Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2026
Η στιγμή που η κινηματογραφική βιομηχανία περίμενε εδώ και χρόνια μοιάζει να πλησιάζει. Από τότε που ο Ντάνιελ Κρεγκ αποχαιρέτησε οριστικά τον Τζέιμς Μποντ με το «No Time to Die» του 2021, η αναζήτηση για τον ηθοποιό που θα φορέσει το σμόκιν του διασημότερου πράκτορα του κινηματογράφου έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα casting του Χόλιγουντ. Δεκάδες ονόματα πέρασαν από τη δημόσια συζήτηση, φήμες εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν, ενώ κάθε νέος πρωταγωνιστής που έκανε αίσθηση έμοιαζε αυτομάτως να αποκτά πιθανότητες για τον ρόλο. Τώρα, όμως, η διαδικασία φαίνεται πως περνά στο πιο κρίσιμο στάδιό της, καθώς τα δοκιμαστικά οθόνης αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου και η λίστα των υποψηφίων έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο των τελευταίων πληροφοριών είναι ότι στην κορυφή της κούρσας δεν βρίσκεται απαραίτητα ένα από τα μεγάλα ονόματα που ακούγονται εδώ και μήνες. Σύμφωνα με το Page Six, ο 31χρονος Τζακ Μπάρτον, ένας ηθοποιός με περιορισμένη μέχρι σήμερα αναγνωρισιμότητα, θεωρείται από αρκετούς ανθρώπους της βιομηχανίας το πρόσωπο που πρέπει να προσέξουμε. Η Νίνα Γκολντ, μία από τις σημαντικότερες casting directors της βρετανικής και διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής, φέρεται να τον εντόπισε στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων και λιγότερο γνωστών προσώπων για τον ρόλο. Ο Μπάρτον είχε μια μικρή εμφάνιση στο «Poor Things», ενώ έχει επίσης συμμετάσχει στις σειρές «SAS: Rogue Heroes» του Στίβεν Νάιτ και «Heartstopper». Μέχρι σήμερα, το όνομά του δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό, κάτι που ενδεχομένως να αποτελεί ακριβώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του.

Απέναντί του βρίσκονται ηθοποιοί με σαφώς μεγαλύτερη παρουσία και διαφορετικό κινηματογραφικό εκτόπισμα. Στη λίστα που έχει κυκλοφορήσει περιλαμβάνονται ο Τζακ Λάουντεν, ο Κάλουμ Τέρνερ, ο Τζέικομπ Ελόρντι, ο Πολ Μέσκαλ και ο Χάρις Ντίκινσον, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στην τελική τριάδα ενδέχεται να βρίσκονται ο Κάλουμ Τέρνερ και ο Τζακ Ο’Κόνελ, δίπλα σε έναν τρίτο υποψήφιο που παραμένει προς το παρόν άγνωστος. Ο Τζέικομπ Ελόρντι υπήρξε για μεγάλο διάστημα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα, με την υποψηφιότητά του να συνδέεται και με το ενδιαφέρον της Amazon, ενώ ο Χάρι Στάιλς φέρεται επίσης να είχε βρεθεί σε κάποια αρχική shortlist χωρίς τελικά η διαδικασία να προχωρήσει. Το όνομα του Πολ Μέσκαλ, ο οποίος αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να υποδυθεί τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ στις ταινίες του Σαμ Μέντες για τους «Beatles», αποτελεί επίσης μία από τις πιο απρόσμενες παρουσίες στη σχετική συζήτηση.
Η τελική επιλογή, πάντως, δεν θα είναι υπόθεση ενός μόνο στούντιο ή ενός στελέχους της Amazon MGM Studios. Ο Ντενί Βιλνέβ έχει ήδη αναλάβει τη σκηνοθεσία της επόμενης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, ενώ ο Στίβεν Νάιτ βρίσκεται πίσω από το σενάριο, με την Εϊμι Πασκάλ, τον Ντέιβιντ Χέιμαν και τη Νίνα Γκολντ να έχουν επίσης καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, η αναζήτηση επικεντρώνεται σε έναν νεότερο ηθοποιό, κατά προτίμηση κάτω των 30 ετών, ο οποίος θα μπορούσε να υποστηρίξει έναν νέο κύκλο ταινιών για αρκετά χρόνια, ακολουθώντας σε έναν βαθμό το μοντέλο της μακρόχρονης παρουσίας του Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος παρέμεινε στον ρόλο για δεκαπέντε χρόνια και πέντε ταινίες.
