Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2014
Oι Frederic Dupuis (βιολοντσέλο), Emilie Moutin (πιάνο) και Χρυσόστομο Νεοφύτου (βιολί), οι οποίοι αποτελούν το Trio Dell' Arte, διοργανώνουν στην Κύπρο 3 συναυλίες κλασικής μουσικής δωματίου στο νησί μας.
Στο εν λόγω κονσέρτο θα παρουσιαστούν κομμάτια μεγάλων συνθετών κλασικής μουσικής όπως ο Sergei Rachmaninoff (piano Trio Elegiac no 1) Sergei Prokofiev Romeo and Juliette (transcription for piano tiro by Emilie Moutin ) καθώς και έργα Nuevo Tango του Astor Piazzolla (Four season in Buenos Aires for piano trio).
Αυτή η σειρά συναυλιών κλασσικής μουσικής θα συνδυαστεί με στοιχεία απο animation σε μια πρωτοποριακή συνεργασία με δύο νέους Κύπριους καλλιτέχνες το Χαράλαμπο Μαργαρίτη και το Γιώργο Χαραλάμπους σε μια προσπάθεια ανάμειξης της κλασικής μουσικής με το μοντέρνο στοιχείο του animation.
To Trio DeIl’Arte
Το TRIO DELL’ ARTE δημιουργήθηκε αρχές του 2009 κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση σε συναυλία στο Παρίσι. Ακολούθησαν διάφορες σειρές συναυλιών σε Αγγλία, Γαλλία και Κύπρο αποσπώντας πάντα τις καλύτερες κριτικές για τις εμφανίσεις τους.
Ο Frederic Dupuis είναι αριστούχος απόφοιτος του Conservatoire de Paris στο οποίο σπούδασε Βιολοντσέλο και Μουσική Δωματίου. Από το 1991 είναι μέλος της National Orchestra of Ile de France στην οποία έχει πολυπληθή συμμετοχή σε κοντσέρτα ως σολίστ. Η Emilie Moutin σπούδασε πιάνο στο Conservatoire de Lyon ενώ συνέχισε στις σπουδές της με μαθήματα Μουσικής Δωματίου, Ιστορίας της Μουσικής, Μουσικής Σύνθεσης και Μουσικής Ανάλυσης στο Conservatoire de Paris. Ο Χρυσόστομος Νεοφύτου είναι απόφοιτος του Conservatoire de Paris στο οποίο σπούδασε Βιολί και Μουσική Δωματίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Royal Academy of Music του Λονδίνου όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος: Masters of Arts Performance.
H Emilie Moutin λόγv προβλήματος υγείας δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Κύπρο και θα την αντικαταστήσει ο πιανίστας Leo De BONO.
-
Αρχαίο Μνημείο Καστελιώτισσας
30 Οκτωβρίου 2014
-
Θέατρο Ριάλτο
31 Οκτωβρίου 2014
-
Σινεμά Οθέλλος
01 Νοεμβρίου 2014
Σχετικά
Μουσική περιήγηση από την Ευρώπη στη Νότια Αμερική στο Κυπριακό Οινομουσείο
Οι Florian Rabe και Birgitta Birchall επιστρέφουν στη σειρά Commandaria Orchestra & Friends με μια ξεχωριστή βραδιά μουσικής δωματίου και φιλανθρωπικό χαρακτήρα
Βραδιά αφιερωμένη στον Chopin με την Jeneba Kanneh-Mason στο Minthis Music Festival 2026
Το πρόγραμμα της συναυλίας αναδεικνύει την κομψότητα και το συναισθηματικό βάθος της μουσικής του Chopin
Echoes Across Lands με την Ελένη Χαραλάμπους και τη Μαριόλα Χαριτίδου
Διαφορετικές ευρωπαϊκές μουσικές παραδόσεις μέσα από τη φωνή και το πιάνο
Έλλη Κοκκίνου: Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Zazza Λευκωσίας
Η αγαπημένη τραγουδίστρια ανεβαίνει στη σκηνή της κυπριακής πρωτεύουσας, υποσχόμενη εκρηκτικές βραδιές με παλμό και μεγάλες επιτυχίες
Μεγάλο φινάλε σεζόν με τέσσερις βραδιές γεμάτες μουσική και διαφορετικά vibes σε γνωστό στέκι της πρωτεύουσας
Από live εμφανίσεις μέχρι DJ sets, το season closing υπόσχεται ένα δυναμικό τετραήμερο αποχαιρετισμού
Οι Windcraft στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου για μια εκρηκτική δωρεάν μουσική βραδιά
25 μουσικοί γεμίζουν το τοπίο με ήχους πνευστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αειφορίας Πεδιαίου
Ροκάρουμε ξανά με τα Γυμνά Καλώδια στη Λευκωσία
Πάθος, ένταση και αγαπημένα τραγούδια σε μια συναυλία που υπόσχεται να μας ξεσηκώσει στο DownTown Live
Ρεσιτάλ κιθάρας στη Λευκωσία με την φημισμένη Γαλλίδα σολίστ Εντίτ Παζώ
Ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ που αντανακλά το ξεχωριστό της χάρισμα να μεταφέρει τη μουσική των σημαντικότερων συνθετών
Άννα Γιαγκιώζη και «Τούτες ένει» στη σκηνή του Downtown Live
«TOYTEΣ ΕΝΕΙ» - Πέμπτη 16 Απριλίου για μια μοναδική εμφάνιση στο Downtown Live
Το συναρπαστικό Τρίο Κλαρινέτων Alessandro Carbonare ερμηνεύει έργα για τρία κλαρινέτα στη Λευκωσία
Ένα κλαρινέτο μπορεί να μαγέψει το κοινό
Music of the Miyazaki World: Οι μαγικές μελωδίες των anime ζωντανεύουν επί σκηνής
Οι εμβληματικές μελωδίες από ταινίες όπως Spirited Away, My Neighbor Totoro, Howl’s Moving Castle και Kiki’s Delivery Service μεταφέρονται στη σκηνή μέσα από ζωντανή ερμηνεία