Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2026
Ένα από τα πιο λαμπερά, χαρούμενα και αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου έρχεται στην Κύπρο για δύο μοναδικές υπαίθριες παραστάσεις. Ο «Δον Κιχώτης», σε μουσική του Λούντβιχ Μίνκους, θα παρουσιαστεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, σε μια μεγάλη παραγωγή τριών πράξεων από το Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβενίας – Ballet Maribor.
Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Έντουαρντ Κλουγκ, το Ballet Maribor συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες ευρωπαϊκές ομάδες χορού, με διεθνή παρουσία και παραγωγές που συνδυάζουν την κλασική παράδοση με μια σύγχρονη σκηνική ματιά. Η συγκεκριμένη ολοκληρωμένη παραγωγή παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε ένα σκηνικό που αναμένεται να προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη ατμόσφαιρα και μεγαλοπρέπεια στο έργο.
Αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, το μπαλέτο επικεντρώνεται στην ιστορία αγάπης της Κίτρι και του νεαρού κουρέα Μπαζίλιο. Οι δύο ερωτευμένοι αγωνίζονται να μείνουν μαζί, παρά την επιθυμία του πατέρα της Κίτρι να την παντρέψει με έναν πλούσιο αλλά αταίριαστο υποψήφιο. Στην ιστορία εμπλέκεται ο ονειροπόλος Δον Κιχώτης, ο οποίος, με τη ρομαντική του φαντασία και την ακατανίκητη πίστη του στα ιδανικά της ιπποσύνης, βοηθά τους νέους να διεκδικήσουν την ευτυχία τους.
Γεμάτη χιούμορ, ρομαντισμό και ισπανικό ταμπεραμέντο, η παράσταση ξεχωρίζει για τις απαιτητικές χορογραφίες, τα εντυπωσιακά σόλο, τα δεξιοτεχνικά άλματα και τις ζωηρές ομαδικές σκηνές. Η διάσημη μουσική του Μίνκους δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο ρυθμό, χρώμα και ένταση, μεταφέροντας το κοινό στις πλατείες και στις γιορτές μιας ηλιόλουστης Ισπανίας.
Τη χορογραφία υπογράφει ο Κριστόφ Νοβογκρόντσκι, ενώ τη σκηνογραφία έχει αναλάβει ο Χουάν Γκιγιέρμο Νόβα και τα κοστούμια ο Λούκα Νταλ’ Άλπι. Η παραγωγή συνδυάζει την τεχνική αρτιότητα του κλασικού μπαλέτου με πλούσια σκηνικά, πολύχρωμα κοστούμια και έντονη θεατρικότητα.
Με φόντο το φωτισμένο Μεσαιωνικό Κάστρο και το λιμανάκι της Κάτω Πάφου, ο «Δον Κιχώτης» υπόσχεται δύο αξέχαστες βραδιές, στις οποίες η κλασική τέχνη θα συναντήσει τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός από τα ομορφότερα ιστορικά σημεία της Κύπρου.
>> Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2026, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου. Ώρα έναρξης: 20:00 Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00. Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά. Ηλικίες: 6+. Εισιτήρια από €35 μέσω SoldOut Tickets.
-
Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου
25 Σεπτεμβρίου - 26 Σεπτεμβρίου 2026
Σχετικά
30 σπουδαίες διεθνείς παραγωγές και δημιουργοί έρχονται το φθινόπωρο στην Κύπρο
Σημαντικοί καλλιτέχνες, διεθνείς παραγωγές, θέατρο, μουσική, όπερα και χορός συνθέτουν μια από τις πλουσιότερες πολιτιστικές ατζέντες της χρονιάς.
Βραδινή εξόρμηση στον Άγιο Σωζόμενο
Με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, θα παρατηρήσουμε Κουκκουφκιάους (μικρή κουκουβάγια) και αν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε και νυχτερίδες!
Η μαγεία των βιεννέζικων βαλς έρχεται για πρώτη φορά στην Πάφο
Οι Strauss Virtuosi, διακεκριμένοι σολίστ της περίφημης Ορχήστρας του Ανακτόρου Σενμπρούν της Βιέννης, παρουσιάζουν μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική του Γιόχαν Στράους.
Το θρυλικό μπαλέτο «Σπάρτακος» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το αριστούργημα του Αράμ Χατσατουριάν ζωντανεύει από τους κορυφαίους χορευτές του Grand International Classic Ballet, σε δύο μεγάλες παραστάσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Μέρα Παραδοσιακών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς
Μια ξεχωριστή βραδιά παράδοσης και πολιτισμού!
Οι εκρηκτικοί Los Vivancos έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Επτά αδέλφια ενώνουν το φλαμένκο με τον σύγχρονο χορό, τα ακροβατικά, τις πολεμικές τέχνες και τη ζωντανή μουσική, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Ο John Cleese των Monty Python για πρώτη φορά ζωντανά στην Κύπρο
Ο θρυλικός δημιουργός των Monty Python και του Fawlty Towers παρουσιάζει στις 10 Νοεμβρίου 2026, στο Στάδιο Ελευθερία, το «Last Time To See Me Before I Die» για μία και μοναδική βραδιά!
Makers Showcase: Μια ξεχωριστή αγορά δημιουργών στην Πολέμι
To Μετόχι στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολεμίου μετατρέπεται σε έναν ξεχωριστό χώρο συνάντησης για ντόπιους makers, καλλιτέχνες, τεχνίτες και δημιουργούς γεύσης
Η μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας επιστρέφει!
Οι μηχανές παίρνουν μπροστά και η Λεμεσός ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τους φίλους των δύο τροχών!
Η Λεμεσός (τον Σεπτέμβριο) κινείται Λάου Λάου
Έλα όπως είσαι. Περπάτα, κάνε ποδήλατο, πατίνια, χαλάρωσε, κάνε μια βόλτα. Φέρε τα παιδιά σου, τους παππούδες και τις γιαγιάδες σου, τους γείτονές σου για μια μέρα γεμάτη παιχνίδια, δραστηριότητες και διασκέδαση.
Σε λίγες ημέρες ανοίγει το Τρόοδος: Έρχονται τα Mountain Games Cyprus 2026
Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, χωριά, πλατείες, μονοπάτια, σχολεία και πολιτιστικοί χώροι σε όλο το Τρόοδος ανοίγουν τις πύλες τους σε ένα πολυθεματικό πρόγραμμα 4ων ημερών που συνδυάζει επιστήμη, άθληση, πολιτισμό, νεολαία και γαστρονομία
Χορός του Φιστικιού με τον Ηλία Βρεττό
Τα Μανδριά βάζουν τα καλά τους και μας υποδέχονται σε μία όμορφη γιορτή