Το ποιος θα γίνει τελικά ο επόμενος Τζέιμς Μποντ παραμένει, φυσικά, ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όμως οι επόμενες εβδομάδες ίσως αποδειχθούν καθοριστικές για την ιστορία του franchise. Η επιλογή ενός σχετικά άγνωστου ηθοποιού, όπως ο Τζακ Μπάρτον, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια συνειδητή προσπάθεια για μια νέα αρχή, χωρίς το βάρος μιας ήδη διαμορφωμένης κινηματογραφικής περσόνας, την ώρα που ένα πιο αναγνωρίσιμο όνομα θα πρόσφερε αμέσως στο νέο κεφάλαιο μεγαλύτερη εμπορική ασφάλεια.
Σχετικά
Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Οστιν Μπάτλερ επιστρέφουν στο Μαϊάμι των 80s με το νέο «Miami Vice»
Η κινηματογραφική αναβίωση της θρυλικής αστυνομικής σειράς ξεκίνησε γυρίσματα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόζεφ Κοζίνσκι, με δύο από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς τους στους εμβληματικούς ρόλους των Σόνι Κρόκετ και Ρικάρντο Ταμπς.
Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει την πιο προσωπική ταινία της καριέρας του
Ο Μεξικανός δημιουργός αφήνει πίσω του τη φαντασία και στρέφεται σε μια ιστορία απαγωγής που ενδέχεται να συνδέεται με ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα της οικογενειακής του ζωής.
«Transformers 8»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στο franchise
Ο εμβληματικός σκηνοθέτης αναλαμβάνει την εποπτεία όλων των δημιουργικών πτυχών της όγδοης ταινίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Paramount.
13 ταινίες βάζουν την κυπριακή δημιουργία στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης, η ειδική προβολή «Ο Χώρος Ανάμεσα» και δύο νέα βραβεία στο Θέατρο Ριάλτο.
Το «MOTHERWITCH» του βραβευμένου με Emmy Μίνου Παπά έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή ταινία MOTHERWITCH του βραβευμένου με Emmy Νέας Υόρκης σκηνοθέτη Μίνου Παπά έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου
Τέσσερις νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Οι αποκαλύψεις για το Facebook, η σκοτεινή πλευρά της τηλεόρασης, μια ανατριχιαστική «Άλλη Μαμά» και μια περιπέτεια φιλίας έρχονται στις κυπριακές αίθουσες στις 8 Οκτωβρίου.
Το Netflix κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του «Animals» με τον Μπεν Άφλεκ
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 9 Οκτωβρίου
Αναστέλλεται η παραγωγή του «The Batman 2» - Ο Ματ Ριβς αποχώρησε λόγω «οικογενειακού ζητήματος»
Τον Ιούλιο, το στούντιο ανέβαλε την πρεμιέρα της ταινίας για τον Φεβρουάριο του 2028
«Avengers: Endgame»: Ξεπέρασε το Avatar και έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Το «Avengers: Endgame» που κυκλοφόρησε το 2019 έχει συγκεντρώσει συνολικά 2,925 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office
Ο Γούντι Αλεν ετοιμάζει την 51η ταινία του στη Μαδρίτη
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει πίσω από την κάμερα για τη νέα του ταινία, με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου και τη Μαδρίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας.
Σαμπρίνα Κάρπεντερ και Μάργκαρετ Κουόλι στο πλευρό του Τομ Χόλαντ στο biopic του Φρεντ Αστέρ
Η Κάρπεντερ θα υποδυθεί την Τζίντζερ Ρότζερς και η Κουόλι την Αντέλ Αστέρ στη νέα ταινία του Πολ Κινγκ, με τον Χόλαντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του θρυλικού χορευτή και να ετοιμάζεται για μερικές από τις πιο απαιτητικές χορευτικές σκηνές της καριέρας του.
«Gremlins 3»: Η νέα ταινία μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2028
Η Warner Bros. καθυστερεί για σχεδόν έναν χρόνο την επιστροφή των Γκρέμλιν, με τον Κρις Κολόμπους να επιστρέφει στη σκηνοθεσία της τρίτης ταινίας.