Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2026
Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του επτάχρονου Ανδρέα Νεάρχου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2005 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Με οδηγό την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ελπίδα, η διοργάνωση εξελίχθηκε σε έναν θεσμό που προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.000 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες από κάθε γωνιά της Κύπρου, ενώ κάθε χρόνο παρουσιάζει μια διαφορετική θεματική εμπειρία για τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ έχει καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα καθαρά έσοδα διατίθενται απευθείας σε οικογένειες παιδιών που νοσούν στον Παιδοογκολογικό Θάλαμο του Μακάρειου Νοσοκομείου, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο.

Η έναρξη του διημέρου θα γίνει το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 18:30, στο Αμφιθέατρο Κυπερούντας, με την παιδική θεατρική παράσταση «Ηρακλής Χωρίς Μπράτσα» από το Θέατρο Μασκαρίνη.

Η μεγάλη γιορτή κορυφώνεται την Κυριακή 9 Αυγούστου, από τις 11:00, στον προαύλιο χώρο της Αίθουσας Πολλαπλής Χρήσης Κυπερούντας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν φουσκωτά παιχνίδια, φουσκωτές βαρκούλες, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, bungee jumping, VR machine, δημιουργικά εργαστήρια, κατασκευές, ζωγραφική, face painting, φαγητό και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Παράλληλα, θα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένη γωνιά για παιδιά κάτω των τριών ετών, ενώ στις 12:00 και στις 16:00 θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ταχυδακτυλουργό, μασκότ και διαδραστικές παρουσιάσεις.

Η είσοδος είναι δωρεάν και όλοι καλούνται να γίνουν μέρος μιας γιορτής που συνδυάζει τη διασκέδαση με την κοινωνική προσφορά.
Το 19ο Παιδικό Φεστιβάλ «Ανδρέας Νεάρχου» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Νεόφυτου Χαραλαμπίδη.
Χορηγός Επικοινωνίας το Ράδιο Πρώτο.
Σχετικά
Ο Καραγκιόζης αναζητά τον θησαυρό της Κύπρου στο Αρχοντικό Αξιοθέας
Οι «Σκιολόγοι» παρουσιάζουν μια νέα περιπέτεια θεάτρου σκιών, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και κωμικές ανατροπές, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.
«Το Μεγάλο Βιβλίο Των Μικρών Πλασμάτων», ένα μιούζικαλ για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές
Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» και η Urban Productions παρουσιάζουν τη νέα παιδική παράσταση
Ένα μεγάλο παιδικό πανηγύρι για καλό σκοπό γεμίζει το Πάρκο Ακρόπολης με χαμόγελα
Ο ΠΑΣΥΚΑΦ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ολοήμερη γιορτή με παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργικές δραστηριότητες, στηρίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Συνδέσμου
Οι δεινόσαυροι... επιστρέφουν στην Κύπρο
Μια μοναδική θεατρική εμπειρία για όλη την οικογένεια έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ένα family (fun) festival με street food, παιχνίδια και μουσική, στο πάρκο
Φαγητό, ποτό και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους
«Ο Μικρός Πρίγκιπας στον Πάγο» έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Το αγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει σε ένα μαγευτικό μουσικό υπερθέαμα με πατινάζ, εναέρια ακροβατικά, εντυπωσιακές προβολές και πρωτότυπη μουσική, σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, στο χωριό Πέρα Πεδί
Πάμε να ζωγραφίσουμε πετρούλες και κοχύλια
Ένα τριήμερο γεμάτο παιχνίδια για τα παιδιά, έρχεται στο χωριό
Ένα 3ήμερο γεμάτο παιχνίδι, νερό, δράση και ατελείωτη διασκέδαση για τα παιδιά!
Ένα τριήμερο γεμάτο παιχνίδι και δράση για τα παιδιά στον Πεδουλά τον Δεκαπενταύγουστο
Φουσκωτά, τραμπολίνο, αναρρίχηση, παιχνίδια με νερό και πολλές ακόμη δραστηριότητες με ένα εισιτήριο €10
Το πιο δροσερό παιδικό event του καλοκαιριού θα στηθεί στο Χάνι
Ετοιμάστε μαγιό, πετσέτες και ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι!
«Τα 7 Κατσικάκια και ο Λύκος» έρχονται για παραστάσεις σε όλη την Κύπρο από το Θέατρο Βεστιάριο
Το αγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από μια παιδική παραγωγή γεμάτη χιούμορ, αγωνία και σημαντικά μηνύματα
Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο: Ένα πρωτότυπο παιδικό μιούζικαλ του Γιώργου Τσιάκκα, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Παυλίδου
Μια φαντασμαγορική παραγωγή με 12 ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές, εντυπωσιακές χορογραφίες, πρωτότυπα τραγούδια, υπέροχα κοστούμια, μαγευτικά σκηνικά και μοναδικά οπτικά εφέ