Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2026
Η αναζήτηση για τον επόμενο Τζέιμς Μποντ συνεχίζεται, με τους παραγωγούς να φέρονται έτοιμοι για έναν νέο γύρο οντισιόν.
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Ντάνιελ Κρεγκ άφησε -μετά από πέντε ταινίες σε σχεδόν δύο δεκαετίες- οριστικά τον θρυλικό ρόλο του 007.
Αν και οι φήμες γύρω από ονόματα όπως αυτά των Κάλουμ Τέρνερ, Χάρις Ντίκινσον και Τζέικομπ Ελόρντι, κυκλοφορούν εδώ και μήνες, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα γίνουν νέες οντισιόν το καλοκαίρι, στις οποίες δεν θα συμμετάσχουν μόνο γνωστοί ηθοποιοί.
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δήλωσε πρόσφατα ότι ο Κάλουμ Τέρνερ -με τον οποίον συνεργάστηκε στην ταινία The Boys in the Boat το 2023- «θα ήταν ένας εξαιρετικός Μποντ», καθώς είναι «ψηλός, όμορφος, γοητευτικός και Βρετανός».
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Deadline,οι παραγωγοί και ο σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ έχουν αρχίσει να επικοινωνούν με όσους πέρασαν στην επόμενη φάση των οντισιόν, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.
Ο Βιλνέβ φέρεται να συμμετέχει προσωπικά στις επαφές με τους υποψήφιους ηθοποιούς με τον ακριβή αριθμό να παραμένει άγνωστος. Ορισμένες πηγές κάνουν λόγο για 5 έως 7 άτομα, ενώ άλλες ανεβάζουν τον αριθμό σε 100.
Η διαδικασία του κάστινγκ έχει ξεκινήσει από την άνοιξη του 2025, όταν η Έιμι Πασκάλ και ο Ντέιβιντ Χέιμαν ανέλαβαν καθήκοντα παραγωγών. Παράλληλα, η διευθύντρια κάστινγκ Νίνα Γκολντ, η οποία εντάχθηκε στην ομάδα τον Απρίλιο, πραγματοποιεί συναντήσεις με ηθοποιούς τις τελευταίες εβδομάδες. Οι επαφές αφορούν κυρίως ανερχόμενα και λιγότερο γνωστά ονόματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να προστεθούν στην τελική λίστα όσων θα δεχτούν τηλεφώνημα για τον επόμενο γύρο.
Στόχος των παραγωγών είναι η διαδικασία της τελικής επιλογής να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη των γυρισμάτων μέσα στο 2027.
Σχετικά
«Avengers: Endgame»: Ξεπέρασε το Avatar και έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών
Το «Avengers: Endgame» που κυκλοφόρησε το 2019 έχει συγκεντρώσει συνολικά 2,925 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office
Ο Γούντι Αλεν ετοιμάζει την 51η ταινία του στη Μαδρίτη
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει πίσω από την κάμερα για τη νέα του ταινία, με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου και τη Μαδρίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας.
Σαμπρίνα Κάρπεντερ και Μάργκαρετ Κουόλι στο πλευρό του Τομ Χόλαντ στο biopic του Φρεντ Αστέρ
Η Κάρπεντερ θα υποδυθεί την Τζίντζερ Ρότζερς και η Κουόλι την Αντέλ Αστέρ στη νέα ταινία του Πολ Κινγκ, με τον Χόλαντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του θρυλικού χορευτή και να ετοιμάζεται για μερικές από τις πιο απαιτητικές χορευτικές σκηνές της καριέρας του.
«Gremlins 3»: Η νέα ταινία μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2028
Η Warner Bros. καθυστερεί για σχεδόν έναν χρόνο την επιστροφή των Γκρέμλιν, με τον Κρις Κολόμπους να επιστρέφει στη σκηνοθεσία της τρίτης ταινίας.
«Η ηχώ της Κύπρου»: Ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι στην Κύπρο του 1953
Το ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού ζωντανεύει σπάνιες ηχογραφήσεις με παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα και προφορική ποίηση, σε μια δωρεάν πρώτη προβολή στη Λευκωσία.
Το «Ocean» του David Attenborough προβάλλεται δωρεάν στη Λευκωσία
Η βραβευμένη με Emmy ταινία μάς ταξιδεύει στα βάθη των ωκεανών, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με συζήτηση ειδικών και μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
4 νέες ταινίες και μία μεγάλη επιστροφή στους κινηματογράφους της Κύπρου
Ο Brad Pitt παλεύει για επιβίωση, η Jane Austen επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και το «Avengers: Endgame» προβάλλεται σε νέα εκδοχή
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.
Ο Spider-Man εκθρονίζει το «Star Wars» από την κορυφή του αμερικάνικου box office
Το «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» έσπασε το ρεκόρ δεκαετίας.
Οι 5 (ξεχωριστές) ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026