma & Louise’ και ‘Gladiator’ είναι μόνο μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου σκηνοθέτη που δεν χρειάζονται καθόλου συστάσεις.
Δυστυχώς όμως, όπως και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι συνάδελφοί του, φαίνεται ότι ο Ridley Scott έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία τρία χρόνια. Φτάνει να θυμηθείς τα άκρως αδιάφορα projects του (στα οποία πρωταγωνιστούν μεγαθήρια της 7ης τέχνης) όπως ‘Robin Hood’, ‘Prometheus’ και ‘The Counselor’. Με την (επική;) περιπέτεια ‘Exodus: Gods and Kings’ φιλοδοξεί να επανορθώσει τα πρόσφατά του καλλιτεχνικά ‘ατοπήματα’, αλλά και πάλι φαίνεται ανήμπορος να τα καταφέρει, αφού δεν έχει τίποτα καινούργιο και ενδιαφέρον να επιδείξει. Πανάκριβο project δεν λέω, αλλά έχουμε χορτάσει από δαύτα τώρα τελευταία.
Ο Scott λοιπόν, ενώνει τις δυνάμεις του με τον (πολύ φορμαρισμένο τελευταίως) Christian Bale, ο οποίος υποδύεται τον Μωυσή στο εν λόγω ιστορικό έπος. Η ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστούν η Sigourney Weaver, ο Ben Kingsley και ο Aaron Paul, που έγινε γνωστός μέσα από το ρόλο του στο πολυβραβευμένο σίριαλ ‘Breaking Bad’, αναφέρεται στη βιβλική ιστορία του ηγέτη του έθνους του Ισραήλ, που μεγάλωσε ως αδελφός του Φαραώ Ραμσή, αλλά ο Θεός του όρισε να οδηγήσει τον εβραϊκό λαό σε έξοδο από την Αίγυπτο και τη δουλεία. Το ρόλο του Ραμσή ενσαρκώνει ο Joel Edgerton ενώ το σενάριο υπογράφει ο Steven Zaillian, ο οποίος ευθύνεται για τη συγγραφή μεγάλων επιτυχιών όπως τα ‘Schindler’s List’ και ‘Gangs of New York’.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
19 Δεκεμβρίου - 25 Δεκεμβρίου 2014
Σχετικά
Νέες πρεμιέρες στους κινηματογράφους: Υπερήρωες, δράση, ιστορικά δράματα και ελληνικός κινηματογράφος στη μεγάλη οθόνη
Η «Supergirl» κάνει δυναμική επανεκκίνηση στο νέο DC Universe, ενώ τα «Fuze», «Pressure» και «Η Μεγάλη Σφαγή των Β’ ΚΑΠΗ Αλίμου» συμπληρώνουν ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση και ανατροπές
Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Κύπρο
Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ασιατικού σινεμά, ο Wu Jing και η Chen Lijun
Επιστροφή στην Τρίτη Γη: Έρχεται ταινία «ThunderCats»
Η Warner Bros Pictures Animation ανακοίνωσε το σχέδιο. Θα είναι άραγε αυτή η εκδοχή που ήθελε να υλοποιήσει ο Άνταμ Γουίνγκαρντ;
«Digger»: Ο Τομ Κρουζ αγνώριστος στο teaser της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Ινιαρίτου
Το δείγμα από το «Digger» αποκαλύπτει έναν εντελώς διαφορετικό Τομ Κρουζ σε μια φιλόδοξη μαύρη κωμωδία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, που φιλοδοξεί να συνδυάσει πολιτική σάτιρα και μια ερμηνεία με άρωμα Oσκαρ.
Η Λεμεσός βλέπει ταινίες κάτω από τ' αστέρια, στο θεατράκι του Μόλου
«Πολιτισμός στο Κύμα» στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου στον Μόλο Λεμεσού.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στην υποκριτική δίπλα στην Κάιλι Μινόγκ για το νέο φιλμ του Τζέιμι Ανταμς
Ο Ταραντίνο αφήνει προσωρινά πίσω τη σκηνοθετική καρέκλα και αναλαμβάνει ρόλο μπροστά από την κάμερα, συμμετέχοντας στο «Tangled Up in Blue», μια νέα παραγωγή του Τζέιμι Ανταμς που συγκεντρώνει ένα εντυπωσιακό διεθνές καστ.
«Τα Κάλαντα» κερδίζουν 3 Βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η επιτυχημένη ελληνική παραγωγή απέσπασε τρία βραβεία στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βλέπουμε και φέτος (δωρεάν) ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε Λατσιά και Γέρι
Και φέτος δίνουμε ραντεβού στο θερινό σινεμά του Δήμου Λατσιών-Γερίου, σε δύο μάλιστα τοποθεσίες
Δωρεάν cinema κάτω από τ' αστέρια, στη Φανερωμένη
Οι τέσσερις ταινίες που θα δούμε στην πιο γραφική αυλή της πόλης
Spider-Man: Brand New Day: Κυκλοφόρησε το νέο trailer με τον Τομ Χόλαντ
«Ο Τομ Χόλαντ στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Sony, Τομ Ρόθμαν
Πέθανε στα 35 της η Ντέιβι Τσέις-Η πρωταγωνίστρια του «The Ring»
Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο του θεάματος η είδηση του θανάτου της Ντέιβι Τσέις (Daveigh Chase) σε ηλικία 35 ετών.